Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3457372 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3457372

Odpowiedzi 7447

Ami

Ami

Użytkownicy
posty5
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie skąd mam wziąć utarte nasiona ogniociernia? Albo jak utrzeć ten ogniocierń?
Dobra, nieważne.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
wykryłem buga w nowej wersji er 1.4.5
po wykonaniu zadania dla ducha królewskiego strażnika tego w lesie obok obozu bractwa to jako nagrodę niby dostajemy stałe bonusy do zręczności, siły many i życia ale po sprawdzeniu okienka statystyk okazało się że nie dostałem żadnych bonusów poza 1000 expa?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy przepisy i szkice się gdzieś zapisują czy trzeba je nosić zawsze (w dzienniku nie widziałem). Księgi mogę sprzedawać prawda ? Jeden szkic który możemy kupić u Huno ma zapisane wymagania tylko siły ale po zrobieniu okazuje się że wymaga jeszcze zręczności. Co z tymi zupami ?

+ To jest bug albo mechanika silnika, poprawcie mnie. Chodzi mi o walkę. Gdy walczymy ze słabszymi potworkami to wszystko działa ale. W walce z np.: jaszczurami i orkowymi psami mimo że trafiam potwora nie zadaje obrażeń. Tak przebijam ich pancerz bo zadaje obrażenia i krytyki. Chodzi tylko o to, że muszę się namęczyć by zabić potworka mimo że trafiłem go już 20 razy. Wytłumaczcie mi czemu się tak dzieje, jest jakaś losowość, w tym przebijaniu pancerza ?

Ami

Ami

Użytkownicy
posty5
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bug z podstawki. Ja na to mam 2 sposoby, albo kieruje kamerę ta żeby odznaczyć potwora i zaznaczam znowu, albo czekam aż będzie atakował i wtedy go uderzam(trzeba tez wyczuć dobry moment).

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
+ To jest bug albo mechanika silnika, poprawcie mnie. Chodzi mi o walkę. Gdy walczymy ze słabszymi potworkami to wszystko działa ale. W walce z np.: jaszczurami i orkowymi psami mimo że trafiam potwora nie zadaje obrażeń. Tak przebijam ich pancerz bo zadaje obrażenia i krytyki. Chodzi tylko o to, że muszę się namęczyć by zabić potworka mimo że trafiłem go już 20 razy. Wytłumaczcie mi czemu się tak dzieje, jest jakaś losowość, w tym przebijaniu pancerza ?

niestety to jest bug który był już w podstawce mianowicie jaszczury, orkowe psy, topielce są nieśmiertelne od przodu:) trzeba kombinować w walce z nimi w przypadku topielców działa odskok w tył i atak :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie wiem czy coś u mnie się zbugowało, ale stara zbroja, którą znajdziemy jaskini  niedaleko Pacho, piszę, że ma 18 obrony przed bronią, po założeniu piszę 25.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy coś u mnie się zbugowało, ale stara zbroja, którą znajdziemy jaskini  niedaleko Pacho, piszę, że ma 18 obrony przed bronią, po założeniu piszę 25.

ja też tak mam, ale i na poprzednich wersjach er też tak było że ta zbroja dawała 25 obrony przed bronią:) moze jakieś specjalne właściwości zbroji

gothic1210
  • Gość
nie, one tak blokują, że nie widać. chyba. w każdym razie w g1 też tak jest więc to nie bug.
@Sentinel fakt, naprawiłem. będzie przy następnym update
stara zbroja daje 18 obrony przed ostrzami, ale 25 przed obuchami. stąd może ta różnica. dam po równo po 20.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie, one tak blokują, że nie widać. chyba. w każdym razie w g1 też tak jest więc to nie bug.
@Sentinel fakt, naprawiłem. będzie przy następnym update
stara zbroja daje 18 obrony przed ostrzami, ale 25 przed obuchami. stąd może ta różnica. dam po równo po 20.

kiedy ten update ? bo nie wiem czy odłożyć to zadanie z duchem strażnika na później?

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Znalazłem błąd ... no może nie błąd, jeśli pomożemy Flintowi to Gomez nas przyjmie i nie trzeba mieć 5 poziomu :D . Nie wiem czy tak miało być czy to błąd.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
odnośnie skrzyń których nie można na początku otworzyć to trzeba klucza czy wyuczyć się wyższych poziomów otwierania zamków :) jak otworzyć te skrzynie/zdobyć klucz

- skrzynia w starej kopalni w składzie
- skrzynia obok zębacza przy jaszczurach niedaleko mostu do cmentarza orków
- skrzynia ukryta za skałą obok obozu przed kopalnią
-skrzynia przy zawalonej kopalni z dwoma strażnikami praktycznie na początku gry
już ukończyłem pierwszy rozdział i nie udało mi się otworzyć tych skrzyń , czy trzeba się wyuczyć wyższego poziomu otwierania zamków???

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może mi ktoś powiedzieć gdzie są Rączka i Klin jak wyszli przed Nowy Obóz, żeby pogadać? (misja Poszukiwanie Rączki) :)

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
(misja Poszukiwanie Rączki)

:F poszukaj...

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
(misja Poszukiwanie Rączki)

:F poszukaj...
Dzięki  :facepalm:

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy to że bezi trzyma broń jednoręczną po wyuczeniu się 2 poziomu walki bronią jednroęczną jakby nie nauczył się nic to bug? czy muszę mieć 3 poziom walki albo więcej zręczności

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
- skrzynia w starej kopalni w składzie
- skrzynia obok zębacza przy jaszczurach niedaleko mostu do cmentarza orków
- skrzynia ukryta za skałą obok obozu przed kopalnią
-skrzynia przy zawalonej kopalni z dwoma strażnikami praktycznie na początku gry
już ukończyłem pierwszy rozdział i nie udało mi się otworzyć tych skrzyń , czy trzeba się wyuczyć wyższego poziomu otwierania zamków???

Nie, one wymagają klucza lub muszą zostać fabularnie odblokowane.

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam mały problem jak ide z urbanem do szakala i dojde do niego to mnie wyrzuca z gry i wyskakuje mi acces violation jes jakas rada na to

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy to że bezi trzyma broń jednoręczną po wyuczeniu się 2 poziomu walki bronią jednroęczną jakby nie nauczył się nic to bug? czy muszę mieć 3 poziom walki albo więcej zręczności
Musisz mieć 4 poziom broni jednoręcznej :)

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
znalazłem buga dość poważnego w najnowszej wersji er:
mianowicie nie da się zapisać gry po pokonaniu pełzaczy i ziemnych troli w starej kopalni gdyż przy próbie zapisu wywala do pulpitu :) co ciekawe u mnie pełzacze i ziemne trole walczą ze sobą:) jedyny spsób jaki znalazłem na poradzenie sobie z tym było wyjście całkowicie z kopalnii i dopiero udało się poprawnie zapisać:)

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Mam kilka błędów:
-Konsekrowany Kostur Maga Ognia(możliwe ze wody też) ma w opisie Wymagane 60 Siły a wymaga 60 many.
-Sztylet Innosa ma zadawać 2 obr od ognia a wydaje mi się że nie zadaje, nie podpala i małe obrażenia.
-Jeśli zostaniemy Kretem a później Cieniem to zadanie Ścieżka Kreta nie znika.
-Jeśli pomożemy Flintowi to Gomez nas przyjmie i nie trzeba mieć 5 poziomu.
-Mapa ma nową zajebistą teksturę ale jeśli Ur-Shak ją uzupełni to cała robi się inna taka jak bez moda.

No i pytanie
-Mapa od Y'Beriona i Saturasa ma starą teksturę, będzie na wzór Mapy GD czy takie zostaną?

0 użytkowników
Do góry