Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3167595 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3167595

Odpowiedzi 7440

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.

Udało mi się znaleźć neka jednak żyje :-D jest z nim zwiazana jakaś misja ? Powiedział mi tylko ze chce się

Umrzesz za ten spoiler ;_;

gothic1210
  • Gość
Tymczasem do patcha zrobiłem tyle:
Zmiany w łatce #1
- zlikwidowano błąd, w którym po interakcji z większością obiektów potwory nas nie atakowały
- pozbyto się błędu, który mógł uniemożliwiać ponowną ocenę zdania testu przez Cavalorna
- poprawiony błąd z listą długów Patrosa (wartości były fałszywe) 
- dodano do dialogu Gamala dość wyraźne ostrzeżenie o konsekwencjach pójścia z nim do Kopalni
- dodano naukę umiejętności złodziejskich u Snipesa (może być przydatne, gdy ktoś chce pomóc Kopaczom odzyskać rzeczy)
- rozbudowano wpis, gdy Basir proponuje nam pomoc w zwiazku z oszustwem Patrosa
- poprawiona literówka u Clayde
- poprawiony bug z Kosą, który zatrzymuje się przed Nowym Obozem i nie prowadzi nas dalej
- poprawione współdzielenie expa z Kosą
- zmniejszona ilość expa od Strażników, za obronę poszczególnych części placu wymian
- poprawione niewyświetlające się niektóre napisy (np. o nauczeniu się umiejętności)
- wybranie opcji "Mów dalej" u Gamala nie blokuje już opcji dialogowych u Cieni i Diega
- przyporządkowano skrzynię przy Huanie do niego, zmniejszono ilość rzeczy w niej będących
- zmniejszono ilość rudy w skrytce nad nowym obozem
- zmieniono warunki zadań u Cieni - teraz będą nas wyganiać TYLKO gdy WYKONAMY zadanie Test Draxa, a nie jak je przyjmiemy

kuleczka221

kuleczka221

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za spoiler Bardzo przepraszam ;)
w NO spotkałem Willa powiedział mi że ma jakieś zadanie dla mnie ale jestem na razie za słaby. Minęło już sporo czasu i wydaje mi się że jestem dostatecznie silny lecz nie mam już z nim żadnych dialogów tak samo jest z jednym z nowicjuszy w bractwie nie pamiętam jak się nazywa ale jest nie daleko bagien 

gothic1210
  • Gość
Steh i ten drwal nie zlecają zadań, tzn Steh dopiero gdy zrobisz questa od Shawna. 

kuleczka221

kuleczka221

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A gdzie można spotkać shawna. Wydaje mi się że w ogóle go nie spotkałem :D

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd wziąć składniki na alkohol dla nowicjuszu?

Procesor: Intel Core i5-4690k
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 980 Strix
RAM: 8GB (do użytku 7,91)
System: Windows 10

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
@kuleczka221 Shawn jest w świątyni tam gdzie Y'Berion siedzi :D

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
LEKKI SPOILER!

@Outlander mam kolejnego buga(przynajmniej u mnie tak bylo) W misji od gomeza - morok mowi zebysmy poszli zabili wiadomo co... Problem w tym ze jeszcze nie wstal z lawki a juz mowi ze wybilismy wszystko i moge zdac raport xD

I gdzie jest ten poslaniec co go Diego szuka ? :)

kuleczka221

kuleczka221

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Razakel
Dzięki za odpowiedź :D

Post połączony: 2015-01-20, 20:44
Teraz napisze :D SPOILER
Czy jak znalazłem prawdziwego Neka  żywego będą z nim jakieś  zadania bo w dzienniku cały czas mam zadanie zaginiony strażnik czy to dlatego że nie mogę powiedzieć o amulecie neka złemu ?

gothic1210
  • Gość
Uprzedzę post debila Drakona i przyszykuję już faceplamy
:facepalm::facepalm::facepalm:
Nawet wszystkie swoje posty pousuwał :lol: Czekam na paterdę.

Chyba się rozmyślił :(

@Xiress dziwny bug. Musiałbyś wykonać zadanie z Morokiem (tj. wyczyścić świątynie) i dopiero wtedy. Ciężko mi uwierzyć, ze pomimo warunku coś się odpaliło. Dobrze to opisałeś?

kamil6131

kamil6131

Użytkownicy
posty31
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaskinia jest pod tym typkiem co na te skaly trzeba do niego wejsc a kuchnia na zewnątrz Tam jak trenują strażnicy sa takie drzwi. a ja przy okazji ponawiam moje pytania Mam problem z zadaniem od bandytów mam namówić karczmarzy żeby kupowali od nas alkohol stary obóz i nowy namówiłem ale do obozu na bagnie muszę zrobić jakiś inny alkohol a nie wiem gdzie zdobędę przepis Drugie zadanie też od bandytów Miałem od patrosa z bractwa wziąć pieniądze ale on mi nie zapłacił potem ten typ obok patrosa zaczął coś do mnie mówić ale dialog sie nie pokazał i nie wiem co mam teraz zrobić
Nie wiem też skąd mam wziąć gwoździe do palisady myśliwych w content modzie były w starym obożie  ale tu ich nie ma dostałem też zadanie od alchemika myśliwych z tym jaszczurem zabiłem jaszczura wziąłem truciznę ale nie wiem do kogo się zgłosić po antidotum za pomoc z góry dziekuje
Nie potrzeba przepisu. Pisze chyba nawet w dzienniku, że starczy cukier i 1 poziom alchemii.
Basir mówił, żeby się z nim spotkać na placu o trzeciej w nocy.
Po antidotum to spróbuj u Kaloma, a potem u Caine. Jak nie chcesz mu płacić to poskarż na niego YBerionowi.
Co do gwoździ o to są w okolicy. Chyba koło chaty Cavalorna, jedna paczka  w obozie myśliwych bodajże też jest.
[/quote/]a skąd wezme cukier ? Mam 3 rozdział kalom zniknął

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
SPOILER!

@Outlander serialnie robiłem tą misje z godzinę temu, wróciłem od Rodriguez'a z zaklęciami, morok mówi ze pójdziemy to wybić, wybieram opcje "Do ataku" czy jakoś tak a on wstaw i coś w stylu  "dobra wybiliśmy to, możesz wrócić do gomeza i dać raport" ...

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem nie dotyczy raczej samej modyfikacji (pewnie sterowniki karty graficznej) ale może nie tylko ja tak mam. Chodzi o brak tekstur lub ich częściowy zanik po najechaniu na przedmiot okienkiem zaznaczenia w ekwipunku, trochę nieestetycznie to wygląda. Na przykład, pancerz, bryłka rudy itp Nie przeszkadza w grze, ale może ktoś wie jak to naprawić. + jedno "dziwne" zadanie z początku rozgrywki, w obozie łowców orków dostajemy questa przyniesienia paczki żywności i tak " ni gruchy ni z pietruchy" npc daje nam 400 bryłek rudy (jak na początek gry to prawdziwy skarb), Powinien być jakiś warunek albo test by on nam zaufał, przez to za łatwo na początku.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Bardzo stary problem Jakub. Zmień rozdzielczość w grze (podczas gdy save jest już załadowany) na najmniejszą, a potem na twoją własną.

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A czy ktoś może mi powiedzieć jak naprawić problem związany z tym, że postać zaczyna biegać szybciej, ogólnie cała gra chodzi szybciej, tylko dialogi chodzą w normalnym tempie. Postać podczas zwykłego skoku skacze dalej niż na akrobatyce. A czasami podczas zwykłego chodzenia postać się lekko cofa, a potem zaczyna chodzić 100 x szybciej.

Wczoraj po wyłączeniu nowych tekstur wszystko było ok, ale dzisiaj jest znów to samo. HELP!!!!!!! :D

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
@Outlander Czy wiesz co to za problem z wywalaniem Gothica po wejsciu do starej kopalni?

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

gothic1210
  • Gość
@Outlander Czy wiesz co to za problem z wywalaniem Gothica po wejsciu do starej kopalni?
Nie, ale jak ci wywala crash to koniecznie zrób screena.

Post połączony: 2015-01-21, 09:32
A czy ktoś może mi powiedzieć jak naprawić problem związany z tym, że postać zaczyna biegać szybciej, ogólnie cała gra chodzi szybciej, tylko dialogi chodzą w normalnym tempie. Postać podczas zwykłego skoku skacze dalej niż na akrobatyce. A czasami podczas zwykłego chodzenia postać się lekko cofa, a potem zaczyna chodzić 100 x szybciej.

Wczoraj po wyłączeniu nowych tekstur wszystko było ok, ale dzisiaj jest znów to samo. HELP!!!!!!! :D
Cóż, nigdy żaden z nas się  z czymś takim nie spotkał. Czy dzieje się to w jakichś określonych momentach? Szybciej biegać można tylko po miksturach, albo po zapaleniu któregoś tytoniu. A tak to nie, więc raczej to nie od tego.

Narvil

Narvil

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej
Witam. Co do problemu z bieganiem to miałem taki sam problem w innej grze. Nie wiem czy to tu też pomoże, ale spróbuj. Zminimalizuj gothica i w menedżerze urządzeń ustaw koniugację na procesie GothicMod odznaczając wszystkie rdzenie oprócz jednego i zobacz czy to pomoże. Stare gry mają takie problemy z wielordzeniowymi procesorami głównie od AMD. Pozdro.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Podałem rozwiązanie wcześniej.

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co

OwcaZagady
Bractwo Spolszczenia

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#2499 2015-01-21, 13:05(Ostatnia zmiana: 2015-01-21, 13:35)
@Outlander
Jak próbowałem wejść no wolnej kopalni, cmentarzyska orków i świątyni orków to jest ten sam błąd.
Na zwykłym gothicu mogę normalnie wchodzić do lokacji.

Już wszystko działa :D
gdzie są ci bandyci co mają dostawę stali ?

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

0 użytkowników
Do góry