Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3049358 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3049358

Odpowiedzi 7439

Matero77

Matero77

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
mam do was pytanie, tak wiem powinno to być w innym dziale, ale nikt mi tam nie odpisuje (tak wiem czekam parę godzin dopiero :), czy to normalne, że postacie na najnowszym patchu po otrzymaniu obrażeń koło połowy Hp uciekają przed wami? Czy mam coś źle zamontowane? Nie ukrywam walka z nimi jest masakryczna ..

i czy to normalne w przypadku jak jestem słabszy od przeciwnika? Mniej siły itp? W miarę bronić się mi udaje i odskakiwać od przeciwnika, zadaje mało, ale zawsze coś i nagle ma koło pół HP i ucieka jakby nigdy nic. Szczerze nie pamiętam aby coś takiego było w G1, albo unikałem takich dziwnych walk :)

Czy tutaj się respią potwory co parę dni, czy tylko podczas zmiany rozdziału?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Czy tutaj się respią potwory co parę dni, czy tylko podczas zmiany rozdziału?

Nie, co do góry to coś ci się chyba zepsuło ja tak nie miałem.

Matero77

Matero77

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To najlepiej jakbym od nowa zainstalował grę? Czy po prostu mam jakieś pliki skopane lub złe? Bo gram na wersji 1.4.2 (jeśli dobrze zapisałem)

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
To najlepiej jakbym od nowa zainstalował grę? Czy po prostu mam jakieś pliki skopane lub złe? Bo gram na wersji 1.4.2 (jeśli dobrze zapisałem)

Ujmę to tak ja też grałem na 1.4.2 i czegoś takiego nie miałem i w żadnym modzie, ani w zwykłym gothicu.Pierwszy raz widzę że ktoś ma taki problem ja bym wziął sejv przeinstalował całego gothica i moda i może by poszło.

Matero77

Matero77

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ujmę to tak ja też grałem na 1.4.2 i czegoś takiego nie miałem i w żadnym modzie, ani w zwykłym gothicu.Pierwszy raz widzę że ktoś ma taki problem ja bym wziął sejv przeinstalował całego gothica i moda i może by poszło.

ok to zajmę się tym dzisiaj, może źle coś zainstalowałem po kolei, miałem wcześniej parę innych modów to może coś zostało z tamtych. Dzięki za odpowiedź.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Grałem w Mroczne Tajemnice i powiem, że nigdy nie dostałem crasha, w Edycji rozszerzonej też nigdy crasha nie dostałem, ale nie zgodzę się z tym, że ER oferuje nowe wątki? jakie? owszem, kolonia jest bardziej żywsza, ale jeśli mam porównywać Mroczne Tajemnice z Edycją rozszerzoną, to stawiam kopiec rudy na Mroczne Tajemnice, no chyba, że autor modyfikacji przygotuję coś co mnie super zaskoczy w nowej wersji, to może zmienię zdanie, narazie po przejściu oby dwóch modów, wolę MT.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Grałem w Mroczne Tajemnice i powiem, że nigdy nie dostałem crasha, w Edycji rozszerzonej też nigdy crasha nie dostałem, ale nie zgodzę się z tym, że ER oferuje nowe wątki? jakie? owszem, kolonia jest bardziej żywsza, ale jeśli mam porównywać Mroczne Tajemnice z Edycją rozszerzoną, to stawiam kopiec rudy na Mroczne Tajemnice, no chyba, że autor modyfikacji przygotuję coś co mnie super zaskoczy w nowej wersji, to może zmienię zdanie, narazie po przejściu oby dwóch modów, wolę MT.
Było pare ciekawych wątkow ale oczywiscie przyszlo paru pajaców z transparentami ,,unlore" i wątki zostaly wykasowane :facepalm: Outlander ma chyba dodac cos nowego w nowej wersji, ale nie sadze, zeby byly tak ciekawe jak te wczesniejsze wątki z czarnym magiem itd.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ale za to rozbudował co innego  :pokerface:

Paranor

Paranor

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W ogóle zastanawiam się jak można czepiać się UNLORU w modzie gry której mitologia i tak już była dziurawa a 3 ostatnie gry z serii mogłyby w ogóle nie istnieć bo były tragiczne (Arcania i Gothic 3 z "dodatkiem" of course). Podsumowują wątków szkoda ale niech już Outlander doszlifuje to co ma i zgarnie splendor który mu się należy.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
"Za każdą modyfikacją kryje się czyjaś ciężka praca." ~Złote słowa mistrza Outlandera :F.
Poczułem się jak ojciec. Dla mnie i tak to będzie mały, głupiutki gothic1210  :lol2:

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A więc rozpocząłem swoją przygodę z Mrocznymi tajemnicami i tak jak mówili inni, Dubbing jest na najgorszym możliwym poziomie, Jezu kto to Dubbingował XD  najgorsze jest to że nawet postacie z oficjalnego gothica zamienili swoimi chujoowymi głosami XD Mogli mnie poprosić na 100% wypadł bym lepiej niż każdy jeden głos tego chujowego Dubbingu XD   No rozmyślam teraz nad Edycją rozszerzoną bo jak na razie nie zauważyłem aby ktokolwiek narzekał na jego dubbing

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A więc rozpocząłem swoją przygodę z Mrocznymi tajemnicami i tak jak mówili inni, Dubbing jest na najgorszym możliwym poziomie, Jezu kto to Dubbingował XD  najgorsze jest to że nawet postacie z oficjalnego gothica zamienili swoimi chujoowymi głosami XD Mogli mnie poprosić na 100% wypadł bym lepiej niż każdy jeden głos tego chujowego Dubbingu XD   No rozmyślam teraz nad Edycją rozszerzoną bo jak na razie nie zauważyłem aby ktokolwiek narzekał na jego dubbing
Bo go nie ma?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Serio ER jej nie posiada? 0 jakiegokolwiek głosu podczas dialogu? W takim nie rozumiem tego całego naboru na osoby aby dubbingowały różne postacie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bo chcą zrobić dubbing? :facepalm: Gościu, czy Ty serio masz problemy z choćby najmniejszym użyciem mózgownicy? 

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Co za typ, nie rozumiem jednej rzeczy, dubbing w mrocznych tajemnicach jest jaki jest, ale warto podkreślić jedną rzecz, dubbing do mrocznych tajemnic powstał nie wiem czy nie z 6 lat temu? Nie jestem pewny, ale chciało się im i zrobili dla graczy, dlatego dla mnie pomimo, że jest fatalny to szanuję, że im się chciało.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Co za typ, nie rozumiem jednej rzeczy, dubbing w mrocznych tajemnicach jest jaki jest, ale warto podkreślić jedną rzecz, dubbing do mrocznych tajemnic powstał nie wiem czy nie z 6 lat temu?

8 lat temu powstała większość nagrań, a ostatecznie dubbing wyszedł w 2012r. Ciekawi mnie czy 8 lat temu użytkownik krytykujący wyżej miałby lepszy mikrofon niż ówcześni dubbingujący, oraz w ogóle mutację głosu. ;)  Nie ma co się pastwić nad tym dubbingiem, czasy i możliwości były wtedy jakie były.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: mrdragothic w Dzisiaj o 11:11Co za typ, nie rozumiem jednej rzeczy, dubbing w mrocznych tajemnicach jest jaki jest, ale warto podkreślić jedną rzecz, dubbing do mrocznych tajemnic powstał nie wiem czy nie z 6 lat temu?
8 lat temu powstała większość nagrań, a ostatecznie dubbing wyszedł w 2012r. Ciekawi mnie czy 8 lat temu użytkownik krytykujący wyżej miałby lepszy mikrofon niż ówcześni dubbingujący, oraz w ogóle mutację głosu. ;)  Nie ma co się pastwić nad tym dubbingiem, czasy i możliwości były wtedy jakie były.
A i tak wyszlo w miare dobrze. Zresztą, to amatorski projekt, nie mozna tu oczekiwac nie wiadomo jakiego profesjonalizmu.

KOMPUTER:
Spoiler

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No dobrze nie wiedziałem. Myślałem że mod jak i sam dubbing są świeże bo jakoś nie dawno co się dowiedziałem o takich grywalnych modach do Gothica, etc etc. Po za tym nie chcę być wrogiem nr 1 w tym temacie bo nie do tego dążę, tylko chciałem otrzymać od was ogólne opinie na temat grania z modami. Nie chciałbym zacząć Gothica z modem a po paru godzinach kiedy już trochę czasu bym poświecił, zaczynać od nowa.

P.S takie pytanko jeszcze w sprawie Mrocznych Tajemnic, dlaczego dubbingowali oryginalne postacie z gry?

A i tak wyszlo w miare dobrze. Zresztą, to amatorski projekt, nie mozna tu oczekiwac nie wiadomo jakiego profesjonalizmu.

Do tej pory zanotowałem tylko jeden na prawdę czysty, wyraźny a przede wszystkim normalny głos( A nie jakieś udawanie osoby upośledzonej) I była to postać ''Zły''

P.S 2 Ja się nie czepiałem dubbingu z powodu złych mikrofonów, tylko te osoby które użyczały swego głosu próbowały gadać jak upośledzone dzieci, na prawdę wyszło by 100 razy lepiej gdyby normalnie mówili a nie próbowali zmieniać swój głos. Pozdrawiam i jak będziecie szukali kogoś do dubbingu to się polecam.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dla mnie, jeśli coś ma zostać wykonane na marnym poziomie, lepiej żeby tego nie zrobić wcale :)

Po za tym nie chcę być wrogiem nr 1 w tym temacie bo nie do tego dążę
"A ja nie mam zamiaru dyskutować z taką amebą umysłową jak ty." No kurna, faktycznie.

P.S takie pytanko jeszcze w sprawie Mrocznych Tajemnic, dlaczego dubbingowali oryginalne postacie z gry?
Bo pewnie chcieli, by stare postacie z nowymi dialogami mieli jednakowego aktora.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dla mnie, jeśli coś ma zostać wykonane na marnym poziomie, lepiej żeby tego nie zrobić wcale :)

Też jestem tego zdania.

"A ja nie mam zamiaru dyskutować z taką amebą umysłową jak ty." No kurna, faktycznie.

Zostałem zaatakowany jako pierwszy od kretynów itp, owszem mam cięty język ale staram się nie atakować drugiej osoby jako pierwszy.

Bo pewnie chcieli, by stare postacie z nowymi dialogami mieli jednakowego aktora.

Wątpię w tą wersje ponieważ Diego ma normalne głosy a tylko z mrocznych tajemnic inny głos.

P.S zapomniałem dodać że podoba mi się w Mrocznych tajemnicach że zrobili tak że nie które dialogi są wymawiane oryginalnym głosem beziego z postacią z modu. Na przykład w rozmowie z jakąś nową początkową osobą z modu nasz bohater wymawia nie które kwestie swoim głosem.

0 użytkowników
Do góry