Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3429332 7446

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3429332

Odpowiedzi 7446

thunderq

thunderq

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak podchodze do scattyego z erensem togra mi crashuje co robic? zainstaloalem playerkit 1.1 czy cos takiego ale nie pomaga a nie mam zamiru nadrabiac 5h gry kurwa

Myśliwy

Myśliwy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dodanie opcji +20 do atrybutów byłoby bez sensu  :| Moim zdaniem jeśli ktoś przeszedł Gothic'a bez modów to sobie poradzi w ER. Może zamiast opcji +3 do many można by dodać np: + 200/250 doświadczenia. Diego nie powinien dawać nam na początku rzeczy materialnych (strzały, zwoje, ruda) ponieważ dla niego jesteśmy kolejnym skazańcem, który trafił do górniczej doliny. A jak wiadomo w kolonii wszystko jest przydatne.

gothic1210
  • Gość
jak podchodze do scattyego z erensem togra mi crashuje co robic? zainstaloalem playerkit 1.1 czy cos takiego ale nie pomaga a nie mam zamiru nadrabiac 5h gry kurwa
Próbuj do skutku.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema powie ktoś jak zrobić zadanie badacz bagien ? męcze się z nim a na forach nie znalazem rozwiązania tego zadania .

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Siema powie ktoś jak zrobić zadanie badacz bagien ? męcze się z nim a na forach nie znalazem rozwiązania tego zadania .
Chodzi ci o zadanie z alchemikiem ten co zaginął na bagnach?

gothic1210
  • Gość
Tego questa rozwiążesz, gdy cię wyślą na cmentarzysko orków.

fangothica12

fangothica12

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po Content modzie (całkiem fajny) zacząłem grać w ER. Jestem wciąz na 1 rozdziale. Wybrałem obóz bandytów bo wiadomo nowy. Od razu mówię, że Gothica 1 i 2 wraz NK przeszedłem przez lata wszerz i w wzdłuż każda możliwą gildią ( a niektórymi nawet po kilka razy). ER ma spore błędy:
1. Rzeczywiście orkowie atakuja sie nawzjaem prawie non stop :/
2. Ponieważ mam czasem skłonność "czyszczenia" terenu przed nowym rozdziałem zauważyłem, że po ubiciu trola z kanionu (bossowie) wszelkie stwory przestały mnie atakować. Normalnie stoją i przymują ciosy, wszyscy bez wyjątku (Orki, psy, gobliny). Nowe wczytania nic nie dały. Save z przed zabicia trola i jest znów normalnie.
3. Zadanie od Quentina (dostawa z NO stali) jest niewykonalne jeżeli wcześniej odmówiliśmy już wybicia tych kretoszczurów bo jak wchodzimy do jaskini i oni mnie atakują to po powrocie zawsze cały obóz bandytów rzuca sie na mnie i zabija :/ (strasznie mnie to wkurza).
4. Alchemia daje za dużego kopa, bez jaj.
5. Tekstury wszystkich amuletów i pierścieni są jakby niedokończone, szare, słabo widoczne.
Jak mi sie cos przypomni jeszcze to dam znać. Na razie bardziej mnie ten mod wpienia niż bawi. Oczywiście wygląd całości super (krzewy, trawy i te sprawy) Arena w SO nareszcie! To był największy ból w podstawce, że tam nic się nie dzieje. Gram dalej zobaczymy.
Aha i wpisy w dzienniku z zadaniami rzeczywiście czasem nic nie wnoszą i nic z nich nie wynika więc jak zapomniałeś dialog z NPC to biegasz i kombinujesz i szlag cie trafia :/
Kompletne  0 z wymienionych rzeczy podczas mojego ostatniego play-through 1.4.7(jakoś tydz. temu) polecam ogarnąć patche i  poprawne instalowanie moda.

Ja nie wątpię, że patche to rozwiązują. ja mówię co mam jak gram. Wszedłem na Gothic Site, stamtąd przekierowanie na download, instalacja według procedur i tyle. Ma grać to grać będzie. Nie  chce mi się sprawdzać wszystkich patchów. Ogólnie jest props. Wymieniam błędy, które zwyczajnie występują. W podstawce tez było sporo błędów (mnożenie sie wszystkiego w ekwipunku podczas kowalstwa np.)

Post połączony: 2016-11-04, 19:17
Generalnie propo trudności moda to w pierwszej chwili zabicie kretoszczura graniczy z cudem ale doświadczony gracz po kilku godzinach gry szaleje jak w podstawce więc trudność gry jest ok. Dodawanie fantów na początek to chybiony pomysł. Alchemia daje potężnego kopa. Pierwszy rozdział, szeroki miecz, adept 1H i bagienne wężę to przystawki :)

gothic1210
  • Gość
Nie  chce mi się sprawdzać wszystkich patchów.
To tak jakbyś pobrał Windows 95 i wypisywał na forum M$, że ci nie działa na nim najnowszy Battlefield. Jeśli nie masz najnowszej wersji, nie wymieniaj bugów, bo to się ciągle zmienia. :ok: Wprowadzasz tym samym zamęt, podobnie jak troll psimgoth, który pierdoli o rzeczach załatanych ponad pół roku temu.

Walka w G1 na tym modzie się nie zmieni. W tej grze znaczenie siły w zadawaniu obrażeń jest zbyt wielkie. Dopiero w G2 to naprawili. Nie liczyłbym na waszym miejscu na jakieś cuda w tym zakresie. A przynajmniej nie w moim modzie...

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Że niby co, wpisy w dzienniku nic nie wnoszą? Właśnie, że wpisy w dzienniku są tak dobre a na dodatek same questy są tak inteligentnie ułożone, że na tej podstawie można przejść grę wykonując większość zadań bez żadnych solucji.

@gothic1210 nie ma co zmieniać systemu obrażeń. W G1 wygląda to tak, że przykładowo dla siły nasze zadawane obrażenia z każdym ciosem to (obrażenia broni + 100% siły), a krytyk to bodajże x2. Niestety czasami jest to zbyt potężne no ale to jeden z uroków gothica pierwszego.

fangothica12

fangothica12

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 Jeśli nie masz najnowszej wersji, nie wymieniaj bugów, bo to się ciągle zmienia.

Czy zatem jak poproszę o linka do najnowszego patcha to dostanę zjebę czy linka? :)

gothic1210
  • Gość
Zależy kto ci odpowie. Na pierwszej stronie tematu jest ten oto uniwersalny link: http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads

Zasada jego działania jest prosta. To co jest najwyżej na liście jest najnowsze. Na ten moment jest to Update 1.4.7. Kluczowy jest napis "patch" pod spodem. Oznacza to, że wymagana jest pełna wersja, czyli 1.4.6. W przyszłym tygodniu pojawi się aktualizacja 1.4.8, także zalecam wstrzymanie się i poczekanie na nią. Wersja 1.4.8 nie będzie wymagała poprzednich. To będzie ponowny reupload całej spatchowanej modyfikacji.

Myśliwy

Myśliwy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wersja 1.4.8 przyniesie jakieś duże zmiany w rozgrywce :) ?

gothic1210
  • Gość
Tak, to chyba największy patch od lutego.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Aż się morda cieszy kiedy widać screeny ER + dx11 :)

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Czuję że mój powrót do ER wkrótce nastąpi. Outlander pionierze doskonała robota z tym Dx11.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Super bardzo dobrą robotę robisz. Nie przejmuj się hejterami. Gratki dla autora!

Myśliwy

Myśliwy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to super :) ! teraz odświeżam sobie serię Gothic I-II-III bez modów a później czas na edycje rozszerzoną :D !

gothic1210
  • Gość
Ogłoszenie!

Szukam trzech testerów. Jeden musi przejść do końca 5go rozdziału Bractwem, a drugi do końca trzeciego Strażnikiem, a trzeci do końca drugiego bandytą. Może być z kodami. Pisać. Potrzebne są osoby które mają dużo czasu i dałby radę to zrobić szybko! Chodzi mi tylko o poprawne działanie zadań.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Nie mam zbytnio nic do roboty więc mogę się zgłosić do którejkolwiek ścieżki. Zacząć mógłbym nawet od teraz

COLORBLIND

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@gothic1210 dodawałeś jakieś nowe zadania dla głownych gildii w nowej wersji?

= D

1 Użytkownik i 10 gości przegląda ten wątek.
Do góry