Problemy z fabułą/zadaniami 20314 41

O temacie

Autor Kyubie

Zaczęty 2.04.2012 roku

Wyświetleń 20314

Odpowiedzi 41

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
A jak do ów opiekunów mogę dołączyć?

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Wraz z fabułą moda :D
Chyba spotkałeś Dagota w wieży Xardasa? Gadało się z nim i się brało że jesteś zainteresowany czy coś, potem pojawia się przy kapliczce niedaleko od jaskini z runą do zadanie "próba ognia".

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
no gadałem, ale przecież jestem już nekromantą, to da tak rade?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Problemy z fabułą/zadaniami
#3 2012-04-02, 22:50(Ostatnia zmiana: 2012-04-02, 22:51)
No oczywiście zadania od opiekunów można wykonać będąc w każdej gildii. Sami nawet mówią że "wybrana ścieżka nie ma znaczenia".

EDIT: chyba że odmówiłeś Dagothowi na początku gry.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy

Kyubie

#4 2012-04-03, 08:32(Ostatnia zmiana: 2012-04-03, 20:08)
Mam znów pytanie :lol:   gdzie znajde amulet Triramar (jak zacząć misje, u kogo i w jakiej lokacji się znajduję) i gdzie jest Piąty opiekun ?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Wiecie może gdzie znajduje się ten opiekun z misjii "Pielgrzym"? i amulet Triramar?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Wiecie może gdzie znajduje się ten opiekun z misjii "Pielgrzym"? i amulet Triramar?

ciężko przeszukać posty? przeszedłem całego returna bez problemów. Teraz do rzeczy co do misji pielgrzym nie pamiętam ale wiem o amulecie między koszarem a portem jest gościu tam gdzie zaś rengaru ucieka musisz do niego zagadać w końcu pojawi się dialog "potrzebuje informacji" i w tym dialogu o amulecie będzie mowa. Następnie musisz ukraść hagenowi klucz do portalu wyspy zwanym etlu trzeba mieć 100 zręczności żeby go okraść, następnie idziesz do portalu, znajduje się w drodze do słonecznego kręgu, tam gdzie są zbieracze, to już wszystko

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Dzięki za podpowiedź z amuletem, Stary... przeszukałem wcześniejsze posty i nawet w google szukałem... nie da sie znaleść niektórych rzeczy. A bardziej zależy mi na tym opiekunie z misji"pielgrzym" bo nie moge go nigdzie znaleść ;/

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Dzięki za podpowiedź z amuletem, Stary... przeszukałem wcześniejsze posty i nawet w google szukałem... nie da sie znaleść niektórych rzeczy. A bardziej zależy mi na tym opiekunie z misji"pielgrzym" bo nie moge go nigdzie znaleść ;/

powiedz który to opiekun, jakiego kręgu i czy 1 2 czy 3 to sobie przypomne

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
to jest Siódmy opiekun, i on jest w drodze z martwej harpii do magów wody. ale nie moge go znaleść

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
to jest Siódmy opiekun, i on jest w drodze z martwej harpii do magów wody. ale nie moge go znaleść

pamiętasz jak cię lares prowadził do magów? to dokładnie w 1 z jego postojów będzie stał opiekun trzymaj się dokładnie ścieżki a go na pewno znajdziesz

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Tak więc, przeszedłem tą samą drogą do magów wody co z laresem i nikt się nie pojawił, może to wina tego że nie ten rozdział ? akurat mam iść naprawiać oko innosa. Może dopiero w 4-tym ??

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Tak więc, przeszedłem tą samą drogą do magów wody co z laresem i nikt się nie pojawił, może to wina tego że nie ten rozdział ? akurat mam iść naprawiać oko innosa. Może dopiero w 4-tym ??

krąg wody pojawi się dopiero w 4 rozdziale

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
krąg wody pojawi się dopiero w 4 rozdziale

oO  Dopiero w 4??? To ładnie autorzy namieszali w fabule oryginalnej NK.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Dopiero w 4??? To ładnie autorzy namieszali w fabule oryginalnej NK.

co się dziwisz? do opiekunów dołączyć dopiero w 5 rozdziale można (w tym jeszcze krąg kamienia jest)

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Witam mam duży problem ponieważ orkowie mnie atakują, po tym jak przez przypadek zabiłem jednego z  nich tzn nie ja tylko mój towarzysz ja tego orka ani razu nie uderzyłem bo wiem, że wtedy ulu-mulu zniknie i orkowie będą mnie atakować.Ale wracając do problemu idę na wyspę Eltu i w jaskini widzę orka. Nie miałem w tedy ulu-mulu na plecach to od razu wczytałem i szukam w ekwipunku ulu-mulu i widzę, że go nie ma przypomniałem sobie co i jak i niestety użyłem kodu żeby przywołać ulu-mulu (zawsze gram bez kodów ) Zakładam na plecy i idę,ale ork i tak mnie atakuje. I tu mam pytanie czy da się jakoś rozwiązać ten problem czy muszę wczytać poprzedniego seyva zawsze robię sobie zapasowe sevy na wypadek jakby coś się stało,ale mam jeden zapasowy już po tym jak mój towarzysz zabił tego orka i jeszcze jeden, ale on jest kilka godzin do tyłu przed tym jak oczyściłem cały obóz bractwa,bagno przy bagiennym smoku .przed znalezieniem wszystkich czarnych kryształów i wykonaniu jeszcze kilku zadań.Czy da się coś zrobić żeby naprawić mój błąd

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#16 2012-04-06, 17:27(Ostatnia zmiana: 2012-04-06, 17:37)
@emcio

warto czytać pliki których nazwa mówi "przeczytaj mnie" (np. readme.txt lub readme.rtf). To że nie rozumiesz rosyjskiego to nie szkodzi - zawsze jest google translator, a takie pliki nie mają dużo tekstu.

Wiem że nie powinienem ale zacytuję ci to czego nie przeczytałeś (mam nadzieję że nie przekręciłem) "Jeśli zabijesz orka mając Ulu-Mulu, orkowie zaczną cię uznawać za wroga i Ulu-mulu zniknie z ekwipunku - przywołanie Ulu-Mulu na kodach nie pomoże, Zabicie Nieumarłage Orka jest dozwolone, ale ponieważ orkowie mają sentyment do przodków nie powinieneś robić tego gdy ork cię widzi". Rozumiem że jeszcze nie doszedłeś do miejsca gdzie są nieumarli orkowie, więc z tego wynika że błąd zrobiłeś wtedy gdy zabiłeś pierwszego zwykłego orka po zdobyciu Ulu-Mulu. Tak więc musisz albo pogodzić się z tym że jesteś zabójcą orków i za to cię orkowie nienawidzą, albo masz kawał gry do cofnięcia się, oczywiście jeśli jeszcze masz stare zapisy. Plus darmowa podpowiedź ode mnie - W zadaniu w którym jesteś zmuszony zabić wrednego orka którego Ur-Shak uważa za przyjaciela, wystarczy zwój zapomnienia, I chyba jest to jedyny wyjątek od reguł dotyczących Ulu-Mulu.

PS: Pobawiłem się z programami do tworzenia Instalek i znalazłem jeded o dużych możliwościach, a jednocześnie prosty w obsłudze i do tego darmowy (Mój wybór to "Inno-Setup"), niniejszym informuje że nowsza wersja spolszczenia o ile zostanie wydana będzie miała prawdziwą instalkę, która poprowadzi za rękę, a nie tylko marny zamiennnik w postaci archiwum SFX (jak jest teraz). Nie obiecuję że wyjdzie jakakolwiek poprawiona wersja spolszczenia automatycznego, ale mogę zapewnić, że spolszczenie "profesjonalne" "kiedyś wyjdzie", co oznacza że jak wyjdzie to będzie miała prostą instalke. (oczywiście najpierw konieczne będzie zainstalowanie moda rosyjskiego).

PPS: Jeśli jest tak potrzeba mogę już teraz zrobić instalkę której jedynym zadaniem jest zrobienie kopii zapisów z returninga, plus drugą która usunie bieżące zapisy i przywróci backup z tej pierwszej (zamiast drugiej wystarczy zwykłe kopiuj wklej, ale pierwsza może się przydać bo nie każdy potrafi znaleźć, które zapisy ma skopiować). Mogę także zrobić Instalkę która zajmie się zrobieniem kopii zapasowej katalogu z Gothiciem, bo wiele osób zdaje się nie rozumieć co to znaczy "Czysta Instalacja", oraz prostego faktu że może mieć zainstalowanych kilka kopii gothica na tym samym komputerze w tym samym systemie, trzeba tylko wiedzieć jak (Instalka będzie wiedziała jak zamiast użytkownika). Jeśli są jeszcze jakieś proste zadania, których przeciętny gracz gothica ma problem wykonać możecie to zgłosić a ja jak będę miał czas spróbuję zrobić instalkę która zrobi najtrudniejszą część takiego zadania za użytkownika.

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy

emcio

#17 2012-04-06, 19:43(Ostatnia zmiana: 2012-04-06, 20:00)
Wiem o tym wszystkim bo to czytałem a nie przewijałem tylko zapomniałem się jak mój towarzysz go bił mówię tu o tym gościu co odprowadza się go do khorinis z tą czarna wódką (zadania dla kupców).Co do tych nieumarłych to też o nich wiem bo ich załatwiałem idąc po artefakt z hadesu.Mam jeden pomysł jak rozwiązać ten problem, ale mam problem z wykonaniem go mianowicie chodzi mi o kod którego nie mogę znaleść na amulet który dostajemy od przywódcy orków chyba w 7 rozdziale kiedy zamek paladynów został zajęty przez orków i w zamku jest jakiś ork co zleca nam zabójstwo ull thala czy jakoś tak nie wiem jak się to pisze, a on mówi nam żebyśmy sprzątneli tego orka w zamku i daje nam amulet dzięki któremu orkowie nie będą nas atakować.Jeśli ktoś miałby stronke z kodami albo znał kod na ten amulet to byłbym wdzięczny jeśli podzilił by się tą informacją.
Pozdrawiam emcio
Mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli nie mam ulu-mulu na plecach to mogę bezkarnie być zwykłych orków

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam mały problem z zadaniem Tajemnica morderstwa - zabity alchemik Ignaz z dolnego miasta, wg. zadania am teraz pogadac z członkiem straży miejskiej żeby dowiedzieć się dalej ale gadałem ze wszystkimi z nickiem i nikt mi nic nie powiedział. Mam fiolke po truciźnie ale żaden ze strażników nie ma opcji dialogowej związanej z zadaniem.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Nie grałem tego zadania, ale albo trzeba pogadać ze zwykłym strażnikiem, albo musisz poprosić kogoś o zbadanie fiolki - i to najlepiej nie truciciela.... Hmmm kto nam pozostał?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry