Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3426527 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3426527

Odpowiedzi 7445

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu

Abaddon
Moderator działu

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#1120 2014-04-06, 16:28(Ostatnia zmiana: 2014-04-06, 16:33)
Poza tym co to za frajda z moda jak się powie wszystko co i jak. Gracz powinien sam dowiedzieć się takich rzeczy uważnie grając. Poza tym ty tu mówisz o kulturalnych rozmowach, a prawda jest taka że jak ktoś zwróci ci uwagę że nie masz racji, albo że przeginasz pałę to od razu wyzywasz tą osobę od gimbazy, dzieciarni czy cipek...

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W zwykłym Gothiczku jest tak, że jesli dolaczasz do bractwa - jestes w bractwie juz do konca. Nie jak w wypadku SO, że przechodzisz do NO, czyli strażnik->najemnik->mag wody albo mag ognia->mag wody, tylko gdy awansujesz na straznika swiatynnego zostajesz juz nim do konca.

Z tym, że ja nie pisałem o Strażniku Świątynnym, który jest wojownikiem, tylko o Guru, który jest magiem, a to całkiem inna historia. Trzeba zauważyć, że jako mag ognia też nie uczymy się piątego kręgu magii. Uczymy się go dopiero jako mag wody. W całej Górniczej Dolinie tylko Saturas może nauczyć nas od pierwszego do piątego kręgu magii. Jestem pewien, że twórcy zabrali nam możliwość zostania Guru, gdyż nie zdążyli dokończyć wątku związanego z koniecznością dołączenia do magów wody. W końcu dołączając do któregokolwiek innego obozu, ostatecznie i tak kończymy jako mag wody, albo przynajmniej najemnik. A ukończenie gry jako Strażnik Świątynny jest wyjątkiem, który potwierdza regułę.

Tylko saturas uczy nas 5 kregu bo wszyscy magowie ognia nie zyja . Czaisz ?

Widzę że nie do końca znasz tą grę ponieważ Saturas uczy nas 5 kręgu bo Corristo zna tylko 4 kręgi magii. Zacytuję słowa z gry "Nauczyłem cię wszystkiego co sam potrafię". A nie że został zamordowany.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie i na Beliara karmicie trolla. Widać ze chłopak miał podstawy filozofii w szkole, dowiedział się o niejakim Schopenhauerze i uczy się o nim w praktyce. Z drugiej strony, wojna forumowa o krąg magii? Serio? O coś, co można zrobić edytorem postaci z konsoli? Outlander, zamiast rzucać mięsem w typa i zniżać się do takiego poziomu, dodaj do jakiejś jaskini maga nauczyciela o imieniu Mac Dun, uczącego wszystkich kręgów, niezależnie od gildii, to się chłopak również ucieszy. A co to mało jaskiń w grze? Np u Gilberta, albo w chacie Shrata, wszystko jedno, pod wodospadem na drodze do NO np. Z punktu widzenia fabularnego, nie ma to sensu, ponieważ bractwo wyznaje śniącego, demona, sługę Beliara. Dziwne aby sługa był równie silny co jego pan. Ale z punktu widzenia rozwoju postaci i rozgrywki, ma to już sens. Za pierwszym razem, gdy zagrałem bractwem, również liczyłem, że stracę gildię jak w Starym obozie i dołączę do magów wody. Również się na tym nieco zawiodłem. Outlander, jesteś już w tym chyba specjalistą (w porównaniu do siebie, gdyż pomysłów miałbym multum, a nie mam zielonego pojęcia jak umieścić to w grze). Co za problem dla Ciebie, 5 min poświęcić ekstra i dodać maga uczącego wszystkich kręgów? A czy ktoś z tego skozysta, czy też nie, to już prywatna sprawa miedzy graczem a jego rozgrywką. :) Mnie tam wystarczy mieć serce golema, fragment golema i może jakieś zaklęcie snu, aby opróżnić kilka skrzyń. A i pirokinezę, ponieważ miłe efekty daje. :D Gram zawsze wojownikiem/myśliwym, magii używam jako dodatek, sporadycznie albo wcale, jedyne co mnie interesuje, to aby było dużo dużo i jeszcze więcej zwierzątek do zabijania, gdyż jest to "fajne" i daje expa oraz trofea, których i tak nie mogę sprzedać, ponieważ, z resztą pisałem o kupcach kilka stron wyżej.. ;) Zdrówko, pozdrawiam. :-P

Winters07

Winters07

Użytkownicy
Tkacz Magii
posty65
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Tkacz Magii
Z igły robicie widły . To twórca moda decyduje jak ma wyglądać jego dzieło i to on decyduje czy ma być udostępnione. Jeśli chodzi o ten nieszczęsny 5 piąty krąg to niech sam Outlander zadecyduje czy ma on być . Jak już to może zrobić ankietę . Ogólnie podziwiam go za cierpliwość i pracę i nie urażę się jak coś będzie nie po mojej myśli . Trzeba szanować jego pracę.

Przyszłość jest niepewna , więc lepiej stawiaj jej warunki , inaczej ona postawi je Tobie.

gothic1210
  • Gość
Tak! :D Na razie i tak priorytetem są bugi, które trzeba poprawić. Ponadto chłopaki od testów chcą dodać jeszcze z 10 zadań do 5 rozdziału. Każdy coś chce. Na zadania się niestety nie zgodzę. Dodawaliśmy już zadania (w sumie 3 serie polegające na przejrzeniu propozycji, przerobieniu i wykonaniu). Nie zrozumcie mnie źle. Ja też jako szef projektu muszę być konsekwentny, bo idąc tym tropem, będę tego moda robił, aż do premiery half Life 3.... A już 2 razy straciłem zapał, nagle, nie na długo, ale jednak. Nie chcę znowu wydać pół-moda (tak jak to było rok temu), bo się zmęczyłem, albo postawiłem sobie za wysokie cele. Nie mam już chęci modować tak jak kiedyś (jak np. w 2010 roku, gdzie wszystko szło chaotycznie, ale szybko i miałem większą motywację). Chcę sfinalizować ten projekt w tym roku. Najlepiej przed wakacjami. Tak sobie zaplanowałem i tak zrobię.

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Piaty rozdział, to już jest w zasadzie koniec gry, to tam nie ma co za bardzo dodawać pobocznych questów. Może tyle co pójść na spotkanie Diega, Gorna Miltena i Lestera, wziąć udział w jakiejś wesołej imprezce w strażnicy, zamku, tam gdzie był kamień ogniskujący, nie pamiętam nazwy miejscowości. Coś a la żart twórców moda, dowcipny jakiś taki side quest. Moglibyście dać opcje otwierania od wewnątrz bramy starego obozu, to po zabiciu Gomeza i jego siepaczy, można by uwolnić te dziewczynki z zamku, opróżnić spiżarnię i "odeskortować" na balangę do cytadeli. Imprezka przy dużych ilościach wina z kuchni magnatów, ryżówki i dymu ziela bagiennego. Następnego dnia, nasz bezimienny mógłby się obudzić w lesie nad wodospadem przy drodze bractwo, SO. :D

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Up Zastanów się jeszcze raz co napisałeś.

Elo

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Up Zastanów się jeszcze raz co napisałeś.

Kto? Ja?

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Ach ten Mac Dun, najpierw prowokuje, a później robi z sb ofiarę. Zamiast napisać normalnie i bez burzenia się, to wali grypsami z ulicy jak szczeniak, który usłyszał jakiś tekst od dorosłego i powtarzał go w kółko. Btw. Outlander widzę ciągle coś konstruujesz przy gothicu xD Ile tak wgl. już tego moda robisz? Ze 2 lata pierdyknie jak nie lepiej :P

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zamiast napisać normalnie i bez burzenia się, to wali grypsami z ulicy jak szczeniak, który usłyszał jakiś tekst od dorosłego i powtarzał go w kółko

Ujałes chyba najlepiej i najtrafniej jego zachowanie!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zamiast napisać normalnie i bez burzenia się

Normalna odpowiedź

?  Strażnik świątynny - ścieżka walki, guru - ścieżka magi. Jeśli guru może używać tylko 4 kręgu to jest bez sensu ta gildia  bo od strażnika będzie się różnić tym że ma kiecke zamiast zbroi i w dodatku cor angar nie będzie uczył 2h  :lol: ?

,, to wali grypsami z ulicy jak szczeniak,,

Ty jesteś bez sensu. Wypierdalaj zanim zaczniesz pisać takie błyskotliwe posty jak tu: http://themodders.org/index.php?topic=21651.0

Masz coś do dodania jeszcze  Boykaundisputed ?

W sumie to moja wina że dałem się tak głupio sprowokować  :ok:
Niech jakiś admin po prostu skasuje moje posty, jeśli tak bardzo wam to przeszkadza że człowiek nie może wyrazić swojego zdania

EDIT :

[poważnie dyskutować[/b]

?  Strażnik świątynny - ścieżka walki, guru - ścieżka magi. Jeśli guru może używać tylko 4 kręgu to jest bez sensu ta gildia  bo od strażnika będzie się różnić tym że ma kiecke zamiast zbroi i w dodatku cor angar nie będzie uczył 2h  :lol: ?

Ty jesteś bez sensu. Wypierdalaj zanim zaczniesz pisać takie błyskotliwe posty jak tu: http://themodders.org/index.php?topic=21651.0

:facepalm:

gothic1210
  • Gość
Niech jakiś admin po prostu skasuje moje posty, jeśli tak bardzo wam to przeszkadza że człowiek nie może wyrazić swojego zdania
Dobra już skończ się użalać.
A wy mu dajcie spokój. To nie jest człowiek z którym można poważnie dyskutować, bo on tylko u kogoś widzi wady, a w swoich postach to nic. : | Typowe. No wiece - student, wielki świat, a my wioskowe gimby. Tu nie ma o czym rozmawiać.

bartoffel

bartoffel

Użytkownicy
posty14
Propsy56
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Witam. Też jestem z wielkiego świata jak już o studentach mowa:D. Tak tylko odnośnie waszych kłótni, trochę mnie ona nie interesuję bardziej bym zajął się modem a, że nie chcę przeglądać tych sporów po prostu pozwólcie, że zapytam czy jest jakaś wersja do ściągnięcia? Ostatnio tutaj zaglądałem i chciałem pobrać to demo ale ktoś mi odradził iż twierdził, że niedługo wyjdzie pełna wersja:) czy on się mylił czy nie w to już nie wnikam ale minęło już kilka miesięcy a ja w dalszym ciągu sobie nie pograłem:)

prosiłbym o wyrozumiałość z powodu braku stałego internetu przeglądanie forum jest dla mnie uciążliwe :/

gothic1210
  • Gość
Witam. Nie ma nic do pobrania. Szlifujemy to co jest. Przyjdź za miesiąc, może coś się zmieni. Pozdr.

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Obóz Bandytów jest całkiem niezależną Gildią, nie ma związku ze Szkodnikami. Pamiętam to z Demo. Quentin jest dowódcą i on właśnie pozwala nam dołączyć do obozu. Szkodnicy i Bandyci to dwie różne Gildie.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Witam. Jak wiadomo, ten mod ma za zadanie przywrócić i dokończyć wszystko to, czego twórcy Gothica nie zdążyli zrobić.
sorry że się wpierdzielam ale Outlander postawił sobie znacznie wieksze cele i już je po części zrealizował w 1.2.
ja nie wiem czemu się stale stawia ER na jakiejś płaszczyźnie porównań z Golden Mod.
ER daje duuuużo więcej i lepiej i chyba tylko z nieznajomości 1.2 wynika błędne przekonanie ze Outlander ulepsza  Golden...
no bymajmniej odkąd sledzę ten temat o odkąd rozegrałem 1.2 takie mam wyraźne przekonanie.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

gothic1210
  • Gość
W sumie Memorius ma trochę racji. Mod znacznie ewoluował, ale dalej staram się trzymać w pewnych granicach. W związku z tym zrezygnowałem (już jakiś czas temu, gdzieś około tygodnia po tej ankiecie) z wątku Czarnego Maga. Uważam, że ten wątek to był błąd, bo nie zawiera się on w tym co moim zdaniem powinna zawierać Edycja rozszerzona do G1. Gdyby to był jakiś mod pod tytułem "Mroczne siły", "Ciemna strona" itd wtedy mógłbym sobie na to pozwolić.
Wersja 1.2 miała sporo błędów, oraz niektóre zadania i dialogi były źle skonstruowane. Er 1.4 poprawi te błędy i rozbuduje niektóre zadania oraz poprawi co bardziej gimbiarskie dialogi do wysokiego poziomu. Zmieni się na przykład zadanie z długami Patrosa, dostawą dla Emanuela. Ważną sprawą są też losy Bandytów oczami innych gildii. Pod tym względem wersja 1.2 ssie. Tymczasem w nowej wersji gracz będzie mógł częściowo uczestniczyć w wydarzeniach tam się odbywających. Dużo dobrego stało się w też dziedzinie balansu.
Jak pewnie wiecie mamy też gotowy obóz myśliwych. Nie należy go jednak traktować jako osobnej gildii. To po prosto ładne wypełnienie pustego miejsca w kolonii nowymi postaciami i ciekawymi zadaniami.
Wracając do pytań:
Czym jest uzasadniony taki stan rzeczy?
Szczerze to nie wiedziałem o tym dialogu. Dosyć dawno grałem w Gothika stąd ten ubytek. Myślę, że uda nam się to wytłumaczyć. Bandyci na pewno nie będą działać na rzecz Nowego Obozu w takiej formie. Sami napadają na konwoje i łupy biorą tylko dla siebie. Planuję rozwiązać to tak, że w Obozie Bandytów powstanie specjalna grupa uderzeniowa biorąca udział tylko w dużych napadach. Będzie się składać z Bandytów i Szkodników. W Er 1.2 obydwa obozy współpracują i myślę, że nie będzie to nic dziwnego dla gracza.
Dlaczego uznaliście, że mała grupka szkodników, atakujących konwoje, zasługuje na swój odrębny, niezależny obóz w pełnym znaczeniu tego
słowa?
I czy w ogóle jest to całkiem niezależny obóz, czy może jest to nadal ta sama grupka szkodników, tylko rozwinięta na potrzeby moda, by umożliwić
 nam zapoznanie się z trudami życia w tej grupie?
Bandyci w Er nie są traktowani jak ci Szkodnicy. To inni ludzie. Mają inne pancerze, zwyczaje itd.
I wreszcie, jak rozwiązaliście nasze członkostwo w tej grupie od strony fabularnej, czyli czy w Nowym Obozie jesteśmy traktowani jak jeden ze
szkodników, czy może traktują nas jak członka obcego obozu, tak jak to
jest w przypadku członkostwa w jednym z dwóch pozostałych obozów?
Bandyta ma lekko uprzywilejowaną pozycję. Nie jest traktowany jak członek obozu, ale Bandyci i Szkodniki raczej się lubią. W sumie w Er 1.2 Bandyta Doyle pomaga Torlofowi i oddziałowi Najemników bronić doliny przed Strażnikami więc powinno to być jasne. Pewnie nikt tam nie doszedł nawet, ale walić to. Było sporo bugów i jestem tego świadom.

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Ogólnie to ją tą kwestię wyjaśniłem podczas pisania dialogów. Nowy Obóz i Obóz Bandytów żyją w przyjaznych stosunkach i czasami razem biorą udział w napadach na konwoje. Bodajże Sharky objaśni graczom że Quentin i jego banda byli Szkodnikami, lecz Quentin zawsze wykazywał zdolności przywódcze i postanowił odseparować się od Laresa :D Bazowałem też na już obecnych dialogach w Obozie Bandytów.
Przy okazji powiem wam że grając Bandytami na pewno się nie zawiedziecie. Wątki śa ciekawe i rozbudowane :)

0 użytkowników
Do góry