Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3420234 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3420234

Odpowiedzi 7445

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
...ale sam pomysł z wzięciem na bagna Gilberta niezły. Fajnie by było, gdyby to jeszcze jakoś dopracować, wiecie, taka dodatkowa postać do tego zadania, za którą byłby jakiś ukryty bonus, nie wiem, noc z tą panienką w jaskini czy coś takiego. Do tego Gilbert przecież może w 2r wrócić z bagien do siebie, bo mu coś nie podeszło w Sekcie, dałby za to skręta od Fortuno, za to, że chcieliśmy pomóc i do tego pilnowaliśmy jego samotni i td. Można pomyśleć... Sam pomysł ciekawy!

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

dupawenrza

dupawenrza

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cześć, przegrałem już ponad 30 godzin i mam kilka pytań, szukałem powierzchownie w google, ale nic nie znalazłem, a przekopanie sie przez 250 stron tego wątku jest troche bez sensu. Po pierwsze, nalezę do bandytów i mam problem z zadaniem szpieg na bagnie. Doszedłem do momentu gdzie w dzienniku mam napisane, ze Quentin powinien dowiedzieć się co się wyprawia w obozie na bagnie, a to było gdzieś na przełomie 2/3 aktu(?) teraz mam 4, a on nadal nie ma opcji dialogowej odnośnie tego zadania. Zamiast tego sprzedaje mi co jakiś czas ciągle ten sam pancerz bandyty za 1,8k rudy. Drugi problem to, że u każdego nauczyciela jakoś od 3 aktu nie mogę uczyć się ani siły, ani zręczności (brak rudy) rudę oraz pkty oczywiście mam. Jest to trochę uciążliwe ponieważ murze ciągle nadrabiać wywarami siły. Trzecim problemem już trochę mniej ważnym, zastanawia mnie gdzie zniknął Uscan, ten od "kto komu piaski sypie" po udanym dosypaniu piasku do mąki i informacji od kopacza co sie stało Eskelowi zniknął gdzieś ten górnik (przeszukałem cały obóz). Dzieki za odpowiedź, chciałbym jakoś skończyć tego moda mimo że kilka zadań wiem, że jest już nie wykonalnych

MrMeiz

MrMeiz

Użytkownicy
Guru z Obozu Bractwa
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Guru z Obozu Bractwa
Mam problem ponieważ nie mogę utrzeć nasion ostrokrzewu może ktoś jakoś pomóc (PS. Gram na wersji 1.4.7)
EDIT. Już wiem co było nie tak po prostu miałem zwykły ogniocierń ;P Aha gdzie znaleźć nasiona ogniocierniu?
Nie ma nasion ogniociernia. Nie możesz utrzeć bo pewnie nie masz rozdrabniacza.
Tivortrez mam rozdrabniacz bo sprawdzałem w ekwipunku a z resztą jak używam stanowiska to odpala się animacja ucierania tylko w tym problem że nie mogę utrzeć ogniociernia

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Drugi problem to, że u każdego nauczyciela jakoś od 3 aktu nie mogę uczyć się ani siły, ani zręczności (brak rudy) rudę oraz pkty oczywiście mam. Jest to trochę uciążliwe ponieważ murze ciągle nadrabiać wywarami siły.

Spróbuj wyrzucić i podnieść rudę

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

dupawenrza

dupawenrza

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Spróbuj wyrzucić i podnieść rudę

Próbowałem i nic, ale zabrałem rude Quentinowi, ktorą miał za pancerze i zadziałało.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
outlander wypowiesz sie co do gilberta? :)

gothic1210
  • Gość
PB dość zawile postawiła warunek w dialogu z Dustym. Ja dorzuciłem swoje 3 grosze z Gilbertem i wyszło masełko maślane. Buga nie ma jeśli przyprowadzi się tylko jednego. Nie zawsze warto desperacko walczyć o każdy pkt. doświadczenia. :D
A co do nieścisłości z myśliwym. Dźwięki usłyszał wcześniej. O ile pamiętam w dialogu nie było mowy, że tego dnia tam był tylko wcześniej. Nie mniej jednak wymaga to poprawy. Kiedyś to przerobię. Mam już innego kandydata niż Gilbert (takiego niezwiązanego z niczym innym, więc powinno być ok.).

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Próbując zostać najemnikiem w 1 rozdziale (szkodnik + 10 lvl) kwestia u lee ciągle się powtarza...

Post połączony: 2016-08-24, 10:28
kolejna tragedia i niedopracowanie outlandera

# Test myśliwski # cavalorn # Bunt zbieraczy # śmierć ryżowego ks  #  "musze porozmawiać z ryzowym ksieciem" żeby ukończyć zadanie test mysliwski.. kolejne niedopatrzenie outlandera.

Post połączony: 2016-08-24, 13:27
HHAHAHAHAHAHA NIEUWYERZYTA CO ODKRYŁEM!!!!

Post połączony: 2016-08-24, 13:28
SZKODA że nie idzie zostać najemnikiem bo jest bug.. i mimo że mamy 10 lvl w 1 rozdziale...  to kwestia u lee ciągle się powtarza.

Powiem w skrócie.

Zostajemy kretem - wykonujemy xzadanie  u flinta
idziemy z nim do laresa, zostajemy szkodnikiem
idziemy do wilka kupujuemy wszelkie pancerze
idziemy do thorusa
na koncu gomez mianuje nas cieniem z szkodnika na cienia!!! :D

Post połączony: 2016-08-24, 13:29
miałbym większy ubaw.. gdyby nie bug z zostaniem (przez ER) najemnikiem w 1 rozdziale...  Wtedy z najemnika zrobiliby z nas cienia.. już z resztą.. ŚMIESZNE JEST TO że gomez zabiłby innych ludzi za to że rekrutują ludzi z NO do SO.. a oczywiście hipokryta sam to robi.. OUTLANDER JESTEŚ WIELKI :d

Post połączony: 2016-08-24, 13:31
jeszcez jeden bug... prowadząc flinta jeden z najemników mówi kto to jest.. a zaś mówi że skontaktuje się z lewusem.. ale przecież lewus dawno nie żyje o czym ten najemnik dobrze wie... DIalogi są bardzo często nie kompatybilne.. niestety

Post połączony: 2016-08-24, 13:55
aha jeszcze jedno bug działa że nawet jak zostaniemy najemnikiem w 2r  to gomez z najemnika zrobi z nas cienia

Post połączony: 2016-08-24, 14:04
hhaha w 3 rozdziale Kruk mówi że mam iść na bagna..  z najemnika zostałem cieniem.. no to już jest szczyt wszystkiego co mnie mogło w ER spotkać.

Post połączony: 2016-08-24, 14:56
JAPIERDOLE.... 2 razy magiem wody zostałem... !

Post połączony: 2016-08-24, 14:57
Kret - szkodnik  (1r) mag wody (2r)   cień, strażnik, mag ognia (do konca 3 r) Najemnik, mag wody (tak dwa razy ślub przysięgałem) nekromanta.

Post połączony: 2016-08-24, 14:57
wszystko zawdzęczam Flintowi. 

Post połączony: 2016-08-24, 14:59
w drugin przypadku możemy dwa razy zostać najemnikiem

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Psimgoth, ja tu zwykle nie komentuję, ale normalny to ty nie jesteś.
Mroczne Tajemnice były przekombinowane, przeładowane i są cienkie jak trawka po zimie, ten mod mógł być dobry kiedyś, ale teraz nie wytrzymuje konkurencji z innymi.
Outlander trzymaj się i powodzenia.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Dużo literowek mni rozmowa z gilbertem (żeby nas coś nauczył)  Nie wiem jak dopuszczalne może być sam fakt literówki.. Nie rozumiem tego, to tak jakby ktoś coś na szybko pisał i nie sprawdzał tego.

Kolejny poważny bug, a raczej niedociągnięcie wraz z niekompatybilnym dialogem od chyba bety ER to rozmowa z szpiegiem kaloma (niepodbal świątyni która mamy zniszczyć (orków)  z polecenia Gomeza)  Bezi mówi mu że śniący okazał się demonem a Y berion nie żyje, co jest ściemą, gdyż jeszcze nie ukończyłem wątku z cmentarzyskiem orków..

KOLEJNY BUG..  to taki że nawet gdy gra się normalnie zostaje się kretem- szkodnikiem - wbija ten 10 lvl i w drugim rozdziale za nim pójdzie się do kopalni zdobyć jaja można zosta najemnikiem ponadto można zostać magiem wody.. w obu kwestiach dialogowych WSZYSCY wychwalają nas to co zrobiliśmy w starej kopalni, mimo iż NAWET nie zaczęliśmy wątpu z Kalomem by się tam udać

Teraz outlanderze pytanie do Ciebie, takie osobiste..   Czy ktoś CI pomaga w tworzeniu tej modyfikacji? Czy są ludzie którzy sprawdzają BYKI (jak tak to po ile razy czytają? )  Czy po stworzeniu czegoś testujesz to czy to dziala? Czy wiedziałeś o tym że można zostać w G1 w podstawce w 1r najemnikiem? BO wydaje mi się że nie wiedziałeś.

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 Mam problem związany z edycją rozszerzoną 1.47 ;f W sensie tą najnowszą xD Otóż robię questa z oczyszczaniem ołtarzy i przy ołtarzu w jaskini obok terytorium orków po zabiciu kopacza i dialogu z nim biorę z niego wszystko, w eq upewniam się mam wodę święconą no to chcę pokropić posąg. Niestety się nie da, po wciśnięciu ctrl + strzałka w górę jakbym rozmawiał z npc bezi się buguje i nie może dokończyć animacji ;/ Jakieś rady co zrobić w takim wypadku? Wczytywanie nie pomaga.

MrMeiz

MrMeiz

Użytkownicy
Guru z Obozu Bractwa
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Guru z Obozu Bractwa
Outlander mógłbym prosić o kod na utarte nasiona ogniociernia bo nie mogę utrzeć go a przez to nie mogę pchnąć fabuły do przodu :(

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak to nie możesz utrzeć ? Masz rozdrabniacz i klikasz na tą misę do rozdrabniania  ?

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Outlander mógłbym prosić o kod na utarte nasiona ogniociernia bo nie mogę utrzeć go a przez to nie mogę pchnąć fabuły do przodu :(

Spróbuj utrzeć tej rozdrabniarce
Spoiler

A jakby się nie dało to masz tu kod
Spoiler
ITFO_PLANTS_UTARTEJAGODY_01

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Mind Fear

Mind Fear

Użytkownicy
VLTSW
posty39
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • VLTSW
Mam problem z misją ,,Nowa zmiana do kopalni,, czy jakoś tak, trzeba znaleźć trzech kopaczy, którzy pójdą z nami do kopalni, ktoś napisze ich imiona i ostatecznie lokalizacje ? Przeszedłem cały SO i znalazłem tylko jednego ... Erensa, już go zmusiłem do wyprawy zostało tylko dwóch, wydaje mi się, że jak przeglądałem internety to natrafiłem wzmiankę o Urbanie, ale nie mam u niego opcji dialogowych.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Mam problem z misją ,,Nowa zmiana do kopalni,, czy jakoś tak, trzeba znaleźć trzech kopaczy, którzy pójdą z nami do kopalni, ktoś napisze ich imiona i ostatecznie lokalizacje ? Przeszedłem cały SO i znalazłem tylko jednego ... Erensa, już go zmusiłem do wyprawy zostało tylko dwóch, wydaje mi się, że jak przeglądałem internety to natrafiłem wzmiankę o Urbanie, ale nie mam u niego opcji dialogowych.

Spoiler
Urban - Siedzi przy południowej bramie (aby mieć u niego opcję dialogową pogadaj ze Snafem albo z Manheimem, potem w karczmie wieczorem go upijasz i zaprowadzasz do Szakala)

Togard - Też siedzi przy południowej bramie (aby mieć u niego opcję dialogową pogadaj ze Snafem, potem dajesz mu raport z kopalni, który wykradasz albo fałszywą rudę, którą możesz dostać od Huno

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak zrobić, żeby Artegor mnie przepuścił do Starej Kopalni? Zostałem kopaczem po znalezieniu 3 zmienników i poszedłem do Lorenzo, po awans na właśnie kopacza. No to biorę ich i idę w stronę starej kopalni. Jestem na miejscu, Artegor mówi, żebym spadał nawet jak o teście zaufania mu mówię no to robię questy w obozie przed kopalnią. Zrobiłem wszystkie oprócz tego u Andrewa czy jak mu tam, bo mówi, że jestem za słaby ( 6 lvl 30 coś siły i 1 pzm broni 1h ). Serio przez to 1 zadanie nie mogę wejść do kopalni? ;-; Specjalnie chciałem przed wbijaniem lvli zostać cieniem dla armoru, bo takie expienie jak teraz to chyba coś ich boli jak głupi ścierwojad ma mnie na 3 hity ;-; Słyszałem też coś o jakimś Petro, ale jedynie widziałem jakiegoś Petrowa na wieży przy kopalni, który questa mi nie daje. Ktoś wie co zrobić? Wersja 1.47

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Zaprowadziłeś tych kopaczy sam? Jeżeli tak to musisz zabrać ze sobą strażnika który siedzi na ławce przed mostem, on ma za zadanie was eskortować.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok dzięki właśnie zastanawiałem się o kogo chodzi ;P

bertol

bertol

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam czy na tym najnowszym patchu 1.4.7 są jeszcze jakieś problemy, które np. trzeba rozwiązywać kodami? Czy normalnie można grać bez większych problemów, bo nie wiem czy pobierać już czy jeszcze trochę poczekać;)

0 użytkowników
Do góry