Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3167357 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3167357

Odpowiedzi 7440

SokiV

SokiV

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam chec pograc w Gothica ER lub Dark Saga. Pisze lub bo nie  wiem przy ktorej bede sie lepiej bawil a nie bardzo mam czas aby w obie grac.
Dark saga jest mi troche znana bo udalo mi sie juz wyjsc z kopalni i troche tam pograc lecz potem mnie znudzila.
Gothic ER moglby byc fajna modyfikacja lecz nie bardzo wiem jaka gildia i czy warto dla tych questow poswiecac tyle czasu, czy tez lepiej zaczekac az mnie najdzie na granie W Gothic 1 i przy okazji cyknac ER.
Jak najbardziej polecam ER! zagrywam się w nią ciągle...przy okazji nagrywam dla ludzi żeby im pomóc w questach, rozwinięciu postaci, pokazaniu fajnych - ciekawych miejsc gdzie znajdują się np.: jakieś artefakty. Tak więc gorąco polecam i przy okazji zapraszam do odwiedzenia mojego kanału (link w moim opisie) Pozdrawiam!  :joy:

Nagrywam Gothic'a z modami i nie tylko! :)
https://www.youtube.com/user/xSokiVx

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jesli juz zaczne.. w jaka gildie sie pchac? S0 Bandyci czy guru ? Gdzie najwiecej pobocznych misji ?

Post połączony: 2016-02-26, 11:25
Podacie linka do najnowszej wersji moda? Wszystkie linki wygasły? Co jest??!!!

Post połączony: 2016-02-26, 11:27
O mam . U kolegi SokiV na YouTube są fajne i dzialajace linki.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty229
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam nadzieje, że projekt nie będzie w "Projekty zawieszone i porzucone"

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie co do zadania od Willa z kopalnią złota. Kazał przyprowadzić 2 robotników i 1 ochroniarza. Jeden robotnik to ten gość na "S" w karczmie w Nowym Obozie. A jeszcze jednego i ochroniarza gdzie mam szukać ?
Jeszcze co do zadania "Szpieg na bagnach". Jestem bandytą. Mam już końcówkę 3 rozdziału, zbieram kamienie ogniskujące. No i tego zadania nie da się ukończyć, tak samo jak było w wersji 1.4, w którą grałem dawno temu jak wyszła. W dzienniku mam zapisane, że pora powiedzieć o wszystkim Quentinowi. Ja powiedziałem, ale quest nadal w dzienniku jest :/ Nie da się czegoś z tym zrobić ?

Post połączony: 2016-02-26, 14:00
Aaa i jeszcze... Wiecie skąd wziąć dużo psianek i kocianek ? Bo jakoś mało ich... Psianek mam coś około 35-40, a kocianek tylko 19. Napiszcie jeszcze ile wam się udało znaleźć, kupić itd ogniocierni w całej grze.

Post połączony: 2016-02-26, 14:02
Jeszcze co do ludzi do obozu łowców orków. Gerard, Davor (czy jak mu tam) i kto jeszcze ?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Drugi robotnik to npc na bagnie mieszka w samotnej chatce i sekta mu się znudziła. Ochroniarz jest u myśliwych. Zadanie szpieg na bagnie skończyło mi się normalnie. Zebrałem 12 ogniocierni ale miałem zbugowanego Riordianu więc może on ma więcej. I tak w końcowej fazie gry znajdujesz tyle mikstur siły, że na koniec miałem 175.

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aha, ok. Ja na razie mam 13, więc jeszcze na pewno kilka zdobędę. Siła siłą, ale ja też chcę mieć zręczności w miarę i nauczyć się strzelać z łuku... Nie wiem czy PN starczy :/ A który lvl miałeś na koniec ?

Post połączony: 2016-02-26, 14:33
Cholera, problem w tym, że w tej chatce na bagnach nikogo nie ma :/ Fuck. Wydaje mi się, że go błotne węże zabiły. Chyba zostaje mi tylko przyzwać go kodami...

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
32 level na końcu 26 przed 1 wejściem do świątyni śniącego. I tak jest już dość łatwo więc nie ma sensu wbijać super statystyk. Z tymi wężami błotnymi to chyba był bug pierwotnej wersji. Przyzwij Shrata.

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde, teraz problem z dostawą alkoholu... Do bractwa dostarczyłem. Do SO dostarczyłem. Mazinowi do NO też dostarczyłem. Idę do Quentina i nie ma żadnej opcji dialogowej. U Briama także nie ma nic na ten temat :/

Post połączony: 2016-02-26, 16:52
Robię zadanie "Blizna na sumieniu". Mam szukać Snake'a. Gdzie on jest ? Szukałem po całym SO i nie widzę go.

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
A Snake nie jest przypadkiem w Kotle ? Na pewno tam go pierwszy raz spotkałem, chyba, że z powodu zadania przeniósł się gdzieś indziej.

Ja mam z kolei pytanie innego kalibru. Od razu zaznaczę, że jestem weteranem Gothica, więc bierzcie na to poprawkę. I to pytanie kieruję do ludzi, którzy ograli ER Sektą bądź Bandytami.
Do której gildii polecacie się zaciągnąć, z tych wymienionych ? Miałem zamiar zagrać Bandytą, bo to gildia najbardziej atrakcyjna w modzie, wszystkie zadania nowe i td. , ale podobno jest nieźle zbugowana i nie można ukończyć niektórych wątków, z Opuszczoną Kopalnią na czele. Z drugiej strony na forum własnym Outlandera (autor moda - przypominam) można było przeczytać, puki istniało, że Sekta jest tutaj bardzo ciekawa i atrakcyjna, wiadomo, zadania, nowe motywy, awans na Guru, i td. , z tym, że można było odczuć, iż z Bandytami zawartością przegrywa. Poza tym, zawsze jakoś zaniedbywałem Sektę i chciałem to nadrobić, więc dodatkowy powód do zagrania świrami. S.O i N.O chwilowo mi zbrzydły, niedawno ograłem obie gildie w innych modach. Planowałem też zagrać tu po stronie Quentina, a Sektę zostawić sobie dla L.zG.D. , ale mógłbym dwa razy pod rząd zagrać Sektą, nie ma problemu. Także tutaj pytanie do weteranów tych dwóch frakcji z ER - co lepiej ograć ??? Czy bugi faktycznie tak zaniżają atrakcyjność Bandytów, a nowości tak podbijają Sektę, że warto olać pierwszych i iść w drugich ? I jak wygląda awans i nauka u świrów ? Da się wyszkolić w walce 1r (pewnie tak, ale lepiej zrobić wywiad przed podjęciem decyzji) ? Kiedy następuje awans na Guru ? Zdążę przed nim otrzymać Ciężką Zbroję Świątynną ? I czy będę mógł wejść do obozu Quentina i coś dla nich porobić ?

Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na wypowiedziach w kwestii atrakcyjności Sekty i zabugowania Bandytów, jako, że nie będę miał czasu ani chęci ogrywać moda dwa razy pod rząd dla innej gildii, i to świeżo po ukończeniu gry. Chwilowo jestem na etapie początkowym, więc mam jeszcze czas na podjęcie decyzji, dlatego liczę na Waszą pomoc i dobrą radę.

Będę zobowiązany za okazane miłosierdzie (szklankę wody na pustyni za to ode mnie otrzymacie, nawet dwie  :D)...

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak grałem w pierwszą wersję ER, to grałem bandytą i żadnych bugów przez które nie mogłem ukończyć gry nie było. Nie wiem jak będzie teraz, bo jeszcze 4 rozdział mi się nie zaczął, ale skoro we wcześniejszej wersji nie było bugów, to myślę, że teraz też nie będzie, ale kto wie...

Post połączony: 2016-02-26, 17:44
PS No ja też widziałem gdzieś kiedyś Snake'a, ale na pewno podczas zadania się przeniósł do SO, skoro nawet mowa o tym w zadaniu, że mam iść do SO i go poszukać.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest częste pytanie, Snake jest w pokojach strażników poszukaj dokładnie + piszę chyba już o tym 3 albo 4 raz ;/

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
W porządku, może moje obawy są przesadzone, ludzie tu o bugach z bandytami trochę niejasno piszą, i wiadomo, za bardzo się przejmuję, przecież to tylko gra, a w dodatku ma być przyjemnością, więc chyba zagram Bandytami. Ale puki co mam jeszcze czas na podjęcie decyzji, więc jeśli dotrzesz do 4r i sytuacja się rozjaśni, to napisz tutaj, może komuś innemu też przyda się taka wiedza.

No i oczywiście nie zauważyłem, że jest nowa strona :facepalm:

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czesc koledzy,
Postanowiłem zagrac w ER, lecz nie wiem ktora wersje moda mam zainstalowac i w jakiej kolejnosci jesli juz.

Prosze aby ktos mi opisał jaka wersje mam zainstalowac (najmniej zbugowana itp)
Zainstalowałem wersje ktora wrzucil kolega Soki na swoj profil YT https://www.youtube.com/user/xSokiVx lecz w tej wersji dzien w gothicu wyglada jakby robil sie wieczor. Nie ma tez instalacji System PAcka w tej wersji.
Czy ejst on potrzebny ? co on wlasciwie wnosi do modyfikacji bo rozumiem ze jakies poprawki i poprawia sprawnosc dzialania plikow itp.

Prosze o pomoc kogos kto jest w temacie z tymi wersjami

Post połączony: 2016-02-26, 19:02
Mam tez wersję instalacyjna moda o nazwie Instaluj_EdycjaRozszerzona14_final_poprawiony oraz Patch 1.4.5.1 gdzie znajduje sie jakis patch 9.   I teraz nie wiem czy wersja od sokiV jest lepsza czy mam instalowac 1.4 final + patch 9

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
To jest normalne, bo zostały zmienione kolory dynamicznego oświetlenia. Mówiłem gothic1210, że jest zdecydowanie za ciemno o wczesnych porach i proponowałem mu wybór jaśniejszych kolorów, ale nie zrobił tego. Nie, nic z tym nie da się zrobić bez oryginalnych skryptów modyfikacji.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To w jaka wersje najlepiej grac?

Post połączony: 2016-02-27, 10:58
Wkurza mnie ta pora dnia w G1 . Gówno widac/ Czym sie ten autor moda kierował w tym aby puscic taki bubel.
Zrobił taki kawał dobrej roboty a tu taki shiiit na koniec. No dzieki ale nie zagram w to

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tam wszystko widzę ;p Czasem nawet w nocy muszę chodzić, no to światło + pochodnia i coś tam widać, tylko trzeba trochę wzrok wysilić żeby nie przegapić czegoś.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
W nocy jest CIEMNO a POCHODNIE są od tego by ich UŻYWAĆ a nie sprzedawać za rudę u handlarza :) Jeśli się biega z pochodnia ciemna noc/wieczór nie przeszkadzają aż tak bardzo

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W gothicu jest tyle łóżek, że ze spaniem nie ma problemu :) Więc jak się regularnie śpi to przeważnie jest dzień. Ja mam 4 rozdział i mi się może góra 4 razy zdarzyło, że łaziłem po nocy...

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Wg. mnie Out dobrze zrobił z tym oświetleniem :D. Dlaczego? Ano akcja w G1 najprawdopodobniej dzieje się późną jesienią (kolorowe drzewa, spadające liście itp), a wtedy już o 16 - 17: jest ciemno jak w dupie w prawdziwym życiu, a rano żeby było widno trzeba czekać do jakiejś 8 - 9. Podałem jesień, ponieważ w GII NO w GD jest pokryty śniegiem. Więc tam już zima przyszła.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Wg. mnie Out dobrze zrobił z tym oświetleniem :D. Dlaczego? Ano akcja w G1 najprawdopodobniej dzieje się późną jesienią (kolorowe drzewa, spadające liście itp), a wtedy już o 16 - 17: jest ciemno jak w dupie w prawdziwym życiu, a rano żeby było widno trzeba czekać do jakiejś 8 - 9. Podałem jesień, ponieważ w GII NO w GD jest pokryty śniegiem. Więc tam już zima przyszła.

NO jest pokryte śniegiem, gdyż to sprawka Lodowego Smoka xd

0 użytkowników
Do góry