Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3410789 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3410789

Odpowiedzi 7445

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jestem w 2 rozdziale i jedyne problemy jakie mnie spotkały przez, które musiałem użyć marvina to po walce z Karimem i pokonaniu go Scatty mnie atakuję, odsuwam się jak najdalej on się buguje i nie mogę z nim porozmawiać, więc musiałem wejść w niego i f8, a także kochana drabina w starej kopalni, gdzie jest koło zębate. Niby naprawiono i dodano jakieś podwyższenie tylko szczegół, że to podwyższenie jest, ale tak jakby go nie było coś w stylu niedziałającej tekstury ;f Tutaj też użyłem marvina, bo nie mam zamiaru bawić się z jedną drabiną 30 minut.

Mind Fear

Mind Fear

Użytkownicy
VLTSW
posty39
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • VLTSW
Talias różnie bywa, to jest Gothic :D, po pokonaniu Kharima normalnie się u mnie wszyscy zachowywali, tak jak napisałeś do drabiny nie trzeba marvina, 30 minut też nie, wystarczy ogarnąć jak to zrobić. Ja musiałem użyć tylko w jednym momencie, kiedy szedłem za Mordragiem w jednym miejscu wyjął broń i stał w miejscu, nawalanie go nic nie pomagało musiałem się w niego przemienić i przejść parę metrów do przodu.

A, jeszcze mam problem z zadaniem nieudolni magicy, pokonałem już dość dawno wszystkich, ale z moich notatek wynika że oddałem Cronosowi tylko dwa Amulety, brakuje kryształu i zwoju, gdzie mogę to znaleźć ?
Wydawało mi się że kryształ będzie w skrzynce w domu tego ,,nieudolnego magika,, co był w obozie, ale skrzynka jest zamknięta na klucz, a on przy sobie klucza nie miał. Jeszcze proszę o podpowiedź, gdzie mam szukać nowych robotników do szwalni, poprzedni byli z starej kopalni, ale teraz nikt nie ma żadnego dialogu.

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z magikami za bardzo nie pomogę, ale co do szwalni to u myśliwych przy SO znajdziesz odpowiednie osoby.
Ogólnie bug ze spadaniem z wysokości mi nie działa i nwm co zrobić ;f Przydaje się jak chcę zejść na dół w kopalni xD

gothic1210
  • Gość
System pack go naprawia. Musiałbyś wgrać starszą wersję SP lub go usunąć (nie polecam).

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może mi ktoś podać kod na Pacho? Chodzi mi o tego typa co siedzi obok drzewa przy drodze na ziemie orków tekst "nie twoja babcia" powinien wam powiedzieć o kogo chodzi xD Mam znaleźć posłańca magów Emila, a Snaf mi powiedział, żebym udał się do Pacho tylko, że ekhm orkowie tutaj są na tyle twardzi, że z miasta orków gonili mnie aż do SO zabijając po drodze Pacho xD Wczytanie gry odpada to było z 6-7 godzin temu ;/

GornWojownik

GornWojownik

Użytkownicy
posty22
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zacznij nową grę, podejdź pod Pacho wpisz w konsoli edit focus i skopiuj na niego kod.
Później wczytaj save i wpisz ten kod. To naprawdę takie trudne?

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zacznij nową grę, podejdź pod Pacho wpisz w konsoli edit focus i skopiuj na niego kod.
Później wczytaj save i wpisz ten kod. To naprawdę takie trudne?

Rzadko bawiłem się kodami nie licząc odbugowania npc za pomocą f8, więc wiesz jestem zielony w temacie ;f

Mind Fear

Mind Fear

Użytkownicy
VLTSW
posty39
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • VLTSW
No tak.

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie czy jeżeli zacznę robić zadanie aby przyłączyć się do obozu bandytów to będę miał potem jakieś problemy żeby stać się kopaczem>cieniem>magiem ognia ?

Pokaż mi swoje towary.

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no i ja mam podobne pytanie. Da się wykonać questy z dołączaniem do wszystkich obozów i zgarnąć expa ? Bo zostałem kretem i teraz już nie mam tych misji

gothic1210
  • Gość
Tak się kończy zgarnianie expa  w tym modzie http://themodders.org/index.php?topic=26954.0 :) :)
Dopóki się nie ma żadnej gildii w statystykach to można robić co się chce.

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy

swigon96

swigon96

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, dołączając się przypadkowo do kretów jest możliwość (kodem albo czymś innym) zmienić gildię spowrotem na skazańca? Nie przemyślałem tego ,że dołączając do kretów nie będę mógł później zostać bandytą.
Pozdrawiam

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
U draxa wykonaj wszystkie questy, aż do momentu kiedy możesz zostać BANDYTĄ. W starym obozie zrób wszystko co się da, aż do momentu zostania KOPACZEM. W obozie na bagnie najlepiej przekonaj wszystkich baalów (wraz z baal lukor ) łącznie 6 baalów. Jak będziesz miał zadanie do przyprowadzenia jednego z ludzi do baala (nowi członkowie) to weź JEDNEGO albo gilberta albo Dusty'ego. Brawa dla outlandera, nie wiedziałem że u Beziego podczas rozmowy z myśliwym będzie kwestia dialogowa ze Gilbert zaczął nowe zycie w bractwie :) Byłem aż w szoku, że Outlander o tym nie zapomniał. W NO też robisz wszystkie questy. Najlepiej użyj czaru snu na rooscoe za nim jeszcze pójdziesz z Mordragiem :)  Poza tym nie zabijaj ryżowego księcia dopóki nie wykonasz zadania u Cavalorna na test.

- Idziesz zostać kretem (Swiney) Potem wykonujesz zadanie dla Okyla. Nie zabijasz Flinta, tylko go prowadzisz do SO. Najlepiej przed zaprowadzeniem zostać szkodnikiem. Kupić pancerze u Wilka te najlepsze. w 2 rozdziale jest zupełnie nieporozumienie, gdyż można zostać najemnikiem lub magiem wody. Saturas i lee chwalą Cie coś zrobił w kopalni, a tak na prawdę jeszcze nie zacząłeś wątku :) o ile nie zacząłeś XD Po prostu odechciewa się grać w modyfikacje gdzie występują takie dialogi.. ale żeby dwa razy ślub składać ? To Outlander przeszedł samego siebie a dokładnie ta modyfikacja... to jest po prostu porażka. Mag wody, Mag ognia, Mag wody, Nekromanta. Szczerze? Płakalem ze śmiechu przy tej modyfikacji.

Post połączony: 2016-08-30, 22:52
Po zostaniu magiem wody możesz normalnie iść do Gomeza nawet w 3 rozdziale i zostać Cieniem. Dużo questów, expa.. po prostu jest FAN :D No i raport zdajesz mordragowi jak i Krukowi...

swigon96

swigon96

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co to jest za misz masz z tym modem?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Misz masz jest, bo autor nie przewidział takich "zdolnych" graczy jak Psimgoth. Nigdy nie sprawdzisz wszystkich warunków skryptowych, szczególnie że to addon i cała jego zawartość jest nałożona na oryginalną grę. To jak bierki ruszysz jeden patyczek a po drugiej stronie się sypie. Ja nie miałem takich problemów a grałem na dużo wcześniejszych wersjach.

@swigon96  Wczytaj po prostu wcześniejszy sejw, przecież to w sumie logiczne, że przyłączając się do kretów automatycznie stajesz się członkiem nowego obozu.

Thekanapkas

Thekanapkas

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Psimgoth. Zagraj sobie w Każdy możliwy mod, w podstawke czy nie- wszędzie masz bugi. W każdym modzie rozpieprzysz w 1 rozdziale golemy i powiesz Xardupie, ze magowie ognia są martwi , a tu wracasz do OB i sie trzymają za jaja jak zawsze.. Takie uroki skryptów gry sprzed 1x lat .
Co do moda. Świetny, autor tez pomaga jak może ( dzieki za naprawę i tego npc martwego, fajne rzeczy miał xDD) Jednak pare zastrzezen:

Nadal crashuje save'y jak się wchodzi do SK. ( god thanks za Multi sejffy)
Duch Felgora zaczepia jak oszalaly i nie ma z nim dialogu.
Nie wiem czy to specjalnie czy nie, ale misja z Blizna na sumieniu buguje się, jesli wczesniej zabijemy Ernesta niż pogadamy ze Snake'iem. (rozmowa z Raczka może sprowadzic w owy problem)
Znika opcja handlu u Cronosa po zostaniu Magiem Wody( prawdopodobnie przez to)
Bossa w Cmentarzysku nie idzie ubić magia (prawie) [magowie maja przesrane, trzeba ciągle go stunowac brylka lodu i napieprzac kula ognia, nawet ognisty deszcz mu gnienwo robi, a Baal Lulor to juz w ogóle dno, a nie pomocnik ^^)
Denerwujące jest tez, ze przy niektórych osobach, np przy tym Bolorze czy jak on ma (najemnik - wkretacz z kotka, co oferuje miecz za żarcie) przy próbie pobicia, oczywiście po dialogu zaczepnym- atakuje mnie pól obozu)..

No, ale cóż, polecam :D

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem bunt zbieraczy. Po zdobyciu broni oraz upicia ludzi ryżowego księcia Rufus kazał mi się przespać do północy, a potem zabić ryżowego księcia. Problem jest w tym, że po dobiciu go Rufus mnie atakuje, a jest nieśmiertelny ;f Próbowałem go za pomocą marvina odsunąć gdzieś w okolice wejścia do NO, ale wtedy bezio znika. Ryżowy stoi cały czas przed magazynem, więc tutaj też nie mam pomysłu. Próbowałem wejść w Rufusa za pomocą Marvina, ale też nie pomaga tak samo oddalenie się od niego na większą odległość. Jakieś rady jak to zrobić, żeby Rufus mnie nie atakował?

Problem  rozwiązany ;f

swigon96

swigon96

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz mam bug żeby przyprowadzić flinta do starego obozu lecz jak stoję przy Thorusie to nic sie nie dzieje, trzeba przejść jakąś określoną ścieżką? W którym momencie powinno się coś pokazać czy on sam powinien do nas zagadać? Chodzę z nim po starym obozie, on ciągle za mną lata i nic. Ciut irytujące.
Pozdrawiam ;)

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy w Edycji Rozszerzonej mogę pozostać do końca gry strażnikiem w SO czy jednak w 4 rozdziale wszyscy zaczną mnie atakować, bo pomagałem NO? Ciężki pancerz strażnika otrzymałem, więc jako taką nadzieję mam, że zostanę nim do końca.

0 użytkowników
Do góry