A Snake nie jest przypadkiem w Kotle ? Na pewno tam go pierwszy raz spotkałem, chyba, że z powodu zadania przeniósł się gdzieś indziej.
Ja mam z kolei pytanie innego kalibru. Od razu zaznaczę, że jestem weteranem Gothica, więc bierzcie na to poprawkę. I to pytanie kieruję do ludzi, którzy ograli ER Sektą bądź Bandytami.
Do której gildii polecacie się zaciągnąć, z tych wymienionych ? Miałem zamiar zagrać Bandytą, bo to gildia najbardziej atrakcyjna w modzie, wszystkie zadania nowe i td. , ale podobno jest nieźle zbugowana i nie można ukończyć niektórych wątków, z Opuszczoną Kopalnią na czele. Z drugiej strony na forum własnym Outlandera (autor moda - przypominam) można było przeczytać, puki istniało, że Sekta jest tutaj bardzo ciekawa i atrakcyjna, wiadomo, zadania, nowe motywy, awans na Guru, i td. , z tym, że można było odczuć, iż z Bandytami zawartością przegrywa. Poza tym, zawsze jakoś zaniedbywałem Sektę i chciałem to nadrobić, więc dodatkowy powód do zagrania świrami. S.O i N.O chwilowo mi zbrzydły, niedawno ograłem obie gildie w innych modach. Planowałem też zagrać tu po stronie Quentina, a Sektę zostawić sobie dla L.zG.D. , ale mógłbym dwa razy pod rząd zagrać Sektą, nie ma problemu. Także tutaj pytanie do weteranów tych dwóch frakcji z ER - co lepiej ograć ??? Czy bugi faktycznie tak zaniżają atrakcyjność Bandytów, a nowości tak podbijają Sektę, że warto olać pierwszych i iść w drugich ? I jak wygląda awans i nauka u świrów ? Da się wyszkolić w walce 1r (pewnie tak, ale lepiej zrobić wywiad przed podjęciem decyzji) ? Kiedy następuje awans na Guru ? Zdążę przed nim otrzymać Ciężką Zbroję Świątynną ? I czy będę mógł wejść do obozu Quentina i coś dla nich porobić ?
Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na wypowiedziach w kwestii atrakcyjności Sekty i zabugowania Bandytów, jako, że nie będę miał czasu ani chęci ogrywać moda dwa razy pod rząd dla innej gildii, i to świeżo po ukończeniu gry. Chwilowo jestem na etapie początkowym, więc mam jeszcze czas na podjęcie decyzji, dlatego liczę na Waszą pomoc i dobrą radę.
Będę zobowiązany za okazane miłosierdzie (szklankę wody na pustyni za to ode mnie otrzymacie, nawet dwie

)...