Euro 2012 52909 270

O temacie

Autor Sawik

Zaczęty 8.06.2012 roku

Wyświetleń 52909

Odpowiedzi 270

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
POLSKA BIAŁO-PORAŻKA!

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
:pokerface:  To już jest koniec.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Euro 2012
#162 2012-06-16, 22:46(Ostatnia zmiana: 2012-06-16, 22:47)

to już jest koniec nie ma już nic,
jesteśmy wolni możemy iść,
to już jest koniec możemy iść,
jesteśmy wolni bo nie ma już nic

Hamster

Hamster

Użytkownicy
posty4
Propsy1
  • Użytkownicy

Hamster

Euro 2012
#163 2012-06-16, 22:49(Ostatnia zmiana: 2012-06-16, 22:50)
bardzo dobrze, ze nie wyszli, bo przyniesliby tylko wiecej wstydu.
nie rozumiem, jak mozna gniesc rosje i taka biede prezentowac 4 dni pozniej...

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Euro 2012
#164 2012-06-16, 22:55(Ostatnia zmiana: 2012-06-16, 22:55)
Rosja też nie wyszła. To ma się na zasadzie bo przegrali z Grecją? Obydwa kraje mają po tyle samo punktów (4).

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
Rosja też nie wyszła. To ma się na zasadzie bo przegrali z Grecją? Obydwa kraje mają po tyle samo punktów (4).
Paczy sie jeszcze na bramki i faule.

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Z tymi faulami żeś dojebał ostro. Grali padakę i tyle. Zero zgrania, taktyki wybiegania na pozycję, tylko stanie w miejscu i czekania aż piłka doleci. Trener do zmiany bo nie wiem jak można wystawić 3 DP od 1 minuty na mecz który ma być WYGRANY.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Euro 2012
#167 2012-06-16, 23:16(Ostatnia zmiana: 2012-06-16, 23:18)
POLSKA BIAŁO-PORAŻKA!
Wezcie...

bardzo dobrze, ze nie wyszli, bo przyniesliby tylko wiecej wstydu.
... wypierdalajcie.

Paczy sie jeszcze
ty w sumie tez.

Kurwa otwarcie gardze takim zachowaniem. jak wygramy to sie ciesza a jak przegramy to jebane wiedzalem iks de. kurwa mac wlasna pieprzona druzyna narodowa a kurwa zero wiary, ba! nawet wiara w porazke...
Kurna szkoda wielka meczu z grecja bo byl do wygrania.
z rosja zagrali bardzo dobry mecz, naprawde najwyzszej polskiej klasy. co ciekawe tez byl do wygrania ale i tak ciesze sie z remisu.

naprawde nie wiem co im ten smuda mowi przed meczem ze sie zapuszczaja tak bardzo z meczu na mecz. no kurna nie wiem. smuda zjebal calkowicie mowiac uwaga 15 minut po meczu ze odchodzi. no kurwa mac, jego podopieczni placza w szatni a ten palnie sobie to ja spadam i ich zostawi.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

Euro 2012
#168 2012-06-16, 23:18(Ostatnia zmiana: 2012-06-16, 23:18)
A ja otwarcie żygam takim nastawieniem jak twoje eto. Mam to w d, tak będę się tak zachowywał, jak wygrwać będą będę ich chwalił, jak bedą przegyrwać i grać padakę będę rzucał mięsem, krytykował i robił wszystko co się tylko da.

Jest to reprezentacja POLSKI od której oczekuje się WYNIKÓW, SUKCESÓW a nie takiej padaki co była na boisku. Biorą za to kasę, są profesjonalistami, grają dla naszego kraju i oczekuje się od tego czegoś aby wygrali a ja tego nie widziałem, więc negatywne opinie jak najbardziej są na miejscu.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
z jasnej strony... Rosji też się nie udało :lol2:

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Powinieneś dostać odznakę prawdziwego polaka.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Jurigag, pierdolisz. Ja nie jestem normalnie kibicem, jednak na czas mistrzostw nim jestem i nie rozumiem za chuj takiego podejścia.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

Euro 2012
#172 2012-06-16, 23:32(Ostatnia zmiana: 2012-06-16, 23:34)
A ja nie rozumiem podejścia w stylu wygramy się cieszymy przegrali to nic nie komuentujemy i jesteśmy na zawsze z reprezentacją toć to śmieszne, powinno się krytykować i dziwić się czemu zagrali takie coś, a nie wygramy cieszymy się przegramy też cieszymy się. Biorą za to kasę, są polska reprezentacją, ba oczekuje się od nich MEGA SUKCESU(w końcu to euro w polsce) i zawodzą i mamy oczywiście siedzieć potulnie i mówić ach nic się nie stało, weś wyjdz Rybopiotr i nie wracaj bo to ty pierdolisz głupoty i jesteś krótkowzroczny.....

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie ma czym się tak naprawdę przejmować :lol2:

Zważcie na to, że te mistrzostwa Europy były najlepsze w historii polskiej piłki. Dwa remisy i dwie bramki :D

Poza tym w końcu skończy się wielka smuta :D  Miejmy nadzieję, że będzie lepiej, a nie gorzej.

kazzmir
  • Gość
już w tym roku zaczynają się eliminacje do mistrzostw świata, mam nadzieję że z jakimś normalnym trenerem, z tym samym zespołem mimo wszystko i coś tam nawywijają.

wkurwia mnie że gdy 2 pierwsze mecze powinny być mega decydujące i taktyczne także od strony zmian zawodników, zostały potraktowane jak jakaś chujnia, obudził się długo po czasie der smuda który gramatycznie po polsku mówić nie potrafi

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Euro 2012
#175 2012-06-16, 23:50(Ostatnia zmiana: 2012-06-16, 23:53)
A ja otwarcie żygam takim nastawieniem jak twoje eto.
zygasz wiara we wlasna reprezentacje?

a no tak. lepiej wierzyc ze bezimmienny wypedzi orkow z myrtany.

Mam to w d, tak będę się tak zachowywał, jak wygrwać będą będę ich chwalił, jak bedą przegyrwać i grać padakę będę rzucał mięsem, krytykował i robił wszystko co się tylko da.
klasyczny polaczek robaczek.

Jest to reprezentacja POLSKI od której oczekuje się WYNIKÓW, SUKCESÓW a nie takiej padaki co była na boisku. Biorą za to kasę, są profesjonalistami, grają dla naszego kraju i oczekuje się od tego czegoś aby wygrali a ja tego nie widziałem, więc negatywne opinie jak najbardziej są na miejscu.
Jest to reprezentacja polski ktora gra na mniej wiecej okreslonym poziomie i ktory jest mierzony chociazby roznymi rankingami uefa fifa czy cos tam jeszcze. Ja od dzisiaj oficjalnie gardze twoim zachowaniem. Jak na ogolny poziom polski grali dobrze, szkoda ze nie wyszli ale grali dobrze. z grecja zagrali calkiem dobry mecz, z rosja bardzo dobry, a ty goticzku chcesz zmiany trenera przez to ze przegrali akurat ten "mecz o wszystko". widocznie nie wiesz o tym ze trener niewiele moze zrobic po wejsciu zawodnikow na murawe. moze ich tylko pokierowac, to jak przejda ta droge i czy dotrwaja do mety zalezy od calej druzyny

Spoiler
kurwa no sorry ale naprawde. gralem w klubie 4 lata. fakt liga trampkarze ale kurna naprawde, niejednokrotnie akcje czy bramki byly po prostu piekne (w tym moja jedyna piekniutka :33333 kurwa chuj ze wygrywalimy kilkunastoma bramkami, chyba nigdy sie tak nie cieszylem). kurna pamietam mecz jak dostalem sie do pierwszego skladu bo po prostu zaczalem grac agresywniej (o czym nie ma mowy w ligach jakie widzisz w telewizorze czy na euro, bo tam po dotknieciu wszyscy sie przewracaja, tylko w miare prawdziwa gra fair play, do jakiej zajebiscie daleko w telewizorze, ale warto wziac pod uwage ze nie gralismy o mistrzostwo europy). ba, pamietam mecz z Wola Krzysztoporska, gdzie wlasnie byl tak samo "do wygrania" w szatni smiechy, nawet sam sedzia przed meczem do nas podszedl i "panowie, ten mecz powinniscie z latwoscia wygrac, widzialem ich poprzednie mecze i graja slabo"  wlasnie wszyscy, caly sklad wiedzial ze wygramy. smiechy nam znikly gdy wpakowali nam bramke a potem kolejna, udalo sie dotrwac do 2:1. tym bardziej ze widac bylo ze NAM PO PROSTU NIE IDZIE. trener nie wrzucal nam jak ty bo wiedzial ze to - uwaga, czary mary... NIE MA SENSU. powiedzial nam tylko kilka slow do przemyslenia i podziekowal za gre.

w skrocie ogladajac mecz przed telewizorem to jest latwo obwiniac trenera czy zawodnika ze nie przyjal pilki, a nie wezmie sie pod uwage ze murawa jest cala w wodzie i pilke jest ciezko przyjac a tak jak powiedzialem trener moze tylko pomoc w osiagnieciu celu, ale nie zdobedzie go za druzyne. druzynie nie szlo, szkoda ze w takim meczu no ale nic nie zrobisz, tym bardziej wyzwiskami

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam nadzieję że w końcu przestaną pieprzyć tak dużo o tym Euro po tym jak Polska odpadła.Bo już normalnie szlak mnie trafia...

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Acha a mam rozumieć, że czesi to mega piłkarze lepsi od nas o kilkanaście półek, mistrzowie świata, europy i wogóle wszystkiego co jest na tym globie i ich trener też pewnie nic nie może zrobić. Weś skończ gadać eto bo jak dla mnie te twoje puste argumenty są bez sensu. Trener powinien wszystko ustalać przed meczem, indywidualniej taktyke pod każdy zespół, indywidualnie skład pod każdy zespół, o co gramy i jak powinniśmy grać aby wygrać, a nie wychodzimy w defensywnym ustawieniu na mecz który ma być wygrany.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Euro 2012
#178 2012-06-16, 23:54(Ostatnia zmiana: 2012-06-17, 00:07)
Ja mam nadzieję że w końcu przestaną pieprzyć tak dużo o tym Euro po tym jak Polska odpadła.Bo już normalnie szlak mnie trafia...
beda mowic caly czas tak duzo bo jestesmy organizatorami. swoja droga to bardzo dobrze zrobi, zdziwilem sie bardzo gdy przeczytalem ze jakis tam wloski dziennik obwieszcza ze w polsce juz nie ma komunizmu!!! naprawde narazie organizacja jest dobra, ciesze sie i oby nie bylo zgrzytow do konca. nie udalo sie wypelnic wszystykich celow, wyboduwac autostrad itp ale gdyby nie euro to nic by sie nie ruszylo

Acha a mam rozumieć, że czesi to mega piłkarze lepsi od nas o kilkanaście półek, mistrzowie świata, europy i wogóle wszystkiego co jest na tym globie i ich trener też pewnie nic nie może zrobić.
popadasz ze skrajnosci w skrajnosc. wspominalem ze dobry z ciebie polaczek robaczek?

Weś skończ gadać eto bo jak dla mnie te twoje puste argumenty są bez sensu.
a jaki jest twoj argument? chujny, bierzesz pod uwage tylko to jak jest a nie myslisz dlaczego tak jest. kontunuuje wraz z kolejny cytatem:

Trener powinien wszystko ustalać przed meczem, indywidualniej taktyke pod każdy zespół, indywidualnie skład pod każdy zespół, o co gramy i jak powinniśmy grać aby wygrać, a nie wychodzimy w defensywnym ustawieniu na mecz który ma być wygrany.
Taram dadam! a zastanawiales sie dlaczego tak zrobil? nie widzisz tu zwiazku przyczynowo skutkowego? musial tak zrobic, w meczu z grecja pokazalismy ze naszym slabym punktem jest obrona ktora mozna latwo wkrecic w ziemie pilkami prostopadlymi, wiec musial po prostu umiescic defensywnych, ktorzy by do takich sytuacji nie dopuszczali, a jak juz to je przechwytywali.

chyba nie sadzisz ze z racji iz mecz jest "do wygrania" to nie powinno sie dbac o strone defensywna, prawda?

ZROZUM KURNA ZE NIE MOZNA "ISC W ATAK" PODOBNIE JAK W GOTICZKU NIE MOZNA INWESTOWAC PUNKTOW NAUKI W POSLUGIWANIE SIE BRONIA KOSZTEM PUNKTOW ZYCIA, BO PRZYJDA 3 SCIERWOJADY I CIE ZATLUKA

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jurigag, spodziewasz się sukcesów polaków bo to reprezentacja krajowa? No kurwa, Czesi też swoją wystawili, od nich też oczekiwano sukcesu, wedle twojego rozumowania żeby każdy był szczęśliwy powinien być remis, tylko że to i tak by nam nie pomogło.
Nie ma co pierdolić, przegraliśmy, miejscami w Euro pokazaliśmy klasę np. w grze z Rosją, gdzie indziej skopaliśmy, jak dziś, ale zawodzenie na trenera czy jednego piłkarza jest bez sensu.
Nie można zaplanować perfekcyjnej taktyki, ponieważ przeciwnik też swoją ustawia i bazując na tym jak grali z jakąś tam inną drużyną często wychodzi na to że jesteś zupełnie nieprzygotowany bo przeciwnik po prostu taktykę i ustawienie zmienił.
Polska nigdy nie była najlepsza w piłce nożnej, dobrze jest jak jest nikt się od nas nie spodziewał więcej, wręcz ich pozytywnie zaskoczyliśmy.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry