Mój Eurotrip 12453 46

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 30.09.2012 roku

Wyświetleń 12453

Odpowiedzi 46

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nareszcie, po kilku miesiącach intensywnego letniego zapierniczania, udało mi się opuścić Aberystwyth i pojeździć trochę po Europie. Takie wakacje były mi naprawdę potrzebne.

Najpierw, 1 września, pojechałem do Londynu, jednak zaledwie na parę godzin. Nie mam stamtąd żadnych ciekawych zdjęć, bo narąbałem się i zasnąłem najpierw pod Big Benem:

A potem także pod pałacem Buckingham, mając naprzeciwko siebie dwóch strażników w tych słynnych czerwonych mundurach i czarnych czapkach:

Z Londynu, doprawiwszy się jeszcze czteropakiem na lotnisku, poleciałem do Brna, gdzie odbywała się Doktorancka Konferencja Eksperymentalnej Biologii Roślin:

Jako, że ostatniego dnia konferencji wypadały moje urodziny, do Pragi pojechałem jeszcze pijany. Gdyby nie pomoc mojego kumpla Sergeya, którego możecie pamiętać z Quedlinburga, pewnie zgubiłbym się w tych wszystkich uliczkach i placach:

Po krótkim pobycie w Polsce, podczas którego przez dwa dni bawiłem się na weselu kuzynki, wyleciałem z siostrą na wycieczkę do Bułgarii. Wylądowaliśmy w Burgas, jednakże pobyt był na tyle krótki, że nie zrobiłem żadnych zdjęć. Wsiedliśmy w autokar i pojechaliśmy do położonej nieco na północ miejscowości Nessebar, odznaczającej się unikatową zabudową, z historią sięgającą 2600 lat wstecz:

Stamtąd pojechaliśmy jeszcze bardziej na północ do Warny, dokąd zaprosił mnie mój kumpel ze studiów Emil:

Podczas parodniowego pobytu w Warnie pojechaliśmy także na jednodniowy wypad do miejscowości Balczik, gdzie zwiedziliśmy przepiękny ogród botaniczny:

Po paru dniach pojechaliśmy dalej, tym razem do położonego dużo dalej wgłąb lądu Plovdiv, gdzie zwiedziliśmy między innymi wciąż używany rzymski amfiteatr:

Ostatniego dnia pobytu w Bułgarii dotarliśmy do stolicy, gdzie widzieliśmy między innymi bułgarski pałac prezydencki:

Z Bułgarii polecieliśmy do Budapesztu, który był ostatnim przystankiem naszych wspólnych wojaży:

Po powrocie do Polski, ostatni tydzień spędziłem nabywając nowych umiejętności:

Ostatniego dnia przed wylotem pojechałem jeszcze do Warszawy, gdzie poszedłem na piwo z kumplem pod Zamek Królewski:

Mam nadzieję, że się podobało :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak nie byles w zamosciu to nie byles tak naprawde nigdzie

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obiecuję to nadrobić następnym razem.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można najebać się w tylu miejscach, a ja, głupi, na wsi siedzę...

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Kurwa mać Kyro... KRAKÓW

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jak nie byles w zamosciu to nie byles tak naprawde nigdzie

W ramach pokuty dodam, że ja wczoraj byłem :D

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Nie zapuszczaj już włosów :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nawet jaja wygoliłem

Mark Twain

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Jako, że ostatniego dnia konferencji wypadały moje urodziny, do Pragi pojechałem jeszcze pijany.

Gdy jechałeś do Pragi przejeżdzałeś może przez Cieszyn?:P.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cieszyn nie wydaje mi się miastem leżącym na trasie Brno - Praga.

Mark Twain

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Wybacz. Myślałem, że przejeżdzałeś w tych okolicach.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Błagaj o wybaczenie.

Mark Twain

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurwa, co ja czytam...

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nawet jaja wygoliłem
ty, ja też

no to mamy już trzech muszkieterów...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czterech. Tylko nie rozumiem po chuj o tym pisać na forum :lol2:

Wiktor Suworow, Akwarium

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
to dlaczego piszesz?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie widzę powodu, by golenie jajec było jakimkolwiek tematem tabu. Uważam to za jak najbardziej rozsądne.

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ja też nie uważam że to powinno być tabu, ale trochę dziwnie wygląda coś w stylu:
- Ej, ja dzisiaj ogoliłem jaja.
- Ty, wiesz że ja też?
- Ja również.
;)

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry