Skrypt śniegu 2444 3

O temacie

Autor Nekron197

Zaczęty 24.11.2012 roku

Wyświetleń 2444

Odpowiedzi 3

Nekron197

Nekron197

Użytkownicy
posty192
Propsy13
  • Użytkownicy
Witam. Miałem przerwę w skryptowaniu gothica, ale wracam i zaczynam swoją jakże denerwującą serię pytań.  :lol:  
Otóż moje pytanie dotyczy stworzenia skryptu, który dałby mi możliwość wgrania padającego śniegu w khorinis i na innych terenach. np. zamiast deszczu.
Jest na to jakiś łątwy sposób?

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
1 Zmienić muzykę: Od muzyki zależy czy pada deszcz czy śnieg, zobacz jaka jest ustawiona w gd i daj taką samą w khorinis.
2 Przy pomocy ikarusa (nawet na wog jest skrypt).

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
W ikarusie musiał byś jakoś zablokować deszcz

a śnieg zrobić jako pfx i dodać go w spacku na stałe :)  PFX`y mają 2 parametry określające godziny występowania można by się tym pobawić lub popróbować modyfikować przez ikarusa te parametry w trakcie rozgrywki.

nie jestem pewny ale może deszcz jest zwykłym pfx`em ? Raczej bym na to nie liczył ale można spr.

Jak nie wył deszczu przez ikarusa bo nie wiem czy się da to jebnij nad mapą jednego zajebiście wielkiego plane żeby po zderzeniu z nim deszcz "znikał" wtedy nie będzie padać :)

Nekron197

Nekron197

Użytkownicy
posty192
Propsy13
  • Użytkownicy
hmm... Tylko chodzi oto, że nie za bardzo odnajduje się w ikarusie... Mógłby ktoś napisać prostu tutek dla mnie? Bo naprawdę mi na tym zależy... Po ukończeniu modyfikacji dam napisy z tymi co pomogli w najtrudniejszych rzeczach :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry