Gothic 2 Returning+Rebalance [BETA - na Dzień Niepodległości] 238362 389

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 10.11.2012 roku

Wyświetleń 238362

Odpowiedzi 389

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rebelance to jedna z wersji returning, zreszta starsza od S#msg1061555n#msg1061555C. Ta druga jest nowsz i ma mniej bugow. Podobno sploszczenie nie dziala z nowsza wersja niz rebelance UNI. Ale mi chodzi, i wlasnie to mialem na mysli.
To nie ma znaczenia, jeśli nawet używasz tego spolszczenia na nowszej wersji, to ono i tak korzysta z starszych skryptów rebalance uni, więc nie zobaczysz żadnych zmian w grze, bo ich  w tej wersji spolszczenia po prostu nie ma, jak np. nauka regeneracji życia, many i wytrzymałości u Vatrasa.

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy tak mogloby byc, ale moze sa ten nowosci, ale po rosyjsku.

EDIT:

PS.jesli sie zmieni w pliku .ini plik .mod na ten z S'n'C to jak bedzie korzystac z UNI.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Misiox

Misiox

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam, ja mam takie pytanie mam problem z wyświetlaniem polskich znaków zamiast nich wyświetla mi ruskie krzaczki, postępowałem zgodnie z instrukcją a mianowicie zrobiłem tak:

- zainstalowałem G2NK
- wrzuciłem plik tekstur do folderu Data
- zainstalowałem Full_Pack_ReBalance_SnC_v1 (wersje 1.0 Rebalance) //przy 2.1 też nie było polskich znaków
- wgrałem spolszczenie 11.11.2012
- uruchamiam grę przez GothicStarter zaznaczam polską wersję i gram w spolszczoną wersję ale bez polskich znaków

Może ktoś mnie oświeci co robię nie tak albo co można na to poradzić bo już cały dzień się z tym męczę i rady sobie nie daję  :facepalm:   Help!

UPDATE:
Dodam jeszcze że na chwilę obecną to czysty G2NK też ma popsute polskie znaki gdy próbowałem go odpalić. Czyżby czcionka mi się wysypała?

Spróbuje jeszcze pobrać poprawiony plik tekstur jak to nie pomoże nie będę ich wgrywał bo tam prawdopodobnie leży problem.

DLA ZAINTERESOWANYCH:
wrzuciłem pliki tekstur z polskimi fontami podanymi przez kolegę parę postów wcześniej i problem został rozwiązany, nareszcie są polskie znaki. Dzięki i mam nadzieje że w razie konieczności ten post też komuś pomoże pozdrawiam.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Niestety jak wgrasz pakiet tekstur to nie wiem co byś kombinował to nie będziesz miał polskich znaków , masz do wyboru tekstury albo polskie znaki

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

wakama

wakama

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
Dałem wam na bodajże czwartej stronie, link do zmodyfikowanej wersji tekstur paka. Więc sobie ją ściągnijcie a będziecie mieć polskie znaki.

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
O ile z lagami sobie poradziłem sam to proszę kolejny raz o pomoc. Tym razem chodzi o Dolinę Cieni, zrobiłem wszystko co było trzeba, ale gdy modlę się do tego posążku żadna opcja dialogowa nie wyskakuje. Oko gniewu naprawilem, a w dzienniku zadań pisze o jakimś rytuale z książki Słowo Ciała czy coś w ten sęk. Nie wiem czy chodzi o tą książke z skladnikami czy wql może jakoś inna. Help ! :D

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Ludziska, mam pytanie do osób którzy grali w tenże mod.

Mianowicie, czy nie wydaję Wam się że jest on cholernie trudny?

Z G2NK nie miałem nigdy problemów a przeszedłem go z 6 razy jak nic, a tutaj, mam najlepszą zbroję (ciężką strażnika), wracam do khorinis, spotykam poszukiwacza i co? JESTEM NA HITA. Nie wiem czy ja gram tak beznadziejnie, czy mam jakiegoś buga, ale to chyba głupie że wrogowie których jest teraz multum na wyspie mają mnie na hita.

Poza tym nie mam pojęcia kiedy założę tą zbroję palladyna bo ona wymaga 120 siły. Ja mam 80, czyli brakuje 40, 5 pkt siły na 15 PN = 40 pkt siły = 120 PN = 12 leveli.

Aż się grać odechciewa, macie może jakieś rady?

BlackMagnat91

BlackMagnat91

Użytkownicy
posty41
Propsy6
  • Użytkownicy
Ja sobie podniosłem staty u bezia na początku, bo faktycznie takim słabym to bym grał z rok czasu. Z orkami trochę przegieli, istny hardcore w górniczej dolinie i tak ich było full, można osiwieć ;p

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
No dokładnie, w pewnym momencie podbiegłem do Diego, zauważyłem opcje "chodź za mną" - szczęśliwy że sobie poexpie wychodzę z tej "kryjówki z rudą" - patrze w 1 stronę - orki, w drugą - orki, no to co - atakujemy? Dieguś nie dał rady nawet jednemu a co dopiero ja.

Straszne to jest, nie wiem kompletnie co zrobić, w innych wersjach też jest tak przekichane? Ktoś to w ogóle przeszedł bez czitów albo uciekania przed potworami lub przyciągania ich do obozów gdzie inni je zabiją?

Jeśli tak to niech coś doradzi bo póki co gra mi zbrzydła i strasznie mnie to martwi.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Niestety bardzo słabo grasz, a raczej nie grasz. Powinieneś zacząć jeszcze raz i myśleć logiczniej nad swoimi umiejętnościami. Poza tym w 3 rozdziale powinieneś mieć gdzieś 30-35 lvl.

O ile z lagami sobie poradziłem sam to proszę kolejny raz o pomoc. Tym razem chodzi o Dolinę Cieni, zrobiłem wszystko co było trzeba, ale gdy modlę się do tego posążku żadna opcja dialogowa nie wyskakuje. Oko gniewu naprawilem, a w dzienniku zadań pisze o jakimś rytuale z książki Słowo Ciała czy coś w ten sęk. Nie wiem czy chodzi o tą książke z skladnikami czy wql może jakoś inna. Help ! :D

Przeszukaj dokładnie jaskinie w Dolinie Cieni, w dwóch znajdziesz komnatę szkielet-maga, a tam książki, które będą zawierały informacje co do wykonania rytuału.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Musiałbym chyba latać po wszystkich lasach i zabijać w każdym rozdziale od nowa to może miałbym 35 teraz.

Wykonałem wszystkie misje główna i większość pobocznych i mam 15...

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
No, 35 to na moje oko przesada, ale nawet w samej podstawce bez moda wbijałem do 3 rozdziału ponad 15 lvl, wiec jest oczywiste, że z modem to będzie sporo za mało. Masz do wyboru, albo trochę się przemęczyć bijąc tych słabszych wrogów gdzie się da, i fortelami podchodząc tych silniejszych, i w konsekwencji wbić te pare poziomów, albo załatwić sprawę kodami. Bo jeśli nie wbijesz tych poziomów w tym momencie, to potem będzie nawet gorzej.

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
No w podstawce gdzie nie było 12421412412 orków w górniczej to pewnie też miałem nieco większy level. :P
Wczytam chyba przed górniczą, pójdę tam tylko po pancerz i ponabijam leveli przed poszukiwaczami.

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Niestety bardzo słabo grasz, a raczej nie grasz. Powinieneś zacząć jeszcze raz i myśleć logiczniej nad swoimi umiejętnościami. Poza tym w 3 rozdziale powinieneś mieć gdzieś 30-35 lvl.

Przeszukaj dokładnie jaskinie w Dolinie Cieni, w dwóch znajdziesz komnatę szkielet-maga, a tam książki, które będą zawierały informacje co do wykonania rytuału.

Jeśli dobrze zrozumiałem to jest kilka ksiąg ? Przeszukałem całą Dolinę Cieni i znalazłem tylko tą jedyną książkę w skrzyni w tej jaskini gdzie zdawało się test na maga ognia. Nie pamiętam dokładnie o jaką komnatę Ci chodzi, bo wybiłem praktycznie wszystko to co się rusza. Co do tej książki to nie mogłem jej przeczytać i zaniosłem ją do tego orka szamana, a z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że są księgi do przeczytania na normalu ta ?

Blashix

Blashix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
DLA ZAINTERESOWANYCH:wrzuciłem pliki tekstur z polskimi fontami podanymi przez kolegę parę postów wcześniej i problem został rozwiązany, nareszcie są polskie znaki. Dzięki i mam nadzieje że w razie konieczności ten post też komuś pomoże pozdrawiam.

Podasz linka do pliki tekstur z polskimi fronatmi ?

Czy jak będzie pełna wersja spolsczenia to będą działać tekstury ?

KAW

KAW

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Takie małe pytanko czy nowsza wersja tego spolszczenia będzie współpracować   z Rebelance v2, bo się zastanawiam czy warto zaczynać grę teraz.

EDIT: Czy tylko u mnie jest tylko tak że większość postaci nie ma dubbingu? Xardas, Lester, Cavalorn mają normalnie, ale np. już ten bandyta albo Malet czy Lobart nic nie mówią (a Bezi tak).

sarmanta

sarmanta

Użytkownicy
posty6
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam pytanie do Teamu tłumaczącego - czy save'y z bety bedzie kompatybilne z finalną wersja Waszej pracy? oraz drugie - czy możecie wywalić z gry taki krótki muzyczny przerywnik, który autorzy władowali w obszar orkowego obozu wokół zamku w Kolonii ? Ten przerwynik ( taki 'złowrogi' rytm ) włącza sie ciagle, jak znajdziemy się w pobliżu zamku. Problem polega na tym, że powoduje niesamowity lag i włącza się ciagle jak biegamy w miejscu włączenia się go, np tłucząc i uciekając przed orkami...

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Lisu, masz tyle samo bugów albo więcej. Gothic zawiera tekst do tłumaczenia w skompilowanym pliku skrytpów - to dlatego jak instalujesz zagranicznego moda to wszystkie teksty są nie po polsku. Spolszczenie siłą rzeczy zawiera skompilowany plik skryptów z ReBalance v1 lub jak wolicie ReBalance UNI z poprawionymi tekstami na polskie. Siłą rzeczy załatanie spolszczeniem z 2012-11-11 ruskiej wersji SnC nie usunie bugów bo one siedzą w starych skryptach (co najwyżej usunie jakieś błędy z ZENem). Nie polecam kłaść spolszczenia z 2012-11-11 na SnC bo mogą wystąpić dodatkowo nieprzewidziane bugi.

Spolszczenie działające z ReBalance v2.1 i z SnC1.1 jest w przygotowaniu. Nie wiem czy będą jeszcze kolejne bety, ale wersja finalna na pewno będzie zawierać skrypty zgodne z nowszym Returningiem (czyli bugi które naprawili rosjanie w spolszczeniu też będą naprawione).

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Pomóżcie, ja mam problem z ognistymi strażnikami(chodzi mi o tego cieniostwora w bibliotece w jarkendarze). Jest jakiś sposób na niego?, bo normalnie ma cie na strzała(mam 13 lvl rozdział 2).

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomóżcie, ja mam problem z ognistymi strażnikami(chodzi mi o tego cieniostwora w bibliotece w jarkendarze). Jest jakiś sposób na niego?, bo normalnie ma cie na strzała(mam 13 lvl rozdział 2).
Polecam ci na niego magię magów wody.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry