Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3191804 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3191804

Odpowiedzi 7440

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Niestety nie działa mi monolog odpowiadający za kopanie rudy. Jakieś pomysły? Podczas kopania nic się nie wyświetla.

To działa tylko przy kilku bryłkach w Starej Kopalni. Trzeba się naszukać. Jakby przy wszystkich była możliwość to zbyt dużo rudy moglibyśmy zdobyć :D

ConanPL111

ConanPL111

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja znalazłem takiego troszeczkę denerwującego buga na początku gry. Otóż nie ważne czy pogadamy z tym panem (nie pamiętam teraz jego imienia) który siedzi sobie za mostem do Starego Obozu czy nie pogadamy z nim na temat zostania Kopaczem to i tak Thorus i reszta Cieni nie chcą dawać nam zadań. Wystarczy tylko do niego zagadać a zadania przyjęcia się bugują

gothic1210
  • Gość
Ja znalazłem takiego troszeczkę denerwującego buga na początku gry. Otóż nie ważne czy pogadamy z tym panem (nie pamiętam teraz jego imienia) który siedzi sobie za mostem do Starego Obozu czy nie pogadamy z nim na temat zostania Kopaczem to i tak Thorus i reszta Cieni nie chcą dawać nam zadań. Wystarczy tylko do niego zagadać a zadania przyjęcia się bugują
Może przyjąłeś też questa od Draxa? Jak się okaże, że to bug to będziemy poprawiać.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To wstawisz to @Outlander ten program do modyfikacji pliku INI na jakis inny serwer? Bo dropbox nie wyrabia.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może przyjąłeś też questa od Draxa? Jak się okaże, że to bug to będziemy poprawiać.

Tez to mam - wystarczy, ze pogadasz z Gamalem i odpowiesz mu ,,mów dalej", a nie ,,spadaj" to questy u thorusa/diega sie blokują.

ConanPL111

ConanPL111

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie przyjąłem questa od Draxa :(. Mało tego nie gadałem z nim.

EDIT:

No dokładnie @Lukizzz. Całe szczęście miałem sejwa 2 minuty wcześniej.

EDIT2:

A to, że z Kosą nie można już rozmawiać o pójściu do Wolnej Kopalni po tym jak mu się odmówi to część moda czy też błąd?

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak juz mowilem nie jestem za dobrym poszukiwaczem. Wie ktos gdzie jest miecz wspomiany przez bartholo ? I da sie zagadac do magnatow w 1 rozdziale ? : D

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak juz mowilem nie jestem za dobrym poszukiwaczem. Wie ktos gdzie jest miecz wspomiany przez bartholo ? I da sie zagadac do magnatow w 1 rozdziale ? : D

Spoiler
Miecz jest przy stadzie zębaczy za myśliwym Tomem

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
@Outlander przydałby się dział dla ER taki jaki mają np. ZW i CZ, ponieważ niezły burdel tu się robi xD
+

gothic1210
  • Gość
Skoro to bug to naprawimy.
Druga kwestia: kwestia wydobycia rudy. Macie rację. Z nieznanych powodów działają tylko TRZY złoża.
Są to następujące:
  • to pod Glenem (nie to przy którym kopie) - trzeba zejść niżej i przy podporach jest jedno złoże
  • koło Alepha (tego cwaniaka) są dwa złoża, jedno działa drugie nie
  • koło Snipesa (tzn na jego poziomie) trzeba iść wzdłuż ściany po drewnianym podeście, rzadko kto tam chodzi, bo w podstawce jest tam pusto
Te błędy naprawimy w kolejnym patchu.

@Werewolf http://przeklej.org/file/AmBRu5/GER.CONFIG.exe

Vegenance

Vegenance

Użytkownicy
posty36
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bug na szybką kasę.

Wystarczy mieć 2 kilofy. Jeden zakładamy, podchodzimy do złoża, wykonujemy akcję kopania i ją przerywamy. Kilof z pleców znika, a w ekwipunku ich wartość zostaje pomnożona o 2.

Już mam 400 kilofów i chętnie zostanę drugim IAN'em :ok: ^^

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Bug na szybką kasę.

Wystarczy mieć 2 kilofy. Jeden zakładamy, podchodzimy do złoża, wykonujemy akcję kopania i ją przerywamy. Kilof z pleców znika, a w ekwipunku ich wartość zostaje pomnożona o 2.

Już mam 400 kilofów i chętnie zostanę drugim IAN'em :ok: ^^

Jak chcesz sobie zjebać grę to tak rób  :ok:

gothic1210
  • Gość
Z góry mówię, że nie będę czegoś takiego poprawiał. 

Kacper z KGB

Kacper z KGB

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto jest informatorem mówiącym nam o kolesiu ktory pozwoli wejść nam do siedziby Gomeza po 2 pierscien ?  ;=(

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z góry mówię, że nie będę czegoś takiego poprawiał.

Zwłaszcza, ze to raczej jest błąd silnika, a nie dialogu - podobny błąd był z kopiowaniem stali i mięsa przy patelni.

Vegenance

Vegenance

Użytkownicy
posty36
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będę sobie psuł radości, z gimnazjum wyszedłem 11 lat temu ^^

Zuchi

Zuchi

Użytkownicy
posty15
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko do kogo najlepiej dołączyć oprócz obozu Bractwa ?
Słyszałem ,że dużo osób idzie do bandytów jakie tam są zalety ?

gothic1210
  • Gość
Mam pytanko do kogo najlepiej dołączyć oprócz obozu Bractwa ?
Słyszałem ,że dużo osób idzie do bandytów jakie tam są zalety ?
Że masz wszystko nowe. Jak ktoś przeszedł gothica pierdyliard razy to zazwyczaj próbuje czegoś świeżego.
Kto jest informatorem mówiącym nam o kolesiu ktory pozwoli wejść nam do siedziby Gomeza po 2 pierscien ?  ;=(
Scatty.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Scatty.

Nie chce nic mówić Outlander, ale Scatty nie ma żadnego dialogu na ten temat :(

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Skoro to bug to naprawimy.
Druga kwestia: kwestia wydobycia rudy. Macie rację. Z nieznanych powodów działają tylko TRZY złoża.
Są to następujące:
  • to pod Glenem (nie to przy którym kopie) - trzeba zejść niżej i przy podporach jest jedno złoże
  • koło Alepha (tego cwaniaka) są dwa złoża, jedno działa drugie nie
  • koło Snipesa (tzn na jego poziomie) trzeba iść wzdłuż ściany po drewnianym podeście, rzadko kto tam chodzi, bo w podstawce jest tam pusto
Te błędy naprawimy w kolejnym patchu.

@Werewolf http://przeklej.org/file/AmBRu5/GER.CONFIG.exe

Kiedy można spodziewać się patcha?  :)

@Xiress

To jest spoiler
:facepalm:

0 użytkowników
Do góry