Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3191795 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3191795

Odpowiedzi 7440

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
A kiedy będzie ten patch 1.4.5?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A kiedy będzie ten patch 1.4.5?

za miesiąc z pełnym dubbingiem i spolszczeniem.

Ponadto już można kupić pre-order za jedyne 9,99 zł + 1 grosik. W zestawie mapa varantu i wysp południowych. Do niczego się nie przyda, ale fajna jest. Ponadto dla tych co kupią pre-order darmowe dlc "uwolnić wrzoda".

A tak na serio to jak będzie to będzie, po co ciągle zadawać takie durne pytania. Jest data premiery na pierwszej  stronie? Nie ma! Więc znaczy to że autor tego jeszcze nie ustalił.

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponadto dla tych co kupią pre-order darmowe dlc "uwolnić wrzoda".
A nie lepiej "zabić wrzoda"?

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
@Outlander, a możesz zrobić system % przywracania zdrowia i many żywnością? Bardzo fajnie działa to w L'HIVER do G2, aż miło mi się je tą żywność, bo np nie muszę wpieprzać 20smażonych mięs tylko 3 :) Dałoby radę zrobić?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

ConanPL111

ConanPL111

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy aktualna wersja moda jest na jakimś serwerze bez limitów? Jak tak to można prosić o link?

EDIT

Poradziłem sobie sam. Mózg zaczął pracować  :trollface:

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A to, że Bullit ma 35 siły (jego miecz strachu wymaga 40) i chodzi bez miecza to tak specjalnie, czy bug? :P

Djackob

Djackob

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak ma działać górnictwo bo nauczyłem się go ale za cholerę nie wiem jak kopać :( (Nowy)

gothic1210
  • Gość
Da się kopać tylko przy bryłkach,, które mają nazwę "złoże magicznej rudy". 

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Tak ma się kształtować drzewko rozwoju w ER.

Można od początku gry pójść w broń jednoręczną lub dwuręczną. Później albo zostajemy wojownikiem + dorabiamy broń dystansową jako pomocniczą, albo  idziemy w magię (mag w zwarciu walczy kosturem - broń dwuręczna i magią). Wszystko chyba jasne i logiczne.
Ok, pytanie z mojej strony- jeśli dojdziemy do pola "wojownik mistrz" nie będzie już dostępnej opcji zmiany profesji na maga? To oczywiste ze po zmianie w punktach nie starczy nam doświadczenia na 5 czy 6 krąg, ale jakieś pierdoły wspomagające w rodzaju światła, telekinezy czy np snu by nie zaszkodziły - nie trzeba by trzymać zwojów, wszak runa zawsze pod ręką ;) Jeśli jest to po prostu uproszczenie i można przeskoczyć na magusa z każdego etapu walki to uznajcie pytanie za niebyłe.

gothic1210
  • Gość
Nie ma żadnych blokad. Ładujesz w co chcesz.

@tuldor88  A gdzie props?  :F

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
W takim razie tylko uproszczenie screena, ok, podziekował :)

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
@Outlander chyba źle działa system kowalstwa. Pomijając fakt, że nie mogłem się go nauczyć w obozie sekty, bo tam jestem członkiem, brak dialogów odnośnie nauki. To jeszcze poprzez bule źle jest system robienia mieczy. Dla mnie powinno być palenisko = rozgrzana stal - kowadło = rozgrzane ostrze - wiadro wody = niewykończony miecz - osełka = wykończony miecz. A u cb jest:
palenisko = rozgrzana stal - kubeł wody = rozgrzane ostrze - kowadło = niewykonczony miecz - osełka = wykończony miecz.
Druga sprawa, że próbowałem się uczyć kowalstwa u Huana, Stone, i tego w obozie sekty, żaden nie uczy. AHA i HUNO nie pracuję w kuźni, chyba coś mu pomieszałeś w skryptach nwm. U niego też nie mogę się nauczyć kowalstwa ani handlować.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@Outlander chyba źle działa system kowalstwa. Pomijając fakt, że nie mogłem się go nauczyć w obozie sekty, bo tam jestem członkiem, brak dialogów odnośnie nauki. To jeszcze poprzez bule źle jest system robienia mieczy. Dla mnie powinno być palenisko = rozgrzana stal - kowadło = rozgrzane ostrze - wiadro wody = niewykończony miecz - osełka = wykończony miecz. A u cb jest:
palenisko = rozgrzana stal - kubeł wody = rozgrzane ostrze - kowadło = niewykonczony miecz - osełka = wykończony miecz.
Druga sprawa, że próbowałem się uczyć kowalstwa u Huana, Stone, i tego w obozie sekty, żaden nie uczy. AHA i HUNO nie pracuję w kuźni, chyba coś mu pomieszałeś w skryptach nwm. U niego też nie mogę się nauczyć kowalstwa ani handlować.
Przecież Out wielokrotnie pisal, że usunął kowalstwo? :O

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
:pokerface: ja jakoś mogę tam coś zrobić, ubogo - ale mogę.

PC, na którym siedzę:

gothic1210
  • Gość
Ta. Bo coś tam zostało. Na początku changeloga 1.4.5 macie napisane że usunięto wszelkie pozostałości po kowalstwie i których zapomniałem.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
@Outlander a dlaczego zrezygnowałeś z kowalstwa? Chciałbym w G1 kowalstwo. Jeśli jest konkretny powód, to dajcie linka w którym jest to wytłumaczone :(

PC, na którym siedzę:

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajnie by było gdyby ER działała z Reloaded Mod, ale wtedy trzeba by chyba przenieść modyfikację na silnik "dwójki". Mam takie pytanko oglądając trochę gameplaya z początku zauważyłem, że pojawiły się nowe kwestie w dialogach z Diego, które dodają kilka punktów do atrybutów. Słyszałem, że było coś takiego w kodzie gry. I te kwestie są takie jakie były w kodzie np. "Zostałem przyłapany na kradzieży ładunku rudy" czy sam je wymyśliłeś? :)

BombowyTerms

BombowyTerms

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam was wszystkich chciałbym oznajmić szanownej administracji tego moda żebyście chociaż w Edycji Rozszerzonej Gothic 1 naprawili błąd  z wywaleniem gry. Akurat przeszedłem do 4 rozdziału i posiadam gildie bandyta i tu człowiek chce zapisać a tu nagle wyrzuca się i zapis zepsuty że tak ładnie się wyraża jezu... Naprawdę nic do was nie mam ale jakbyście mogli coś z tym zrobić byłbym wdzięczny xD 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To nie jest ich wina i nie mają na to wpływu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Witam was wszystkich chciałbym oznajmić szanownej administracji tego moda żebyście chociaż w Edycji Rozszerzonej Gothic 1 naprawili błąd  z wywaleniem gry. Akurat przeszedłem do 4 rozdziału i posiadam gildie bandyta i tu człowiek chce zapisać a tu nagle wyrzuca się i zapis zepsuty

Nie sądzę żeby to była wina moda, gdyż miałem podobnie z podstawowym Gothiciem.

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

0 użytkowników
Do góry