HoMM5 Księga Czarodzieja 3951 0

O temacie

Autor Khorne

Zaczęty 13.09.2012 roku

Wyświetleń 3951

Odpowiedzi 0

Khorne

Khorne

Użytkownicy
posty40
Propsy53
  • Użytkownicy
Księga Czarodzieja
[/size]
Czarodziej Mandigal przez wiele lat studiował Alchemię w Srebrnych Miastach. Uczyli go wybitni arcymagowie, między innymi Narxes i Razzak. Obserwując dosyć specyficzny tryb życia mieszkańców pustynnych krain zdecydował się opuścił Ligę.
 Wrócił do swoich rodzinnych terenów, do Wolnego Miasta Galard, gdzie znalazł sobie ucznia, Dainwina. Po pewnym czasie przestał się jednak spotykać z młodzieńcem i poświęcając się tajemniczym badaniom, które trwały kilka lat.
 Jest 971 Rok Siódmego Smoka. Świat ogarnęła wojna spowodowana Szóstym Zaćmieniem i najazdem demonów. Mandigal nawiedza swojego ucznia i oznajmia mu, że dzięki swoim długim badaniom odkrył nowe krainy i chce je pokazać. Nakazał, by Dainwin przybył do niego pierwszego dnia zimy, o wschodzie Słońca.
 Kiedy uczeń zawitał do domu mentora stwierdził, że ten gdzieś zniknął. Zobaczył tylko konającego rycerza Edwarda, który z ostatnim tchnieniem wypowiedział słowa: "Ratuj go! Księga ci pomoże!".
 Dainwin nie wiedział, kim był ten rycerz i co robił w domu Czarodzieja. Otworzył księgę i po przeanalizowaniu kilku stron stwierdził, że jest to biografia połączona z dziennikiem odkrywania nowych krain.
 Młody mag postanowił odnaleźć mistrza, nie zdając sobie sprawy, że zaczyna nowy, niezwykły etap swojego życia.

Księga Czarodzieja Instalka

Główne forum Moda

Ciekawa pozycja dla fanów herosów, jeśli coś bedzie nie działać z instalką albo z menu dvd to piszcie do mnie, jednak nie ja tworzyłem tego moda, więc nie będę odpowiadał na pytania odnoście fabuły itp.. powiem tylko, że w produkcji jest już druga część. ;)

Księga Czarodzieja Instalka

Spoiler

"Poglądy są jak dupa. Każdy ma jakieś, ale po co od razu pokazywać?"

"Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. A maszynista widzi trzech debili na torach."

"Nie wytrzymałem napięcia - i w końcu wyjąłem palce z kontaktu..." :)

"Bo kto to będzie skryptował jak nie ja? Więc jak ma to być dla mnie niespodzianka?

Zawiążesz mi oczy przy skryptowaniu? "

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry