Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3057414 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3057414

Odpowiedzi 7439

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazłem taką modyfikację link   Czy jest możliwość zagrania razem z nią w edycję rozszerzoną ? Jeśli tak, to czy ktoś mógłby mnie pokierować jak sprawić by zmiany graficzne były widoczne w grze.

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Nie ma, modyfikacja ingeruje w świat i go podmienia. 

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
AhnBael ta modyfikacja to tylko meshe i tekstury więc powinna działać razem z ER :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
bgb nie powinna dzialac z tego wzgledu, że ta modyfikacja dodaje wiele krzaczkow, drzewek w Gothiczku. A zeby dodać te krzaczki czy drzewka trzeba edytować swiat. A skoro autor tamtego moda edytowal swiat, to jest to NOWY, INNY świat niż ten, co jest w Gothic: ER. To nie Skyrim, że tylo nanosisz informacje na świat, a gra sama tą informacje generuje do istoty NPC, Voba czy coś tego typu. Tu każdy nawet najmniejszy kamyk wymaga nowego świata.

Najbardziej lopatologicznie sie nie da.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Werewolf, napiszę jeszcze raz - ta modyfikacja zawiera same meshe i tekstury. Podmienia stare, nie dodaje nowych. Jeśli mi nie wierzysz to pobierz i sprawdź sam, a zobaczysz, że nie ma tam nawet pliku zen

gothic1210
  • Gość
Nom, bgb ma rację. Miała zmieniać wszystko, ale zrezygnowano z tego. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Werewolf, napiszę jeszcze raz - ta modyfikacja zawiera same meshe i tekstury. Podmienia stare, nie dodaje nowych. Jeśli mi nie wierzysz to pobierz i sprawdź sam, a zobaczysz, że nie ma tam nawet pliku zen

To w takim razie przepraszam. Posluzylem sie screenami, gdzie widzialem, że na scieżce do Starej Kopalni było pelno krzaków z Jarkendaru.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoko:P Te screeny rzeczywiście są mylne, bo mod niestety nie podmienia modeli drzew.

Lobuuzek

Lobuuzek

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, ponoć to jest duży mod, a download to tylko ok 100 mb, może coś źle robię, nie chce grać z 1/3 moda :D 

gothic1210
  • Gość

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To jest jakiś nowy patch, bo ściagałem moda jakieś 3 dni temu i nie wiem czy mam aktualizować?
Mam kilka pytań na szybko:
1. Czy jest jakiś handlarz, któremu możemy sprzedać trofea po wyższej cenie niż u innych kupców?
2. Czy opłaca się uczyć otwierania zamków na maksa?
3. Czy jest jakiś handlarz, który kupi skórę białego wilka lub pazury tego bossa na którego polowaliśmy z myśliwym?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Co do pytania 1 i 3. Porozwiązuj wszystkie zadania u myśliwych, a rozwiążesz swoje problemy.
2. Nie opłaca się.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
2. Czy opłaca się uczyć otwierania zamków na maks?
W Gothic I nigdy nie opłacało się tego uczyć.

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co do pytania 1 i 3. Porozwiązuj wszystkie zadania u myśliwych, a rozwiążesz swoje problemy.
2. Nie opłaca się.
Dzięki za pomoc, a na 1 poziom opłaca się tego w ogóle uczyć?

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Jak gram w Gothic I jakoś nigdy nie odczuwałem różnicy z tym czy bez tego. Dla czystego sumienia możesz się nauczyć. Chociaż poradzisz sobie olewając to.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Czysta kartka i długopis ci w zupełności wystarczy :D W G1 otwieranie zamków działa na takiej zasadzie że po wyuczeniu jest mniejsza szansa na złamanie wytrycha a wytrychów w kolonii akurat nie brakuje więc raczej ta umiejętność będzie ci zbędna.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli sie nie wyuczysz na pierwszy poziom to nie wykonasz jednego questa jeśli zostałniesz kopaczem.

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie bierz tego pod uwagę, no chyba że naprawdę ci na tej umiejętności zależy, ale to jest zwykłe marnotrastwo cennych punktów nauki.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Gratuluję twórcom bardzo dobrego moda, którego udało mi się ukończyć w około 40h. Panowie naprawdę spisaliście się świetnie i fabuła moda trzyma się ogólnej fabuły gothica (+ nawiązania do G2). Jestem pod wrażeniem, ale jeżeli chcecie naprawdę zabłysnąć modem przed wami dużo pracy. Jest jeszcze sporo błędów do naprawy, których część zgłosiłem w odpowiednim temacie.
I zdecydowanie poprawcie drogę gildią Guru, bo naprawdę są z nią problemy.

gothic1210
  • Gość
Gratuluję twórcom bardzo dobrego moda, którego udało mi się ukończyć w około 40h. Panowie naprawdę spisaliście się świetnie i fabuła moda trzyma się ogólnej fabuły gothica (+ nawiązania do G2). Jestem pod wrażeniem, ale jeżeli chcecie naprawdę zabłysnąć modem przed wami dużo pracy. Jest jeszcze sporo błędów do naprawy, których część zgłosiłem w odpowiednim temacie.
I zdecydowanie poprawcie drogę gildią Guru, bo naprawdę są z nią problemy.
Dzięki. Nad modyfikacją będziemy jeszcze pracować. :)

0 użytkowników
Do góry