Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3071962 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3071962

Odpowiedzi 7439

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie pogadałeś z Gornem przed Wolną Kopalnią.

A co do Lukora, to on zależnie od pory dnia jest albo za placem treningowym straży, albo przy rozdrabniaczu obok chaty Kaloma.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

spec666

spec666

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mialem z nim pogadac przed pojsciem do miasta orkow, czy jeszcze przed wejsciem do kopalni (przed atakiem)?

cealion

cealion

Użytkownicy
posty8
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej mam taki problem, bo że jak jestem już kretem i wykonałem zadanie od okyla z zabicie cienia i wykonałem zadania dla 4 najemników i idę do Laresa on mówi że muszę jeszcze nad sobą popracować i pokazuje się napis że mam za mało reputacji. W Dodam że gram na 1.4.9 Bardzo proszę o pomoc

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
mialem z nim pogadac przed pojsciem do miasta orkow, czy jeszcze przed wejsciem do kopalni (przed atakiem)?
Także w podstawce po zdobyciu Ulu-Mulu dopiero rozmowa z Gornem zaczyna 5 rozdział.

Hej mam taki problem, bo że jak jestem już kretem i wykonałem zadanie od okyla z zabicie cienia i wykonałem zadania dla 4 najemników i idę do Laresa on mówi że muszę jeszcze nad sobą popracować i pokazuje się napis że mam za mało reputacji. W Dodam że gram na 1.4.9 Bardzo proszę o pomoc
Raportowałeś się u Jarvisa?

You didn't grow.
You didn't improve.

cealion

cealion

Użytkownicy
posty8
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki za pomoc podziałało

Mihau

Mihau

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, udało mi się ukończyć tą misję, zrobiłem nowy save i na kodach doszedłem do tej misji i zapisałem sobie kody na te itemy, gdyby ktoś potrzebował : insert eq_z_napadu1, 2, 3. :D

Eustachy

Eustachy

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy może mi ktoś wyjaśnić, gdzie znajdę sztabkę złota, bądź jak się ją wytapia?
Mecze się z tym 3 dzień i nadal nwm skąd mam wytrzasnąć ten item, a potrzebuje do mieczyka ^^
Z góry dziękował za pomoc.

Ftihochou

Ftihochou

Użytkownicy
posty21
Propsy1
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam pewien problem, przegrałem już 30h w moda, jestem na etapie gry w którym pierwszy raz wchodzę do świątyni śniącego z ULU-MULU lecz za każdym razem gdy przekraczam próg świątyni pojawia się ekran ładowania po czym error
"Program Gothic przestał działać" próbowałem już wiele razy wejść do świątyni lecz za każdym razem to samo. Mógłby ktoś mi pomóc?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wyrzuć część rzeczy z ekwipunku.

You didn't grow.
You didn't improve.

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak działa alchemia? Mam wszystkie składniki na miksturę siły w ekwipunku, a przy wyborze stworzenia jej wyskakuje, że nie mam składników. Wersja 1.4.9

Procesor: Intel Core i5-4690k
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 980 Strix
RAM: 8GB (do użytku 7,91)
System: Windows 10

paladyn3212

paladyn3212

Użytkownicy
posty10
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Panowie macie jakieś sposoby jak wczuć się w klimat gothica z modyfikacjami?
Przyznam, że questy i inne dodane rzeczy mega mnie zachęcają do zagrania, bo niby tak gothic 1 "powinien" wyglądać gdyby piranie miały więcej czasu. Mimo wszystko nie potrafię wczuć się w moda, gdzie jak dla mnie dialogi są zbyt oddalone od tego co było w oryginalnej grze + brak dubbingu całkowicie demotywuje mnie do gry :D . A jak wy sobie z tym radzicie z poczuciem braku klimatu ? :D Mój kumplel np. czyta dialogi na głos XD
Miałem podobne odczucia, brak dubbingu i niektóre dialogi napisane na kolanie dają się we znaki, w ogóle nie czuć w nich klimatu.
Niemniej jak już raz zacząłem grać w moda to go skończyłem i to wystarczy. Jeżeli nagrywający dubb do tego moda są przynajmniej po mutacji i kochają serię to powinno być wesoło. ;) Zobaczymy.

Eustachy

Eustachy

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie znajdę Rocky''ego?
(Zadanie od Kłentina, Dojla i Draksa znalazłem)

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy

skellige

skellige

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem odnaleźć przyjaciół
NIE moge znaleść Doyle
Pomocy

aragnis

aragnis

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Outlander jeśli mógłbym spytać, jakim programem konwertowałeś filmy do formatu BIK? Próbowałem programem RadVideoTools, bo to jedyny program jaki znalazłem ale minęły 4h i cały czas stoi w miejscu (0%)

Reton

Reton

Użytkownicy
posty1
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie grałem do II rozdziału bandytą i znalazłem kilka bugów:
Spoiler
1. Po zapłaceniu Thorusowi 1000 bryłek, nadal widnieje u niego opcja o próbie przejścia do zamku jako posłaniec magów wody.
2. Mogłem powiedzieć Quentinowi o oddaniu jaj królowej pełzaczy w ogóle przed przywołaniem posłańca Śniącego. Dało się też wejść do kopalni przed rozmową z Lesterem, która prowadzi do II rozdziału i po rozmowie ze strażnikami świątynnymi dostać wpisy do questa "Szpieg na bagnach", o tym, że Bezi ma wystarczające informacje.
3. Myśliwy Claw po wykonaniu questa "Chory myśliwy" jest dostępny jako towarzysz podróży, aczkolwiek nie posiada broni do walki wręcz (ma w ekwipunku "Krwawe ostrze", które wymaga 100 siły, a on posiada tylko 65). Brakuje też sposobu na regeneracje jego zdrowia, sama się nie odnawia i nie posada dialogów do wręczenia mikstur życia.

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Elo wszystkim, mam pytanie, czy to normalne że w wersji 1.48 kiedy w V rozdziale chcę iść do Świątyni Śniącego po Uriziela, to czy to normalne że mi zapis się blokuje i nie chce wczytać Świątyni? Mam ekran wczytywania do niej, i nie wiem czy źle skopiowałem pliki czy co, ale mnie wywala z gry, pomoże ktoś?

krzysztoff8

krzysztoff8

Użytkownicy
posty19
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Elo wszystkim, mam pytanie, czy to normalne że w wersji 1.48 kiedy w V rozdziale chcę iść do Świątyni Śniącego po Uriziela, to czy to normalne że mi zapis się blokuje i nie chce wczytać Świątyni? Mam ekran wczytywania do niej, i nie wiem czy źle skopiowałem pliki czy co, ale mnie wywala z gry, pomoże ktoś?
Spróbuj tego.

POMIDOROWA JEST CHUJOWA. TWIERDZĘ TAK, PONIEWAŻ JESTEM MAC DUPEM I MI ONA NIE SMAKUJE, WIĘC ONA DLA WSZYSTKICH JEST CHUJOWA.

Kejczbi

Kejczbi

Użytkownicy
posty7
Propsy1
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Przepraszam z góry, że być może nieodpowiedni temat do tego, ale ma ktoś może kontakt do twórcy? GG, FB albo cokolwiek?

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbuj tego.
Hmm...to słabo bo zapis skasowałem i nową rozgrywkę zacząłem, no nic, dzięki :-) spróbuję potem...Bardzo Potem xD

0 użytkowników
Do góry