kilku sekundowe sawiechy co jakieś 5-10 min 4543 14

O temacie

Autor koksikmajor

Zaczęty 23.06.2012 roku

Wyświetleń 4543

Odpowiedzi 14

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Chyba w dobrym dziale piszę? jak tak to do rzeczy: Pewnego dnia sobie gram, gdy nagle co kilka minut zaczyna mi się myszka ścinać, myślałem że przez to więc poszłem do sklepu i kupiłem nową mychę(bo i tak miałem starą ze 3 lata więc i tak zamierzałem kupić), lecz gdy zacząłem cisnąć na nowej myszcze to dalej jest tak samo, potem przegrałem nowy system ale problem i tak nie znikł, jeszcze przekładałem myszkę do innego wejścia i przez jakiś czas było dobrze ale po 3-4 dniach nie wiem czy w wejściach się coś popiepszyło, czy przez ten mój 10-letni złopie PC'ta.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
A nie masz przypadkiem bezprzewodowej?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
czytaj ze zrozumieniem, przecież pisze że wejścia też zmieniałem, więc jak myślisz przewodowa czy bezprzewodowa? no to chyba przewodowa nie?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

kilku sekundowe sawiechy co jakieś 5-10 min
#3 2012-06-23, 22:11(Ostatnia zmiana: 2012-06-23, 22:17)
ktoś próbuje ci pomóc? rzuć się z mordą! : D

Powiedziałbym "możliwe że zostały wirusy na innych partycjach", ale jeszcze każesz mi czytać ze zrozumieniem czy coś

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Może tak być od skręcania przewodu przy samej myszce albo trochę dalej lub mogą być uszkodzone przewody wewnętrzne bez jakichkolwiek znaków zewnętrznych. Najpewniej przez skręcanie kabla.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czytaj ze zrozumieniem, przecież pisze że wejścia też zmieniałem, więc jak myślisz przewodowa czy bezprzewodowa? no to chyba przewodowa nie?
a to bezprzewodowe nie mają wtyczek? :lol2:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
czytaj ze zrozumieniem, przecież są bezprzewodowe :lol2:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

1) Nie rozumiem. Bezprzewodowa czy nie? Jak masz na baterię to wymień baterię. Jak są słabe to może być zwiecha.

2) Coś z ramami

3) Wirusy jak mea napisał; możliwy keylogger

4) Miałem coś podobnego tylko że całego kompa zatrzymało na parę sekund. Po przeinstalowaniu systemu na siódemkę pomogło.

5) Wyrażaj się przyzwoicie, a nie jak 40-letnia baba z jakiegoś urzędu.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
dobra sprawdze to wszystko co ty wymieniłeś i dam jutro znać

5) Wyrażaj się przyzwoicie, a nie jak 40-letnia baba z jakiegoś urzędu.

ja nawe kobietą nie jestem  :lol2:

PS. przewodową mam w życiu bezprzewodowej nie miałem.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Możliwe że masz za dużo do kompa podpięte, to dość częsty powód; myszki "ładują się" na kilka minut po czym jadą przez kilka minut bez problemu, ja miałem ten problem jak każdy slot USB miałem okupowany przez pady i inne badziewia, spróbuj trochę tych  bajerów odłączyć.

Problemem może być też zimny lut, na co ktoś taki jak ty niewiele pomoże więc nie będę się rozpisywał.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Zacina się tylko myszka, a system nie traci stabilności? Zobacz czy klawiatura wtedy też nie działa. To raczej wina płyty głównej. Może porty usb się poluzowały.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
z klawiaturą też mam czasem problemy ale występują nie co rzadziej, więc coś z portem musi być a co do stabilności kompa, tak czasem restartuje mi się komp ale to rzadki przypadek.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Mi to wygląda na płytę główną, ale ciężko cokolwiek stwierdzić w tym przypadku. Najlepiej zanieś do jakiegos serwisu i niech zobaczą jak się nie znasz.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
dobra dzięki za pomoc dalej sobie jakoś poradze, można zamknąć temat.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Zobaczysz że następnym razem nikt ci nie pomoże bo nikomu w temacie nie wystawiłeś propsów.  :lol:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry