Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3196803 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3196803

Odpowiedzi 7440

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest Klin w zadaniu poszukiwania Rączki?

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O boże, jaki Jim...Omg. Coś mi się powalił o xD Nie Jim, tylko... No wyleciało mi z głowy.  Ten co stał obok Cavalorna.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Koło krypty w której zdobywasz kamień ogniskujący. Grałem bandytą grę przeszedłem. Zadanie z rozdaniem alkoholu mi nie zaliczyło i zadanie opuszczona kopalnia nie ruszyło dalej po jej wyczyszczeniu.

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Panowie, jeśli ktoś może w tej chwili potwierdzić możliwość ukończenia gry Bandytą, to bardzo proszę zrobić to jak najszybciej. Właśnie jestem w momencie, w którym już niczego innego zrobić nie mogę w całej Kolonii, i chciałbym zagrać już dalej, ale nie mam pojęcia, czy warto zostać człowiekiem Quentina, czy nie. Jeśli ktoś może wreszcie oficjalnie potwierdzić tą informację, niech zrobi to bez wahania - zostanie moim bohaterem  :D .

Jednak tak bo ja  miałem z tym problem ale przeinstalowałem er i sie udało, po odwiedzinach w opuszczonej kopalni
nie ukończysz zadania z nią związanego ale Xardas puści  cie dalej i będziesz mógł wyruszyć do Ur-shaka  itd ;)
Ale to zadanie z kopalnią i dostawami dla karczmarzy nie ukończysz to tak dla ścisłości  :antyprops:

Jak dobrze pamiętam to Klin jest w obozie lub w karczmie,nie  wydaje mi sie ze może być gdzieś indziej sprawdź.

One i tak wrócą, jeśli się nimi nie zajmiesz jak należy !!..!!

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy da się dołączyć do Żelaznej Garoty? I czy jak jesteśmy w SO to tak samo szybko nas wywalają jak w podstawce?

lukee

lukee

Użytkownicy
posty82
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy da się dołączyć do Żelaznej Garoty? I czy jak jesteśmy w SO to tak samo szybko nas wywalają jak w podstawce?

Nie da się i tak samo nas wywalają. Jest jednak kilka nowych misji w samym obozie oraz dla strażnika. (nie wiem co z magiem, też ma pewnie 2-3 swoje)

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
Dzięki, UnknownJAY, w imieniu swoim tudzież innych za informacje, jednak trochę się spuźniłeś :D
Po prostu zdecydowałem się na Bractwo, z powodu tego, iż ponoć nowości u nich ustępują tylko nowościom u Bandytów, gdzie wszystko jest nowe, z powodu tego, iż mają dostęp do każdej miejscówki w całej Kolonii, oraz dlatego, że jak do tej pory nie ukończyłem jeszcze G1 po ich stronie, a grałem Sekciarzem tylko raz w życiu. No i ważny fakt, teraz tylko u nich mamy ścieżkę, na której awansujemy z szeregowego, przez żołnierza, po czarodzieja, a to spory atut nie do przecenienia.
Także zagram Bractwem i zobaczę, co tam nowego autor zmajstrował.

Co do S.O, to Magowie Ognia mają wątek zbadania magii Sekty, jak to było napisane w liście z zew.świata, a Strażnicy ponoć mają wątek uporania się z Orkami z Areny. Być może mają więcej nowej zawartości, raczej na pewno tak jest, ja tylko tyle wiem, ale jedno jest pewne - S.O jest konkurencyjnym obozem, tak dla maga, jak i wojownika, po prostu poznacie najpierw ich stronę medalu, a w 4r tą drugą, bandziorów i N.O. Jak dla mnie to atrakcyjna frakcja.

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

Siekiera

Siekiera

Użytkownicy
posty55
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak dołączyć do Starego Obozu ? Bo mam wystarczające poparcie, ale żeby dostać przepustke do starej kopalni od Lorenza trzeba znaleźć 3 kopaczy. Ja jak narazie znalazłem jednego który chciał jakieś zakłady pobiłem ziomka na arenie i git, ale biegam po całym obozie i nie mogę znaleźć tych jeszcze dwóch kopaczy.

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie ma Klina w karczmie ani w obozie i szukałem okolice obozu i nic :(

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Klin jest na lewo od kopca rudy, tam gdzie Cronos chodzi.

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak Klina nie ma już w obozie to jest na ścieżce na lewo od dosłownie pierwszej bramy nowego obozu

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Jak dołączyć do Starego Obozu ? Bo mam wystarczające poparcie, ale żeby dostać przepustke do starej kopalni od Lorenza trzeba znaleźć 3 kopaczy. Ja jak narazie znalazłem jednego który chciał jakieś zakłady pobiłem ziomka na arenie i git, ale biegam po całym obozie i nie mogę znaleźć tych jeszcze dwóch kopaczy.
Jest 3 kopaczy czyli Urban jest on na wzniesieniu nad chata Dextera,  ale wpierw musisz pogadać z karczmarzem w zawalonej wiezy  by wiedzieć jak go zwerbować a Erensa już masz.
Togard jest nad karczmą  po lewej stronie by jego zwerbować pogadaj z Snafem on ci wytłumaczy co i jak ale masz dwie możliwości,

1 - Pogadać  z Rączką  powie ci ze ze do kradzieży wystarczy nie miec rąk jak cegły i możesz coś ukraś (nie musisz sie uczyć Kradzieży) wiec lecisz do  Lorenzo gadasz o raporcie potem idziesz do posłańca Eckel jest to cień kolo Grima i kradniesz papier toaletowy, wymagane 15 lub 16 zręczności tylko do tego, pokazujesz go Togarowi  a potem oddajesz  raportu Eckelowi i dostaniesz  dodatkowe doświadczenie :ok:

2 - Idziesz do  Huna robi dla ciebie imitacje czarnej rudy idziesz do kopacza i go werbujesz ale uważaj bo podobno koleś możne się w dalszych etapach gry skapnąć ze to podróba ale nie sprawdziłem tego bo nie dołączałem do SO.

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę kopacza dla quentina?
Zadanie z 4r powiązane z opuszczoną kopalnią.
Ponawiam pytanie.

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę kopacza dla quentina?
Zadanie z 4r powiązane z opuszczoną kopalnią.
Ponawiam pytanie.

Jaką gildią grasz ?? bo chyba nie Bandytami...

gothic1210
  • Gość
Lol, jeśli szuka już kopacza dla Qunetina to znaczy, że ominął buga :VVVV
Nie pamiętam kto to był, ale chyba Guy. Powinien być albo w bractwie na placu, albo NO - karczma. Szukaj.

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Lol, jeśli szuka już kopacza dla Qunetina to znaczy, że ominął buga :VVVV
Nie pamiętam kto to był, ale chyba Guy. Powinien być albo w bractwie na placu, albo NO - karczma. Szukaj.

Dokładnie o tym kolesiu tez myślałem ze to może  być on  jest w bractwie na placu na 100 %.  Ale tez pewności nie mam bo nie udało mi się rozwinąć  tego zadania lol.

Siekiera

Siekiera

Użytkownicy
posty55
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest 3 kopaczy czyli Urban jest on na wzniesieniu nad chata Dextera,  ale wpierw musisz pogadać z karczmarzem w zawalonej wiezy  by wiedzieć jak go zwerbować a Erensa już masz.
Togard jest nad karczmą  po lewej stronie by jego zwerbować pogadaj z Snafem on ci wytłumaczy co i jak ale masz dwie możliwości,

1 - Pogadać  z Rączką  powie ci ze ze do kradzieży wystarczy nie miec rąk jak cegły i możesz coś ukraś (nie musisz sie uczyć Kradzieży) wiec lecisz do  Lorenzo gadasz o raporcie potem idziesz do posłańca Eckel jest to cień kolo Grima i kradniesz papier toaletowy, wymagane 15 lub 16 zręczności tylko do tego, pokazujesz go Togarowi  a potem oddajesz  raportu Eckelowi i dostaniesz  dodatkowe doświadczenie :ok:

2 - Idziesz do  Huna robi dla ciebie imitacje czarnej rudy idziesz do kopacza i go werbujesz ale uważaj bo podobno koleś możne się w dalszych etapach gry skapnąć ze to podróba ale nie sprawdziłem tego bo nie dołączałem do SO.

Dzięki  :P A teraz mam jeszcze pytanie mogę robić questy do przyłączenia się do obozu bandytów i starego obozu ? Czy to mi nie zablokuje gry, że nie będę mógł dołaczyć do SO ? :hmmm:

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co mam zrobić z tobołkiem Felgora?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Witamy ponownie Gothicu1210/Outlanderze :D Mam nadzieję, że wybaczysz zaspamianie komnaty ale jak widać ludzikom bardzo się ER podoba w najnowszej wersji i jeśli byś chciał dalszej patche puszczać na pewno wszyscy byliby więcej niż szczęśliwi :)

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy

Dzięki  :P A teraz mam jeszcze pytanie mogę robić questy do przyłączenia się do obozu bandytów i starego obozu ? Czy to mi nie zablokuje gry, że nie będę mógł dołączyć do SO ? :hmmm:

Tak możesz je robić bez problemu az do momentu wyboru gildi.
A nie ma sprawy, no i teraz to z dwa propsy by się przydały w ramach podziękowania za pomoc ;) :ok:

Co mam zrobić z tobołkiem Felgora?

Musisz udac się z nim do wieży Xardasa i wchodząc po drabinie z 2 poziomu na ostatni 3 jest mały ołtarzyk
modlisz sie tam przywołując ducha Felgora byłego dowódcę żelaznej garoty, pewnie daje nam jakieś zadanie ale po jego przywołaniu nie miałem żadnego dialogu z kolesiem tylko co najwyżej cały czas mnie zaczepiał podczas wchodzenia po drabinie i normalnie nie mogłem dostać się na 3 poziom wiec przed przywołaniem ducha radze zapisać stan gry w razie takiego problemu i olać jego przywołanie.

Najpewniej trzeba dostać się do wierzy Xardasa przed Zabiciem magów ognia by mieć zadanie z tym kolesiem, lub sprawdz jakies inne ołtarzyki rozsiane po koloni możne przy którymś innym tez da się go przywołać.

0 użytkowników
Do góry