Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3421987 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3421987

Odpowiedzi 7445

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
% szkolenie broni nie pasuje zbytnio w moim odczuciu do G1 .
Powinno być poziomowe tak jak w podstawce adept etc.
Co do prac to powodzenia w dalszym dopieszczaniu moda :)

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Linki wygasły, skąd pobiorę tego moda?

gothic1210
  • Gość
Linki nie wygasły. W pierwszym poście jest.

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
a tak wgl biegam sobie robie questy 4 rozdzial przed xardasem i takie pytanko kto nauczy walki 2H bo jakos  jako bandyta nauczyciela nie moge znalezc

gothic1210
  • Gość
Mam na sprzedaż 4 felgi 13' do Opla (cena 30 zł za sztukę). I obrazek taki wrzucam:
Facebook.com

Oferta na poważnie.

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Jak zrobić zadanie ''Gdzie jest do cholery Nek''?

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

gothic1210
  • Gość
Skonwertowałby mi ktoś plik do formatu bik? Bo u mnie nie ma dźwięku jak wrzucę skonwertowany film do G1 a w G2 już jest. Nie wiem czemu, ale cały dzień się z tym bawię już. Help.

Luko95

Luko95

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Slither

Slither

Użytkownicy
Vocare Ad Regnum
posty33
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Vocare Ad Regnum
Outlander możesz powiedzieć jak tam testy i ogólny postęp prac?

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Skonwertowałby mi ktoś plik do formatu bik? Bo u mnie nie ma dźwięku jak wrzucę skonwertowany film do G1 a w G2 już jest. Nie wiem czemu, ale cały dzień się z tym bawię już. Help.
Mi też się ostatnio zjebal radvideo. Nie mam pojęcia dlaczego. Albo jest sam dźwięk albo sam film

gothic1210
  • Gość
Kaczka, naprawiłem to. Jak coś to GG.

Co do modyfikacji to zaczęliśmy coś co troszeczkę przypomina testy. To pierwsza faza i jest dużo niedociągnięć.
Kilka rzeczy się pozmieniało:
- zrezygnowałem z pasków kinowych (powodem było niepoprawne skalowanie przy niższych rozdzielczościach)
- przywrócone tła menu z podstawki
- nowe logo modyfikacji
- nowy startscreen
- przywrócenie ekranów wczytywania z wersji 1.4
- zrezygnowałem z kryształów zwiększających obrażenia czarów (promowałem to ostatnio na fb)
- powróciłem do tekstur z Content Moda i dodałem do tego miks Rysy i Wowoza
- mod nie będzie w instalatorze tylko w paczce 7z
- do moda nie będą dołączone modyfikacje postronne dołączane wcześniej np. System Pack, Gothic Starter, thelihater textures pack itd.
- w modzie pojawią się dubbingowane cutscenki w postaci filmików
- modyfikacja powinna wyjść w grudniu

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Dlaczego zrezygnowałeś z kryształów? :( Out wprowadziłbyś jednak te kryształy, bo wojownik będzie miał swoje busty a mag nie, no jak to? :(

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

gothic1210
  • Gość
Bo podnosiłoby się DMG nam i przeciwnikom jednocześnie. To bez sensu. 

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
A dałoby się zrobić jak w Risenie 1 z tymi kulami magii w klasztornych katakumbach?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

gothic1210
  • Gość
Jakby się dało szybko łatwo i przyjemnie to bym zrobił :)

Olo1995

Olo1995

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyśledziłem lekki unlore Gothica. 13 magiem nie jest ten NPC tylko Xardas, tak mówi Saturas w 4 rozdziale po tym jak wracamy ze Starego Obozu po rozmowie z Miltenem i Diegiem. Proponuję usunąć dialogi z ER, mówiące,że ten nowy mag jest trzynasty. Magów tworzących barierę  jest razem z Xardasem 12 tylko dlatego,że twórcy zapomnieli dać jednego maga ognia. Milten był zrzucony jako więzień i dopiero później dołączył do Kręgu. Teraz mam pytanie:Czy w ER występują dialogi nawiązujące do wszystkich części Gothica + Arcania i komiks, czy tylko do trylogii,zrobionej przez Piranha Bytes? Jeśli ta sprawa była wcześniej już poruszana, przepraszam, jestem nowy na forum i jakoś mi się nie uśmiecha przeglądać 195 stron. :-D 

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
2 raz ukończyłem ER. Świetny mod,  nie tak dużo bugów, bardzo przyjemnie się gra. Ale dalej wolę MT, choć ER nie wiele od nich gorsza :ok: Czekam na patch :D

gothic1210
  • Gość
Wyśledziłem lekki unlore Gothica. 13 magiem nie jest ten NPC tylko Xardas, tak mówi Saturas w 4 rozdziale po tym jak wracamy ze Starego Obozu po rozmowie z Miltenem i Diegiem. Proponuję usunąć dialogi z ER, mówiące,że ten nowy mag jest trzynasty. Magów tworzących barierę  jest razem z Xardasem 12 tylko dlatego,że twórcy zapomnieli dać jednego maga ognia. Milten był zrzucony jako więzień i dopiero później dołączył do Kręgu. Teraz mam pytanie:Czy w ER występują dialogi nawiązujące do wszystkich części Gothica + Arcania i komiks, czy tylko do trylogii,zrobionej przez Piranha Bytes? Jeśli ta sprawa była wcześniej już poruszana, przepraszam, jestem nowy na forum i jakoś mi się nie uśmiecha przeglądać 195 stron. :-D 
Wyzysk wzbogacił lore i zaczepiał głównie o trylogię. Dużo będzie informacji o kontynencie. Osobiście wolałem hermetycznie zamkniętą Kolonię, ale się napracował chłopak i szkoda było wywalać. 

Olo1995

Olo1995

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z dubbingiem radzę się nie spieszyć, może wyjść nawet i sporo czasu po premierze.Ważne żeby był lepszej jakości niż ten w MT,który brzmiał jak sranie do mikrofonu, nawet jeśli głosy niektórych podkladających były dobre. Osobiście uważam,że jakby się udało zebrać ekipę ludzi,którzy użyczali swoich glosów w Złotych Wrotach, wyszedłby porządny dubbing. :-) 

0 użytkowników
Do góry