Problemy z fabułą/zadaniami 564435 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 564435

Odpowiedzi 1539

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mnie siedzial tam roznie, raz bylo o 14 a raz o 17. Nie wiem, jakiś skrypt losowości?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest Ruda Vipera? Wiem że pod Jerganem ale sprawdziłem wszystko ze 3 razy i nie ma pod nim żadnej jaskini

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Gdzie jest Ruda Vipera? Wiem że pod Jerganem ale sprawdziłem wszystko ze 3 razy i nie ma pod nim żadnej jaskini

Gdy schodzisz ścieżką od przełęczy w dół (z początku Gothica I), stojąc koło Jergena, przy wodzie widać duże wzgórze. Popływaj przy brzegu tego wybrzuszenie i znajdziesz dziurę do wpłynięcia (zarośnięta jest hebziami).

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gdy schodzisz ścieżką od przełęczy w dół (z początku Gothica I), stojąc koło Jergena, przy wodzie widać duże wzgórze. Popływaj przy brzegu tego wybrzuszenie i znajdziesz dziurę do wpłynięcia (zarośnięta jest hebziami).

No to ja tam byłem, ale tam nie ma żadnego mieszka ani nic.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz się tego dowiedzieć od ducha-zombi Alepha, przyzwanego przez Xardasa, inaczej nic tam nie znajdziesz. Ruda jest zakopana.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
I czasami jest taki bug, ze krzyzyk ktory trzeba kopac pojawia sie nie od razu po otrzymaniu wpisu, tylko dopiero jak pochodzisz troche po kolonii.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz się tego dowiedzieć od ducha-zombi Alepha, przyzwanego przez Xardasa, inaczej nic tam nie znajdziesz. Ruda jest zakopana.

Gadałem z duchem Alepha. Powiedział że jaskinia jest zalana i że trudno do niej wejść. Wszedłem, miejsca do kopania nie ma. Był tylko czarny kryształ i nic więcej..

@Werewolf:
Ja byłem już na orkowym cmentarzysku, zrobiłem z 10 zadań pobocznych i ciągle nie ma.

Pochodziłem jeszcze troche i jest!  Dziękuje wam za pomoc.

Ale mam jeszcze pytanie. Zadanie z tym że Hanna jest w więzieniu. W dzienniku mam wpis że mam szukać pierścienia. Gadałem z Abigail już o tym że Hanna w więzieniu. Co robić dalej? Gdzie iść, czego szukać, co robić?

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pogadaj z Joe.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam pytadnie odnoście guru, chcę zostać nowicjuszem i dostałem zlecenie od tego Baala w mieście, chyba nazywa się Pavez. Ale do rzeczy, on chce nowego ucznia, jak mam go załatwić gdzie on jest ? oO

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Wiem, że Valentino będzie tym uczniem. Musisz pogadać z Regisem, pobić Valentina, dostać od Regisa pierścień i dać go Coragonowi. Potem musisz rzucić czar "zapomnienie" na Valentino i dołączy do Bractwa.

KsFPL

KsFPL

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
witam

zwiedzam sobie nieco lokacji i w zalanej wiezy Xardasa znalazlem dwie skrzynie otwierane kluczem. da sie owe klucze jakos znalezc? czy tez sa one pozniej do uzyskania w zwiazku z jakas fabula?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
1. W zadaniu "tajemnicze zabójstwo" Ignaza mam wpis w dzienniku, że mam szukać strażnika miejskiego, który widział tego, który otruł Ignaza. I tu problem. Rozmawiałem ze wszystkimi, i nic. Nawet z Paladynami, ale żaden z nich czy strażników miejskich nie miał dialogu związanego z zadaniem. Więc może znowu jakiś bug? Może muszę pogadać z jakimś bezimiennym strażnikiem/paladynem czy co?
2. Więc tak: rzucam jakiś czar, np. święta strzała w orka. Czar zamiast lecieć w orka, to leci sobie w drzewa, czy gdzieś indziej, wogóle omija cel. Jak stoi na górze, to czar "rozbije" się pod jego nogami... Oczywiście cel mam zaznaczony... To samo tyczy się innych czarów. Trochę to wnerwiające, bo rzucam czar, a on sobie leci gdzieś w niebo czy w drzewa... Więc Wy też tak macie? W G2NK też tak miałem, ale tylko ze świętą strzałą, i to tylko czasami, a teraz muszę bardzo się przybliżyć aby czar uderzył w cel.
3. Uriziel jest bardzo pomocy w walce ze smokami, nawet jak mam 14 % w dwuręcznych, czy obrażenia mało będą się różniły?
4. Jak można zdobyć karmę u Beliara inaczej, niż zabijając ludzi?
5. Gdzie jest krwawy kielich z Ratusza? Ponoć w G2NK on tam był, teraz go tam nie ma i ponoć został gdzieś przeniesiony.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy

bfkod

Problemy z fabułą/zadaniami
#412 2013-02-25, 13:32(Ostatnia zmiana: 2013-02-25, 13:32)
1. W zadaniu "tajemnicze zabójstwo" Ignaza mam wpis w dzienniku, że mam szukać strażnika miejskiego, który widział tego, który otruł Ignaza. I tu problem. Rozmawiałem ze wszystkimi, i nic. Nawet z Paladynami, ale żaden z nich czy strażników miejskich nie miał dialogu związanego z zadaniem. Więc może znowu jakiś bug? Może muszę pogadać z jakimś bezimiennym strażnikiem/paladynem czy co?
2. Więc tak: rzucam jakiś czar, np. święta strzała w orka. Czar zamiast lecieć w orka, to leci sobie w drzewa, czy gdzieś indziej, wogóle omija cel. Jak stoi na górze, to czar "rozbije" się pod jego nogami... Oczywiście cel mam zaznaczony... To samo tyczy się innych czarów. Trochę to wnerwiające, bo rzucam czar, a on sobie leci gdzieś w niebo czy w drzewa... Więc Wy też tak macie? W G2NK też tak miałem, ale tylko ze świętą strzałą, i to tylko czasami, a teraz muszę bardzo się przybliżyć aby czar uderzył w cel.
3. Uriziel jest bardzo pomocy w walce ze smokami, nawet jak mam 14 % w dwuręcznych, czy obrażenia mało będą się różniły?
4. Jak można zdobyć karmę u Beliara inaczej, niż zabijając ludzi?
5. Gdzie jest krwawy kielich z Ratusza? Ponoć w G2NK on tam był, teraz go tam nie ma i ponoć został gdzieś przeniesiony.
1. Mi nie działała rozmowa ze strażnikami. Idź do jaskini w pobliżu gdzie był ork mysliwy z miksturą dla Salandrila (na lewo ze wschodniej bramy).
2. Taki urok Gothica. Czary lecą po linii prostej i nie są samonaprowadzane.
3. Zainwestuj chociaż w te 30% (chociażby używając kamienne tabliczki).
5. Nie wiem o który kielich chodzi, bo nie pamiętam gdzie były. Może o ten który jest w domu sędziego? Trzeba #msg1072880kliknąć#msg1072880 na tarczę niedaleko Sędziego, ukraść mu klucz (kradzież kieszonkowa/pobicie), zejść na dół i otworzyć skrzynkę.

Potem musisz rzucić czar "zapomnienie" na Valentino i dołączy do Bractwa.
Nie trzeba rzucać czaru.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
5. Mam 5 kielichów - z domu Lehmara ( Lutero dał mu krwawy kielich ), Sędziego, Gerbranta, Valentino i z chyba Fernanda. Powinno być 6.

Trefny

Trefny

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Jak zagadac z lariusem aby przyjal listy ktore zebralem od obywateli aby pzebaczyl gallahandowi?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Jak zagadac z lariusem aby przyjal listy ktore zebralem od obywateli aby pzebaczyl gallahandowi?

Prześpij się do południa, będzie siedział na ławce z boku ratusza.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
5. Mam 5 kielichów - z domu Lehmara ( Lutero dał mu krwawy kielich ), Sędziego, Gerbranta, Valentino i z chyba Fernanda. Powinno być 6.
W sklepie Salandrila.

Jeśli dałeś już listy Gallahardowi i on kazał Ci je zanieść do Lariusa to przyjdź do niego o godzinie ~12.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Larius siedzi na ławce koło ratusza w gdzinach 13-14 i 17-18 albo 18-19.
Nie wprowadzajcie chłopaka w błąd że o 12.

Edit: bfkod napisałeś że (cytuje) Nie trzeba rzucać czaru.
No to prawda jeśli chcesz płacić Andre grzywne w okolicach 200-2000 złota za pobicie go to nie trzeba. Ale ja tam preferuję rzucenie - dzięki temu nie płacisz nic a i zadanie od Ignaza masz zrobione.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie Guru, jeden z nich kazał mi znaleść jaiś przepis, wie ktoś gdzie jest albo kto go ma ? i jeszcze muszę zebrać ziele od zbieraczy, znalazłem 2 grupy, 1 za fajmą akila a 2 jak idzie się w strone czarnego trolla, są jeszcze jakieś ?

Trefny

Trefny

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
gadalem z lariusem obok Ratusza, lecz ten  jest wsciekly o tym ze wgl mowie o gallahadzie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry