Kostka Rubika 4423 6

O temacie

Autor Smolo

Zaczęty 25.11.2012 roku

Wyświetleń 4423

Odpowiedzi 6

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

Kostka Rubika
2012-11-25, 19:18(Ostatnia zmiana: 2012-11-25, 19:19)
Skoro była kostka dzisiaj w "Mam talent" :P to też się pochwalę:

Uploaded with ImageShack.us
Ułożona kilka miesięcy temu w programie "Gabbasoft Cube Demo", szkoda, że w demie, bo nie liczy ilości ruchów powyżej 9999. Teraz ułożyłbym ją dużo szybciej, podejrzewam, że w mniej niż 10 godzin, bo wymyśliłem sobie szybsze wzory(nie korzystam z gotowych, tylko sam wymyślam). Chce poprawić ten wynik, ale narazie mi się nie che, bo aż oczy bolą i zlewają się te kolory...

[mod=Avallach]Wydzieliłem do nowego tematu, od razu bumpuję, bo po skasowaniu postów o tym że jest w złym miejscu zakopał się pod świeższymi tematami.[/mod]

Elo

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
WTF?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Kostka Rubika
#2 2012-11-25, 19:56(Ostatnia zmiana: 2012-11-25, 20:01)
zajebista sprawa. rozwija umysł. osobisty rekord 40 sekund

Tu 2 filmiki jak WoYo(czyli ja :D  ) układa:
https://www.youtube.com/watch?v=_tBrhwNEXGM

https://www.youtube.com/watch?v=dhca1yHh4jU

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

Kostka Rubika
#3 2012-11-25, 20:27(Ostatnia zmiana: 2012-11-25, 20:30)
WTF?
Nie wiem, pewnie moderatorzy utworzyli ten temat za mnie, ale podoba mi się :) .

Wczoraj była propagowana kostka w "Mam talent"(swoją drogą kozak był ten kolo), to i ja się pochwalę:

Kostka ułożona kilka miesięcy temu w programie Gabbasoft Cube Demo. Niestety Demo liczy tylko ilość ruchów do 9999 i można ułożyć maksymalnie 20x20x20. Teraz ułożył bym ją dużo szybciej, podejrzewam, że w mniej niż 10 godzin, bo wymyśliłem nowe wzory(nie korzystam z gotowych, tylko sam wymyślam). Postaram się poprawić ten wynik, ale narazie mi się nie chce :P, bo dużo czasu pożera, bolą oczy i zlewają się te kolory. Przy okazji polecam programik...

Elo

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie kminię tej gry, a może raczej nigdy nie chciało mi się nad nią myśleć. Moim jedynym osiągnięciem jest ułożenie jednego koloru :D .

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Kostka Rubika
#5 2012-11-26, 08:36(Ostatnia zmiana: 2012-11-26, 10:11)
Mam na ciebie dissa, on lubi kostke rubika ty Rubika penisa  :lol:

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mogę powiedzieć ci coś przykrego?
słabi w necie powiększają swoje ego, kolego. :)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry