Wegetarianie 12563 48

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 7.07.2012 roku

Wyświetleń 12563

Odpowiedzi 48

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
wiem

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wegetarianie
#22 2012-07-07, 18:55(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 19:03)
Czy na forum są jacyś wegetarianie i, tak przy okazji, dlaczego zasługują na permamentnego bana? :D

Przez w chuj lat nie jadłem mięsa ale nie ze względu na jakieś przekonania tylko dlatego, że powodowało u mnie odruchy wymiotne. Obecnie niestety jestem zmuszony jeść mięso. Naprawdę w chuj mięsa.

Swoją drogą żałosne jest napierdalanie na wegetarian itp. ze strony wysuszonych lub zalanych tłuszczem polaczków, którzy sami z dobrym, przemyślanym żywieniem nie mają nic wspólnego, bo jedyne co wpierdalają to schaboszczaki, kanapeczki, bigosy i inne kurwa polskie wynalazki. A później wyglądają jak patyczki powbijane w ubitą świnię, albo właśnie zasuszone gównojady jakich wielu na tym forum.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
A później wyglądają jak patyczki powbijane w ubitą świnię.
https://www.youtube.com/watch?v=aguNVCVTeVQ

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Wegetarianie
#25 2012-07-07, 19:04(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 19:05)
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/wegetarianizm-zostal-uznany-za-chorobe-psychiczna

Ełhełełheł już wiemy dlaczego Aztek jest taki pojebany :F

Szkoda że wyszukiwarka nie pokazuje źródła z WHO. Pewnie jakaś ściema z tamtej strony.

Weganie, wegetarianie i inne lewusy (np. aktywiści promujący równouprawnienie dla gejów, nie będący sami gejami jednocześnie) próbujące narzucić moralność innym to nic innego jak demonstracja ich niskiej samo-oceny. Oni żeby poczuć się lepiej i silniej muszą narzucać moralność społeczeństwu.

Jakby panował głód to weganie i wegetarianie wpierdalali by co popadło. Wegetarianizm i weganizm to nic innego jak manifestacja zapędów masochistycznych.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Walczenie o wolność dla kogoś, aby mógł wstąpić w związek partnerski z ukochaną osobą to przejaw niskiej samooceny? Co proszę?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Weganie, wegetarianie i inne lewusy (np. aktywiści promujący równouprawnienie dla gejów, nie będący sami gejami jednocześnie) próbujące narzucić moralność innym to nic innego jak demonstracja ich niskiej samo-oceny. Oni żeby poczuć się lepiej i silniej muszą narzucać moralność społeczeństwu.

Mógłbym wiedzieć o czym ty w zasadzie pierdolisz? A nie można tak po prostu nie jeść mięsa, czy ruchać typa w dupę i mieć wyjebane na to co sądzi o tym reszta społeczeństwa? Nie porównuj grupy zjebów tzw. "aktywistów" do całej idei która jest w zasadzie personalnym wyborem jednostki, bo z analogicznym podejściem można wysunąć wizerunek przeciętnego ateisty, który jest sfrustrowanym gimbusem czującym potrzebę dowartościowania się poprzez anonimowe zjazdy na katoli przez internet.

Jakby panował głód to weganie i wegetarianie wpierdalali by co popadło.

Jakby panował głód to też wpierdalałbyś co popadnie i bynajmniej nie byłoby to mięso.

Wegetarianizm i weganizm to nic innego jak manifestacja zapędów masochistycznych.

Skończ pierdolić i wbij sobie do łba, że jedzenie mięsa nie jest niezbędne. Co więcej, wegetarianie to najczęściej ludzie, którzy pojęcie o żywieniu jakieś mają, na pewno dużo większe niż Ty, czy Twoja stara, która co południe faszeruje Cię tłustym schabowym w panierce. Nie jedzenie mięsa nie równa się kurwa samemu nie jedzeniu mięsa (chyba, że jest się idiotą) jak wam się tu chyba wydaje, tylko posiadaniu odpowiedniej diety, która możliwe jak najlepiej te braki rekompensuje. O tym, że da się tak żyć i wychodzi to na zdrowie poczytaj sobie np. tu : http://sbbp.z83.ru/index.php/teksty/nadya/76-tarahumara-sekret-najwytrzymalszych-biegaczy-wiata-.html

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Wegetarianizm na dużą skalę byłby korzystny dla świata zmniejszając znacznie niedobór żywności - przede wszystkim, żeby dostać mięcho trzeba karmić całe mnóstwo zwierząt, a więc już na starcie jest zużywane mnóstwo pożywienia tylko po to, aby to mięso uzyskać.

Ludzie mają różne motywacje do przejścia na wegetarianizm - jak ktoś to robi żeby się lansować jako eko-elo ziomek albo narzuca innym co powinni jeść to można sobie takiego gościa hejtować, ale są też ludzie którzy mają sensowniejsze motywacje. Dla mnie współczucie dla zwierząt, które są w wyjątkowo niehumanitarny sposób zamęczane po to, ktoś mógł sobie wpierdolić frankfurterkę jest dobrą motywacją, a Wasze nabijanie się z tego świadczy o zwykłej niedojrzałości i ignorancji. Ja sam zamierzam za jakiś czas zrezygnować z mięsa, ale głównie ze względu na własne, nieprzyjemne odczucia po jego spożyciu - bardzo nieprzyjemna ciężkość w ciele po nim jest, która nie bardzo pozwala na odczuwanie jakiś przyjemniejszych i subtelniejszych odczuć w trakcie medytacji. Jak się wpieprza syf na co dzień, to się tego nie zauważa, ale wystarczy z tydzień zdrowego odżywania i od razu jest taka lekkość w ciele, że hej.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Luke to kiedy idziemy na jakiegoś stejka?  :lol:

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Thoro
Ja też słyszałem (choć nie wiem czy to prawda na 100%), że normalką wśród gladiatorów w starożytnym Rzymie było niejedzenie mięsa, dzięki czemu byli sprawniejsi.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Wegetarianie
#32 2012-07-07, 20:05(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 20:31)
Czy rzeczywiście możliwe jest zrezygnowanie ze spożycia produktów wymagających zabijania zwierząt przy jednoczesnym zachowaniu takiego samego zdrowia jak przy odpowiednio zbilansowanej diecie zawierającej takie pożywienie? Czy odstawienie produktów tego typu nie ma jakichkolwiek konsekwencji? Oczywiście, wiadomo, jak sprawni są ci Tarahumara, ale czy pomimo to ich sposób żywienia nie wpływa jakoś negatywnie na ich zdrowie? Pytam, bo nie wiem. Nie znam się.

Thoro
Ja też słyszałem (choć nie wiem czy to prawda na 100%), że normalką wśród gladiatorów w starożytnym Rzymie było niejedzenie mięsa, dzięki czemu byli sprawniejsi.
Wielu maturzystów (nawet Vierzba z Suwałk był na Jasnej Górze) jedzie na pielgrzymkę, aby lepiej napisać maturę. Sądzisz, że dzięki pielgrzymce rzeczywiście ci maturzyści napiszą ją lepiej niż ci, których na pielgrzymce nie było?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Wegetarianie
#33 2012-07-07, 20:09(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 20:11)
Wegetarianizm na dużą skalę byłby korzystny dla świata zmniejszając znacznie niedobór żywności - przede wszystkim, żeby dostać mięcho trzeba karmić całe mnóstwo zwierząt, a więc już na starcie jest zużywane mnóstwo pożywienia tylko po to, aby to mięso uzyskać.

Niestety nie koniecznie. Dieta pozbawiona mięsa lub tym bardziej, wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego niestety nie jest najkorzystniejsza dla rozwoju młodego człowieka, czy budowania masy mięśniowej. Przekłada się to również na siłę, potencjał, energie i ogólne samopoczucie.

Dla mnie współczucie dla zwierząt, które są w wyjątkowo niehumanitarny sposób zamęczane po to, ktoś mógł sobie wpierdolić frankfurterkę jest dobrą motywacją

Ale to są bardzo utpojne aspekty. Przy tak dużym zapotrzebowaniu niestety nie można sobie pozwolić na globalną, humanitarną produkcję mięsa. Raz, że mało kogo by było stać na takie jedzenie a dwa, ze strony logistycznej jest to bardzo trudne założenie.

Ja sam zamierzam za jakiś czas zrezygnować z mięsa, ale głównie ze względu na własne, nieprzyjemne odczucia po jego spożyciu - bardzo nieprzyjemna ciężkość w ciele po nim jest, która nie bardzo pozwala na odczuwanie jakiś przyjemniejszych i subtelniejszych odczuć w trakcie medytacji.

Mięso mięsu nie równe. Być może wcale nie musisz z niego rezygnować. Spróbuj innych zdrowszych sposobów przyrządzania: gotowanie, pieczenie, grillowanie. Mięso to nie tylko "jakieś coś" w paskudnej panierce smażone na głębokim oleju słonecznikowym. Spróbuj też jedzenia ryb, lub chudego mięsa typu pierś z kurczaka :ok: .

Luke, nie wiem czy o prawda i nie wiem jak wyglądali rzymscy gladiatorzy, ale od dawien dawna podstawą przy robieniu siły, sprawności fizycznej i budowaniu masy mięśniowej jest wpierdalanie białka a co z tym idzie mięsa :ok: . Raczej traktowałbym to jako mit.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Wegetarianie
#34 2012-07-07, 21:23(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 21:28)

Mógłbym wiedzieć o czym ty w zasadzie pierdolisz? A nie można tak po prostu nie jeść mięsa, czy ruchać typa w dupę i mieć wyjebane na to co sądzi o tym reszta społeczeństwa? Nie porównuj grupy zjebów tzw. "aktywistów" do całej idei która jest w zasadzie personalnym wyborem jednostki, bo z analogicznym podejściem można wysunąć wizerunek przeciętnego ateisty, który jest sfrustrowanym gimbusem czującym potrzebę dowartościowania się poprzez anonimowe zjazdy na katoli przez internet.

Jakby panował głód to weganie i wegetarianie wpierdalali by co popadło.

Jakby panował głód to też wpierdalałbyś co popadnie i bynajmniej nie byłoby to mięso.

Wegetarianizm i weganizm to nic innego jak manifestacja zapędów masochistycznych.

Skończ pierdolić i wbij sobie do łba, że jedzenie mięsa nie jest niezbędne. Co więcej, wegetarianie to najczęściej ludzie, którzy pojęcie o żywieniu jakieś mają, na pewno dużo większe niż Ty, czy Twoja stara, która co południe faszeruje Cię tłustym schabowym w panierce. Nie jedzenie mięsa nie równa się kurwa samemu nie jedzeniu mięsa (chyba, że jest się idiotą) jak wam się tu chyba wydaje, tylko posiadaniu odpowiedniej diety, która możliwe jak najlepiej te braki rekompensuje. O tym, że da się tak żyć i wychodzi to na zdrowie poczytaj sobie np. tu : http://sbbp.z83.ru/index.php/teksty/nadya/76-tarahumara-sekret-najwytrzymalszych-biegaczy-wiata-.html

Spierdalaj o odpowiednim żywieniu i napierdalaniu dla zdrowego wysiłku fizycznego wiem więcej (i stosuje się do tego) niż większość hołoty tego forum. Ja mówię o lewusach fanatykach próbujących na silę narzucić innym wegetarianizm czy weganizm. Spotkałem się z całą masą takich ludzi w pracy, na uniwersytecie i ulicy. Więc się odpierdol za przeproszeniem.
To że ty nie możesz jeść mięsa z powodów zdrowotnych nie znaczy, że jakiś hipsterowska ciota ma mi wykładać zakaz jedzenie mięsa jako najwyższą z wyższych zasad moralnych.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Sawik

Wegetarianie
#35 2012-07-07, 21:36(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 21:38)
Ja mówię o lewusach fanatykach próbujących na silę narzucić innym wegetarianizm czy weganizm. Spotkałem się z całą masą takich ludzi w pracy, na uniwersytecie i ulicy. Więc się odpierdol za przeproszeniem.
Nie powiedziałeś tego na początku, więc nie dziw się że Thoro (i zapewne inni) źle Cię zrozumieli.[/s]
Pomyliłem osoby, myślałem że to Ty zacząłeś temat.

Sam nie rozumiem zjazdów po wegetarianach, homoseksualistach czy innych "dziwakach", tak długo jak długo nie próbują mnie do tego przekonywać, nie mam nic przeciw. No, może "przekonywać" nie jest dobrym słowem, ponieważ jeżeli mieliby jakieś porządne argumenty to chętnie bym posłuchał, chociażby by poszerzyć swoją wiedzę na dany temat.

Osoby starające się przekonywać do tego innych są, jak to Żelazko nazwał, fanatykami u których to już JEST schorzenie z podwalinami w psychice.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/wegetarianizm-zostal-uznany-za-chorobe-psychiczna

Ełhełełheł już wiemy dlaczego Aztek jest taki pojebany :F
Aztek to czyta :lol:  Acz potraktuję to jako komplement :lol2:

HerrKlebstoff

HerrKlebstoff

Użytkownicy
posty165
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Niestety nie koniecznie. Dieta pozbawiona mięsa lub tym bardziej, wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego niestety nie jest najkorzystniejsza dla rozwoju młodego człowieka, czy budowania masy mięśniowej. Przekłada się to również na siłę, potencjał, energie i ogólne samopoczucie.

Dla mnie współczucie dla zwierząt, które są w wyjątkowo niehumanitarny sposób zamęczane po to, ktoś mógł sobie wpierdolić frankfurterkę jest dobrą motywacją

Ale to są bardzo utpojne aspekty. Przy tak dużym zapotrzebowaniu niestety nie można sobie pozwolić na globalną, humanitarną produkcję mięsa. Raz, że mało kogo by było stać na takie jedzenie a dwa, ze strony logistycznej jest to bardzo trudne założenie.

Ja sam zamierzam za jakiś czas zrezygnować z mięsa, ale głównie ze względu na własne, nieprzyjemne odczucia po jego spożyciu - bardzo nieprzyjemna ciężkość w ciele po nim jest, która nie bardzo pozwala na odczuwanie jakiś przyjemniejszych i subtelniejszych odczuć w trakcie medytacji.

Mięso mięsu nie równe. Być może wcale nie musisz z niego rezygnować. Spróbuj innych zdrowszych sposobów przyrządzania: gotowanie, pieczenie, grillowanie. Mięso to nie tylko "jakieś coś" w paskudnej panierce smażone na głębokim oleju słonecznikowym. Spróbuj też jedzenia ryb, lub chudego mięsa typu pierś z kurczaka :ok: .

Luke, nie wiem czy o prawda i nie wiem jak wyglądali rzymscy gladiatorzy, ale od dawien dawna podstawą przy robieniu siły, sprawności fizycznej i budowaniu masy mięśniowej jest wpierdalanie białka a co z tym idzie mięsa :ok: . Raczej traktowałbym to jako mit.

Dobrze gada, polać mu! Aczkolwiek są inne źródła białka, np nabiał.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ja mówię o lewusach fanatykach próbujących na silę narzucić innym wegetarianizm czy weganizm. Spotkałem się z całą masą takich ludzi w pracy, na uniwersytecie i ulicy. Więc się odpierdol za przeproszeniem.
Nie powiedziałeś tego na początku, więc nie dziw się że Thoro (i zapewne inni) źle Cię zrozumieli.

Sam nie rozumiem zjazdów po wegetarianach, homoseksualistach czy innych "dziwakach", tak długo jak długo nie próbują mnie do tego przekonywać, nie mam nic przeciw. No, może "przekonywać" nie jest dobrym słowem, ponieważ jeżeli mieliby jakieś porządne argumenty to chętnie bym posłuchał, chociażby by poszerzyć swoją wiedzę na dany temat.

Osoby starające się przekonywać do tego innych są, jak to Żelazko nazwał, fanatykami u których to już JEST schorzenie z podwalinami w psychice.

Otóż to.

Z drugiej strony polacy są też przesadnie przewrażliwieni. Czy to na punkcie jechowych, czy odnośnie każdej innej frakcji, która proponuje jakiejś swoje ideologiczne gówno. Później najczęściej Ci sami polacy klęczą w niedziele do wiadomego miecza, lub głosują na te same zakazane ryje. Nikt Wam nie nakazuje podniecać się "mądrością" świadków jechowa, czy też innych wegetarian, jednak od czasu do czasu, choćby dla zasady warto przynajmniej wysłuchać tego co mają do powiedzenia inni. Jak głupie by to pierdolenie nie było i co byście zamierzali z tym zrobić to warto mieć zwyczajnie otwarty umysł, bo zanim się nie obejrzycie skończycie jako zasuszone dziadki pierdzielące jak to było "za ich czasów".

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Pomyliłem osoby, myślałem że to Ty zacząłeś temat.
Hue hue hue hue hue a tak naprawdę to byłem ja :lol:

Temat zacząłem, bo właśnie tacy fanatycy mnie wkurwiają. Do ludzi, którzy po prostu nie jedzą mięsa bo nie chcą lub nie lubią nie mam nic - bo co mam mieć? Mam jedną koleżankę, która jest wegetarianką, ale nikomu oprócz swojego chłopaka (notabene jednego z moich najlepszych kumpli) tego nie wciska. Kiedyś z nią o tym gadałem, powiedziała mi co myśli, i tyle. Z drugiej strony miałem też kontakt z tymi gorszymi, między innymi dziewczyna, która na każdym kroku powtarzała, że coś jest niedobre, niezdrowe i że nie powinienem tego jeść, a sama ostatecznie wpierdalała pizzę za funta albo fasolę z puszki. Potem inna, która wciskała mi swoje definicje weganizmu i wegetarianizmu. Mi to tam wisi, kłócić się nie będę, ale wolałbym żeby już się zamknęła. Tacy ludzie mnie wkurwiają. Możemy się spotykać i kumplować, ale dopóki nie pasuje Ci, że wpierdalam krówkę, to wypierdalaj.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry