Minecraft (Pirat) problem 8093 22

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 22.09.2012 roku

Wyświetleń 8093

Odpowiedzi 22

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Otóż świetnie mi się grało w minecrafta,lecz musiał nadejść ten pechowy dzień... format kompa... po formacie chcialem uruchomić minecrafta lecz coś jest nie tak, wpisuje swoj nick, klikam enter game iii, czarne tlo ladowania. Mam tak caly czas nic się nie wgrywa zadnych błędów zero, chociasz nie mogę wyłączyć krzyzykiem pozostaje ctrl+ alt+ delete, po tym wyskakuje komunikat. Wystapił problem z aplikają jawaw.exe, przepraszamy za kłopoty. Jeżeli ktoś grał w MC mógłby mi podać rozwiązanie? (Miałem wersję 6 javy występowal ten błąd, ściągłem 7 to samo)

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
no wiesz. Jakby ci powiedzieć. Nie jestem pewien, ale promowanie piractwa jest zabronione. Jednakże to raczej nie błąd z powodu pirata. Wgrywałeś jakieś mody? Jeżeli tak to usuń meta.inf z pliku minecraft.jar(otwierane minecraftem(

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Minecraft jest czysty, bez modów.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
no wiesz. Jakby ci powiedzieć. Nie jestem pewien, ale promowanie piractwa jest zabronione.

No weź, kurwa. Jeszcze powiedz, że na tym forum panuje celibat i karzemy za wulgaryzmy.  :lol2:

Комиссар RBT

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
no wiesz. Jakby ci powiedzieć. Nie jestem pewien, ale promowanie piractwa jest zabronione.

Yyyy... sam twórca minecraft'a mówił że jeśli nie ma się pieniędzy na minecraft'a to można go sobie pobrać

a co do pytania :

to masz zainstalowaną jave ? ja tak miałem przez brak javy

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Minecraft (Pirat) problem
#5 2012-09-22, 22:25(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 22:25)

No weź, kurwa. Jeszcze powiedz, że na tym forum panuje celibat i karzemy za wulgaryzmy.  :lol2:
To tu tak nie jest ? oO
Straciłem najlepsze lata swojego życia : C

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
To tu tak nie jest ? oO
Straciłem najlepsze lata swojego życia : C

Sorry, Winetou. Nie chciałem Ci rozjebać życia.  :lol2:

Комиссар RBT

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

#7 2012-09-22, 22:34(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 22:35)

Owszem. Na forum panuje celibat i karze się za wulgaryzmy. Nie wiedziałeś?

@Bartis
Zapomniałem XD

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Luk, spierdalaj.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

mgr Fartuess

#9 2012-09-23, 01:58(Ostatnia zmiana: 2012-09-23, 02:00)
Luk...  a gdzie on promuje piractwo. No chyba, że przyznanie się do niego liczy się od razu jako promowanie.

Co do problemu to miałem chyba kiedyś podobny, ale nie pamiętam jak go rozwiązałem - rozwiązanie chyba było błahe i nie było związane z legalnością/nielegalnością minecrafta.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jave mam wgraną oczywiście.

PC, na którym siedzę:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Net framework i c++ redistributable 2008 są?
(chociaż to by się zapewne inaczej okazywało)

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

#12 2012-09-23, 15:22(Ostatnia zmiana: 2012-09-23, 15:25)
NET Fraemwor 1.1 jest a co do C++ to zaraz powiem. Tego drugiego programu chyba nie mam, lecz MC przed formatem działał dobrze a tego programu napewno nie miałem.

PC, na którym siedzę:

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
The Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package installs runtime components of Visual C++ Libraries required to run applications developed with Visual C++ on a computer that does not have Visual C++ 2010 installed
Kurwancka, zawsze myślałem, że minecraft jest zrobiony w javie.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
zainstalowałem go i nadal to samo :/

PC, na którym siedzę:

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Pewnie dlatego, że sawik nie wie o czym mówi.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

PC, na którym siedzę:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Sawik

#17 2012-09-23, 19:27(Ostatnia zmiana: 2012-09-23, 19:38)
Pewnie dlatego, że sawik nie wie o czym mówi.
Raczej dlatego że nie jestem do tego stopnia pozbawiony życia prywatnego by bawić się w kasowanie i dodawanie klocków w gre z teksturami 8x8, a co za tym idzie poznać minecrafta i dowiedzieć się takich rzeczy jak chociażby w jakim języku został napisany.
Jest to dość częste rozwiązanie szwankowania wielu gier, rzuciłem tym jako możliwość.

Edit: Down, w minecrafta nigdy nie grałem i nie zamierzam.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy

Ezzam

#18 2012-09-23, 19:33(Ostatnia zmiana: 2012-09-23, 19:34)
a co za tym idzie poznać minecrafta i dowiedzieć się takich rzeczy jak chociażby w jakim języku został napisany.

Specjalistyczna wiedza dostępna tylko nielicznym ludziom - umiejętność czytania rozszerzeń plików :ok:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#19 2012-09-23, 20:34(Ostatnia zmiana: 2012-09-23, 20:49)
Spróbuj go włączyć tak:
cmd
cd folder z minecraftem, .minecraft gdzieś tam w windowsie
java -jar MinecraftSP.jar (czy jakikolwiek inny tam masz plik, jak nie masz to spróbuj innych)

Nie powinno się włączyć bo nie włącza Ci się po odpaleniu exe który robi to samo, ale może wypluć jakieś ciekawe informacje do konsoli.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry