G2NK - Dzieje Thasos 26563 43

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 1.07.2012 roku

Wyświetleń 26563

Odpowiedzi 43

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK - Dzieje Thasos
2012-07-01, 20:55(Ostatnia zmiana: 2012-07-09, 09:45)

"Thasos - mała wioska rybacka położona na oceanie, z dala od kontynentu. Życie było tu proste - większość ludzi utrzymywała się z połowu ryb.
 Pomyślność przynosił im artefakt dobrze ukryty w piramidzie po drugiej stronie wyspy. Jednak do czasu. Nie wiadomo kto i jak - popełnił wielkie świętokradztwo.
 Jakże cenny artefakt skradziono, a wioska zaczęła cierpieć biedę i głód. Jednak nie wszyscy się poddali. Jeden z rybaków - Sven - postanowił
 przywrócić dobrobyt swojej wiosce. Wiedząc, iż złodziej nie mógł odpłynąć z wyspy, postanawia wyruszyć na poszukiwanie złoczyńcy."

- Całkowicie nowy, zróżnicowany świat.
 - Wiele ciekawych lokacji z wioską rybacką na czele.
 - Nowy bohater i fabuła.
 - Nowe tekstury dziennika, startscreena, menu itd.
 - Zagadkowe questy
 - Intro / Outro
 - Nowe przedmioty

Postanowiłem znów zabrać się za modding. Jednak teraz postanowiłem sobie jedno. Nie chce brnąć w to w co brnie teraz
 prawie każdy modder - w te głupie nowinki upodabniające moda do Gothic 3 który był klapą. Nie będzie duali, mieczy runicznych,
 sprintu w klawiszu, ticktocków, tarcz. Będzie za to DOPRACOWANA fabuła i świat. Gdybym nie wpadł w pułapkę nowinek pewnie już
 dawno gralibyście w Zemstę Wojownika. Nawet niewiem czy będą nowe bronie/zbroje. Oczywiście podmienię im atrybuty i nazwy, ale
 czy będą nowe modele to już nie wiem. Chce się wzorować na modzie jakim jest Jaktyl - żadnych nowych przedmiotów, za to nowy świat,
 i zajebiście wciągająca fabuła - tutaj szwaby nas zagieli. Mam nadzieje że w takim stanie w jakim mówię skończę moda gdzieś do września.

Jak bym nie nagrał filmiku to bym nie był sobą :)

https://www.youtube.com/watch?v=FBKXchPs7CU

Screeny

Spoiler

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy

Ezzam

G2NK - Dzieje Thasos
#1 2012-07-01, 21:08(Ostatnia zmiana: 2012-07-01, 21:10)
Z dala, nie 'zdala'; świętokradztwo, nie 'świętokractwo'.

Props leci za zapowiadany brak duali i innych pierdół.
przynajmniej tytany gdzieś upchnij

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Pomyślność przynosił im artefakt dobrze ukryty w piramidzie po drugiej stronie wyspy."

:huh:  
Mała wioska rybacka z piramidą? Nie lepiej jakaś jaskinia czy coś innego a nie piramida?

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Takie coś było w Might&Magic 8 na początku, nawiązujesz do tej gry?:lol2:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK - Dzieje Thasos
#4 2012-07-01, 21:19(Ostatnia zmiana: 2012-07-01, 21:25)

Pomyślność przynosił im artefakt dobrze ukryty w piramidzie po drugiej stronie wyspy."

:huh:  
Mała wioska rybacka z piramidą? Nie lepiej jakaś jaskinia czy coś innego a nie piramida?

a jak to ujmę świątynia, to przejdzie   :wink:  ?
i ona nie jest W wiosce, tylko na wyspie na której znajduje się wioska. Tak jak klasztor dla Khorinis.
Takie coś było w Might&Magic 8 na początku, nawiązujesz do tej gry?:lol2:

nie :)

Z dala, nie #msg1042966zdala#msg1042966; świętokradztwo, nie #msg1042966świętokractwo#msg1042966.

poprawione :P

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Wiem, że pożucziłeś zemste, ale czy planujesz wykorzystać materiały(te które zrobiłeś) w Dziejach Thasos?

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Życzę powodzenia w pracach nad modem.

Chociaż popełniłeś kilka ortów w zapowiedzi, ale opis jest dość wyważony i konkretny.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Sprint na klawiszy czy miecze runiczne(mądrze dodane, najlepiej jako coś mega trudnego do zdobytego, a niech hop siup pozabijamy potwory i mamy miecz runiczny, u nas w samotnym wilku ogromny wątek będzie z tym związany) złe nie są, za to tarcze czy duale nie wiem kto to wymyślił aby je dodać, w ogóle nie pasują po prostu do klimatu G1 i G2.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy

Zębacz

G2NK - Dzieje Thasos
#8 2012-07-01, 21:37(Ostatnia zmiana: 2012-07-01, 21:38)
Kto ci tak chujowo świat wymodelował  :lol2:  ?

Długo tego moda już robisz?

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
Kto ci tak chujowo świat wymodelował  :lol2:  ?

Długo tego moda już robisz?

Sam sobie tak "hujowo" wymodelowałem świat...

Robie go od początku czerwca, ale mam takie dni że modduje w całym wolnym czasie, a czasem nie otwieram spacera przez parę dni.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Nadal nie poprawiłeś 'świętokractwa'.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK - Dzieje Thasos
#11 2012-07-01, 22:02(Ostatnia zmiana: 2012-07-01, 22:12)
Nadal nie poprawiłeś #msg1042979świętokractwa#msg1042979.
ok poprawione...

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
Dałbym ci kilka propsów, ale mi się dzienny limit skończył :C

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Świat według mnie jest w porządku, ale widać powtarzalność tekstur http://themodders.org/index.php?/topic/15323-mega-tutorial-o-level-designie-i-tworzeniu-swiata/

Ponadto miejscami jest mnóstwo drzew, a gdzie indziej pusto. Na screenie nr 12. za wysoko są te domki. Jest też tak na bagnach w g1, ale tam jest dużo domków połączonych wspólnymi ścieżkami. Na screenie nr 3 przydał by się jakiś pomost do tych łódek .
Powodzenia w rozwijaniu modyfikacji życzę.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Ogarnij tutorial Zbyszka, bo vobowanie jest do dupy.

makin' bacon

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy

Maciejk

G2NK - Dzieje Thasos
#15 2012-07-01, 22:06(Ostatnia zmiana: 2012-07-01, 22:13)
Piszę się świętokradztwo.

EDIT: Tak, dziwne, że nam wmawiałeś, że "świętokractwo" jest poprawne. :)

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
Piszę się świętokradztwo.

ok, już wiem, ale czy to takie istotne ;d ?

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Z jakimikolwiek błędami opis fabuły/czegokolwiek od razu wygląda mniej profesjonalnie.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Świat zbyt kanciasty żebyś zasłużył na propsa ;p  vobowanie też do dupy jeśli chodzi o zakrywanie istniejących, brzydkich  kantów w "zbyt kanciastym świecie"  :lol:

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż może ten mod jednak wyjdzie ;) świat jest interesujący gorzej z vobowaniem ale to da się poprawić, fabuła interesująca, na dnie jeziora zrób ruiny ;p  tylko jedna rzecz do której się przyczepie ten większy obóz z drewnianym płotem i wieżą skoro ktoś się starał by wybudować takie umocnienia to pewnie chce tam zostać dłużej dlatego nie mieszka w namiotach tylko w małych domkach, (po prostu lubie realizm w modach) jesli tak ma być to ok po prostu znalazłem nieścisłość.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry