Ja sie gubie. Czym jest w sumie banda quentina, bo tutaj padaja pytania kiedy wyjdzie, a jest w zakonczonych modyfikacjach. Do tego z jakiegos powodu ma wspolny watek z EZ, a przeciez to nie to samo prawda?
Banda Quentina to modyfikacja będąca wcześniej (już dość dawno temu) pod nazwą Gothic Edycja Rozszerzona. Doszła bodaj do wersji 1.4.91, a potem Outlander (autor) postanowił zmienić nazwę na Banda Quentina właśnie. Pod tą nazwą jest obecnie - od dobrych kilku lat - w wersji 0.93, ale Outlander planuje wydać nową wersję i pomału nad tym pracuje (zdaje się, że część rzeczy/mechanik z poprzedniej wersji ma być znacznie przerobiona, część zadań usuniętych lub zmienionych i dodane nowe). Dlatego ludzie się dopytują, kiedy ta nowa wersja wyjdzie. Moim zdaniem, to trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość

Na marginesie: jakoś ze 2-3 lata temu powstał (nie wiem, czy jest nadal rozwijany) mod Edycja Rozszerzona +. Jest on autorstwa innych modderów, którzy za zgodą Outlandera wzięli za podstawę właśnie Bandę Quentina v0.93 i dodali sporo swojej zawartości: postaci, zadań, miejsc (prawdopodobnie też coś z samej BQ 0.93 pozmieniali lub usunęli? nie wiem, nie grałem). Więc te dwa zupełnie osobne mody (BQ i ER+) mogą się trochę mylić dla niebędących w temacie ;)