skrypty w gothic 2 złota edycja 7243 16

O temacie

Autor kamil101

Zaczęty 8.11.2012 roku

Wyświetleń 7243

Odpowiedzi 16

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
witam proszę o odpowiedz! mam gothica 2 złota edycja,i chcę zmienić skrypty ale nie wiem jak. szukałem w:_work/data/scripts/content. ale nie ma tam folderu items tylko cutscenes

błagam o pomoc!koledze powiedziałem że zrobie ale nie wiedziałem że to takie trudne

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
witam proszę o odpowiedz! mam gothica 2 złota edycja,i chcę zmienić skrypty ale nie wiem jak. szukałem w:_work/data/scripts/content. ale nie ma tam folderu items tylko cutscenes

błagam o pomoc!koledze powiedziałem że zrobie ale nie wiedziałem że to takie trudne

Zainstaluj G2MDK i będzie po problemie.

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
dzięki

uratowałeś mi skórę

tylko chyba trzeba instalować osobno

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
tylko chyba trzeba instalować osobno
po 1 chuj wie o co ci chodzi jeśli chcesz mieć odpowiedzi to postaraj się i napisz więcej/dokładniej.

po 2 nie pisz posta pod postem jeśli chcesz trochę pobyć na forum

po 3 Dział tutoriale jest do POKAZYWANIA jak coś zrobić a nie do ZADAWANIA PYTAŃ ;) Na przyszłość pisz w Problematyka pewnie jakiś mod za chwile ci przeniesie ale to takie rady na dobry początek ;)

Jeśli nie umiesz zainstalować poszukaj na YT filmików Czip`a 17 w 1 części tłumaczy jak wszystko ładnie zainstalować do G2NK ;)

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
sorki ale chcę po kolei zainstalować g2mdk wszystkie pliki.
tylko gdy mam już wybrać folder w którym trzeba to zainstalować to pisze: wahlen sie ein verzeichnis aus,in dem sich'gothic 2-die nacht des raben'2,6(deutsh)befindet

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
sorki ale chcę po kolei zainstalować g2mdk wszystkie pliki.
tylko gdy mam już wybrać folder w którym trzeba to zainstalować to pisze: wahlen sie ein verzeichnis aus,in dem sich#msg1059147gothic 2-die nacht des raben#msg10591472,6(deutsh)befindet
No to się naucz słuchać jak byś poszukał filmu czip`a to już byś dawno zrobił ale skoro ci się nie chce to trudno. A wystarczy pomyśleć do jakiego folderu to zainstalować skoro skrypty masz w podfolderach gothic`a.

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
nie mam żadnego podfolderu oprucz cutscenes

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
nie mam żadnego podfolderu oprucz cutscenes
:facepalm:
O instalowaniu GMDK jest dość sporo tematów, co najmniej dwa tutoriale, z czego jeden w formie filmu, z czym ty masz tu problem?
PS. Edek przenieś i warnuj dziada dla przykładu! :hitler:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
nie mam g2nk 2.6
może w tym problem

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
nie mam g2nk 2.6
może w tym problem
też mam Gothic 2nk złota edycja wystarczy że podałem ścieżkę do folderu gothic 2 złota edycja i nie.w tym problemem że nie masz wersji 2.6 wystarczy że zrobisz to co było w filmiku czipa tylko podaj ścieżkę do folderu z gothiciem

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
jest tak że gdy wyskoczy ten komunikat , nie mogę wcisnąć instalieren(jak by ktoś nie wiedział to instalowanie)jest blade i po prostu jestem w kropce

:(

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
a daj jaką ścieżkę podajesz w instalatorze

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
C:\Program Files\JoWooD\Gothic II\

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
C:\Program Files\JoWooD\Gothic II\

eeee to ścieżka do zwykłego gothica 2 a nie do złotej edycji.

Żeby nie było to ja Lynx z GMP

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
kurde to co zrobić

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
tak u mnie wygląda do złotej edycji :

D:\Gry\JoWood\Gothic2ZlotaEdycja
musisz podać do folderu tam gdzie masz zainstalowanego Gothic'a w moim przypadku to :
Gothic2ZlotaEdycja

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
dzięki już zainstalowałem!!!!!!!!!!!!!!!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry