Spacer - problem nie do opisania 6737 4

O temacie

Autor Huntik

Zaczęty 14.10.2012 roku

Wyświetleń 6737

Odpowiedzi 4

Huntik

Huntik

Labirynt
posty20
Propsy1
  • Labirynt

Huntik
Labirynt

Spacer - problem nie do opisania
2012-10-14, 15:26(Ostatnia zmiana: 2012-10-14, 15:33)
Wczoraj jeszcze wszystko było w porządku. Dzisiaj rano otwieram spacera i co widzę? Na początku otwiera się okno spacera, to główne. Po chwili jednak znika(jak zwykle) i otwierają się tylko trzy okna - Objectpages oraz dwa paski - poziomy i pionowy. Nic nie można z nimi zrobić, na meenadżerze zadań nie ma Spacera (w Procesach jest, ale co to da?), a po dwóch, czy trzej kliknięciach w jedno z okien po prostu jest brak odpowiedzi. Spacera jednak na pasku nie ma i okna się po prostu wyłączają. Screen:

Spoiler

Odpalam Spacera przez parametr -zmaxframerate:30, ale oczywiście działał mi on przez ok. 3 dni, więc spoko. Normalnie spacer też nie chce się otworzyć. Przeinstalowałem G2NK i co? Nadal nic... Większość prcesów wykasowałem i co? Nadal nic. Uruchamiałem ponownie komputer i nadal niestety nic. Próbowałem niemal wszystkiego, a jeszcze wczoraj wieczorem teksturowałem moją piękną arenkę. Co mam robić? Wiecie o co chodzi?

INFO 15:32: Mam dwa zainstalowane Gothic'i 2 Noc Kruka. Jeden do multiplayera, a drugi do moddowania i co się okazuje? Spacer w tym do GMP działa, a w tym do moddowania nie. WTF?

BlackVampire

BlackVampire

Użytkownicy
posty59
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
http://www.worldofgothic.com/dl/?go=dlfile&fileid=94

Pobierz i zainstaluj odpowiedni G1 czy G2 (z tego co widzę to chyba G2).
Dzięki temu Spacer zawsze uruchomi się zmaksymalizowany (okno główne będzie też widoczne).

Instalacja polega na wklejeniu np. "Spacer2Starter.exe" do folderu gdzie znajduje się "Spacer2.exe"

Wystarczy uruchomić  poprzez "Spacer2Starter.exe"

Zawsze mozna też spróbować:
-CTRL+ALT+DEL  
-Start Task Manager (Menedżer Zadań)
-Wybrać Applications (Uruchomione programy)
-Zaznacz "Spacer" i prawym przyciskiem myszy (PPM) "Maxmize" (Maksymalizuj).

Huntik

Huntik

Labirynt
posty20
Propsy1
  • Labirynt

Huntik
Labirynt

#2 2012-10-14, 15:47(Ostatnia zmiana: 2012-10-14, 15:51)
Już pisałem do cholery, że nic nie mogę z tym zrobić na Menadżerze zadań, a podany wyżej link także nie pomaga (ściągnąłem, przekopiowałem do folderu System dla niekumatych i "zainstalowałem" - zmaksymalizowane niby, ale po chwili się całe okno zamyka i pokazuje się to co wcześniej).

Bardzo ważne jest też to, co dopisałem pod koniec pierwszego posta. To nie przypadek. Coś tak jakby mi blokuje G2NK z tych plików, które są mi potrzebne (możliwe, że MaterialFilter? Wczoraj coś kombinowałem z vobem niewidzialnej barierki, którą chcę wstawić, ale wszystko było w porządku). Kolega pisał też, że przeglądarka Google Chrome może mi blokować, albo też rundll32.dll, ale to i sam wiem, jednak mam Windows 7 64bit, więc wątpie żebym miał rundll32.dll (nie ma go w procesach, więc ok). Nie używam Google Chrome. Nie jestem takim n00bem, jak niektórzy ludzie z tego forum myślą.

PS. Jestem tym tak wkurwiony, bo cały dzisiejszy dzień nad tym przesiedziałem i 0 skutków. No, może ten jeden skutek w postaci tego, że Spacer na GMP bez G2MDK i innych rzeczy mi działa.

Jin

Jin

Użytkownicy
Seryjny samobójca
posty32
Propsy8
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Seryjny samobójca
Po prostu nie jesteś godzien by korzystać z spacera.

Huntik

Huntik

Labirynt
posty20
Propsy1
  • Labirynt

Huntik
Labirynt

#4 2012-10-14, 15:51(Ostatnia zmiana: 2012-10-14, 16:08)
Po prostu nie jesteś godzien by korzystać z spacera.

Ale wczoraj mi działał ;_; xDD

EDIT: Wiem teraz, że problem powoduje folder _work\Tools - to dlatego, że przekopiowałem cały folder z GMP, zainstalowałem do niego G2MDK - sprawdziłem, czy spacer działa, i działał. Następnie (tak jak podejrzewałem) przekopiowałem cały folder Tools do podanego miejsca i uruchomiłem spacera - to samo, co dzieje się na mojej wersji G2 do moddowania. Teraz tylko spróbuje to naprawić i dziękuje za nieliczną pomoc, a przynajmniej chęci :D

EDIT2: Jedyny zmodyfikowany wczoraj plik to był zCCsCamera.opf. I pomyśleć, że jeden taki gówniany plik spowodował tyle problemów. Cóż, już pozbyłem się problemu i wszystko działa, jak należy. Temat można zamknąć. Jeśli będą jeszcze jakieś problemy, napiszę do moderatora, żeby otworzył :D  Miłego dnia.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry