Problemy z fabułą/zadaniami 563046 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 563046

Odpowiedzi 1539

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy
ok dzięki to to :)  

a jak wygląda sprawa z tą torbą pełną rudy? Coś tam ktoś napisał ale żadnych konkretów a w necie też nic na ten temat nie ma. Znalazł ktoś?

Ktoś już mi to wcześniej pisał - stań w miejscu gdzie na początku był Jorgen (tmniej więcej tam gdzie w gothicu 1 stało dwóch myśliwych) i wejdź do rzeki. Płyń nią w stronę mostu i przypatruj się skale po prawej stronie. Będzie w niej ukryta jaskinia. W środku znajdziesz torbę.

Torba znajduje się tu ;)

Słowo "Tutaj" Zasłania ścieżkę, którą idziemy na przełęcz.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Piąty opiekun każe znaleźć nam coś zwanego "artefaktem Hadesu". Ma być przeciwieństwem jego oraz ma być w jakimś miejscu kultu. Okazuje się, że nie chodziło o sferę wody, a w cmentarzysku orków niczego ciekawego nie znalazłem. Orientuje się ktoś o co mu chodzi?

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy
Co trzeba zrobić żeby wykonać zadanie 3 opiekuna? Nauczyłem się już języka demonów, oraz przeczytałem księgi na górze wieży Xardasa, ale nadal nie mam opcji dialogowej.

Musisz przeczytać też 2 księgi, które znajdują się tam gdzie jest xardas (Czyli niżej).

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Piąty opiekun każe znaleźć nam coś zwanego "artefaktem Hadesu". Ma być przeciwieństwem jego oraz ma być w jakimś miejscu kultu. Okazuje się, że nie chodziło o sferę wody, a w cmentarzysku orków niczego ciekawego nie znalazłem. Orientuje się ktoś o co mu chodzi?

Na cmentarzysku orków na pięterku znajdzie trzy artefakty, jakiś amulet i coś tam jeszcze. W jednym z pomieszczeń znajduje się duża rzeźba, przy której możesz tych przedmiotów użyć. One znikną ale w zamian w dużej hali, tam gdzie w G1 używało się zwoju teleportacji, pojawi się parę orków zombi. Jeden będzie miał zwój/runę teleportacji działającą jak ta z G1, tam gdzie wtedy ten baal dostał bzika tam będzie to o co chodziło opiekunowi.

blablacz

blablacz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy

a jak wygląda sprawa z tą torbą pełną rudy? Coś tam ktoś napisał ale żadnych konkretów a w necie też nic na ten temat nie ma. Znalazł ktoś?

Ktoś już mi to wcześniej pisał - stań w miejscu gdzie na początku był Jorgen (tmniej więcej tam gdzie w gothicu 1 stało dwóch myśliwych) i wejdź do rzeki. Płyń nią w stronę mostu i przypatruj się skale po prawej stronie. Będzie w niej ukryta jaskinia. W środku znajdziesz torbę.

Torba znajduje się tu ;)

oO  człowieku dzięki za to zdjęcie :D  Gdzieś już widziałem opis tego miejsca ale z samego opisu nic nie znalazlem a szukalem ze 30 min. Co wiecej raz ktos pomylil Jorgena z Jerganem (czy jak to tam jest, chodzi o tego goscia co przy klasztorze stoi) i szukalem tam przy moscie bo o dziwo miejsce idealnie pasowalo do opisu

jeszcze raz dzięki

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy

Torba znajduje się tu ;)

oO  człowieku dzięki za to zdjęcie :D  Gdzieś już widziałem opis tego miejsca ale z samego opisu nic nie znalazlem a szukalem ze 30 min. Co wiecej raz ktos pomylil Jorgena z Jerganem (czy jak to tam jest, chodzi o tego goscia co przy klasztorze stoi) i szukalem tam przy moscie bo o dziwo miejsce idealnie pasowalo do opisu

jeszcze raz dzięki

Nie ma problemu. Mi to miejsce pomógł znaleźć Ward ale tylko mi tłumaczył gdzie ale też się trochę męczyłem :D

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
W zadaniu 9 opiekuna mam znaleźć ducha wody. Ur-shak powiedział, żebym zapytał orków z klanu kamienia. I tutaj występują dwa problemy:
1. Idąc w górę od świątyni śniącego znalazłem tylko pare trolli i wrzoda(?!?), jak dotrzeć do tego klanu?
2. To jest prawdziwy problem. Podczas misji na cmentarzysku orków w trakcie rozmowy z nieumarłym szamanem orków ulu mulu po prostu zniknęło! Z całego ekwipunku! Przywołałem je później kodem, ale z jakiegoś powodu takie przywołane już nie działa, więc i tak nie mam możliwości rozmowy z orkami.

Najłatwiej by było gdybyście powiedzieli po prostu gdzie jest ten duch wody, ja go uwolnię, i pozostałe problemy prawdopodobnie będą już bez znaczenia.

Z góry dzięki!

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
A ja mam pytanie jak dojść do myśliwych? Oddałem dla tego Falka skórę czarnego trolla, zrobiłem miję od Ganna, tą z tym przyzwanym smoczym zębaczem ( tą z podstawki ) i nic. Zabrałem od Bospera zbroję myśliwego ( Matteo miał tylko ubranie mieszczanina ) założyłem ją i nikt nie chciał gadać. Ponoć Nix miał zagadać, gdy będę chodzić w zbroi myśliwego ale on nic nie mówi, nie zaczepia i nie ma żadnych opcji dialogowych, zresztą jak każdy. Aaa, jak coś, to mam zabitych 857 potworów, bo gdzieś czytałem że ten Falk zleci zabicie 200 potworów. Poza tym mógłby ktoś wypisać kolejno kody na ulepszoną zbroję i pancerz Paladyna i jakie są porzebne materiały do ich ulepszenia? Bo zbugował mi się Harad, tzn. Harad powiedział, że może mnie nauczyć wykuwania zbroi gdy nauczę się wykuwania prostego miecza, ale gdy nauczyłem się tej czynności u Carla to Harad nie miał żadnych opcji dialogowych oprócz "Chcę kupić od ciebie miecz z magicznej rudy". A chodzić z taką słabą zbroją czy pancerzem paladyna przez całą grę przez jakiegoś buga... no nie za bardzo. A zwłaszcza gdy jest możliwość ulepszenia pancerzy.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Np. w bractwie to żeby ulepszyć zbroje strażnika, trzeba się nauczyć przekuwać zbroje nowicjusza.
Może spróbuj nauczyć się ulepszania każdej zbroji z miasta (od pancerza strażnika, po zbroje rycerza)

blablacz

blablacz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
tak więc kolejne pytanie ode mnie. Gdzie Engor zgubił klucz? Próbuję splądrować zamek ale dwie komnaty są wciąż zamknięte mimo, iż okradłem kazdą postać w zamku i wziąłem jeden klucz z którejś tam komnaty.

BTW. jaka w tym modzie jest taka "pro granica" siły/zrecznosci? W NK 200 siły to był taki już naprawdę konkretny wynik a tutaj mam teraz prawie 200 sily (prawie 100 zebralem z samych miksturek, tabliczek, gulaszy etc) i w sumie mając szpon beliara dalej ciężko walczyć z większą grupką orków czy jaszczuroludzi.

I jeszcze jedno. Ma ktoś sposób na tych przewrażliwionych NPC na kradzieże? Mam z pierscieniami ponad 130 zrecznosci, wyuczone wszystkie umiejetnosci zlodziejskie a i tak w zamku jednych drzwi nie moge otworzyć bo grupka paladynów z piętra niżej (sic!) rzuca się na mnie krzycząc teksty typu "alarm" albo "czego tam szukasz?"

I jeeeszcze jedno :D  Gdzie się podział krawawy puchar z ratusza? Mam 5 ale ten z ratusza zniknął :(

Z góry dzięki za odpowiedzi.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy

BTW. jaka w tym modzie jest taka "pro granica" siły/zrecznosci? W NK 200 siły to był taki już naprawdę konkretny wynik a tutaj mam teraz prawie 200 sily (prawie 100 zebralem z samych miksturek, tabliczek, gulaszy etc) i w sumie mając szpon beliara dalej ciężko walczyć z większą grupką orków czy jaszczuroludzi.

Nie ma pro granicy. Ja na przykład mam 210 siły, czyli wcale nie jakoś bardzo dużo, a z Urizielem mam orków wojowników na dwa ciosy i bez problemu radzę sobie z dużymi ich grupami.
Może po prostu zadają Ci za duże obrażenia? Może ulepsz zbroję, albo dodaj sobie trochę życia?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Np. w bractwie to żeby ulepszyć zbroje strażnika, trzeba się nauczyć przekuwać zbroje nowicjusza.
Może spróbuj nauczyć się ulepszania każdej zbroji z miasta (od pancerza strażnika, po zbroje rycerza)

Dzięki, pomogło :D  Teraz kolejny problem - do Ulu-Mulu jest potrzebny min. język ognistego jaszczura ( gdy mnie podpali to umieram po ok. 3-4 sek ), a jako że nie mam umiejętności wyrywania języka z ognistrych jaszczurów a kolejny pzm. będę miał za 16k pkt. doświadczenia a chyba wszystko co nie jest orkiem ( w grupie ), szkieletem czy człowiekiem wybiłem, to postanowiłem poszukać tego języka. I tu problem - Gorax czy Lutero, któzi mieli w podstawce język ognistego jaszczura, teraz go nie mają i nie mam za bardzo gdzie go kupić. Wiem, że jeden język znajduje się w pewnym orkowym namiocie, ale teraz jest tam bardzo dużo orków i z pewnością nie dotarłbym tam. A więc : Gdzie jest czy kto ma język ognistego jaszczura?

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy

Nie ma pro granicy. Ja na przykład mam 210 siły, czyli wcale nie jakoś bardzo dużo, a z Urizielem mam orków wojowników na dwa ciosy i bez problemu radzę sobie z dużymi ich grupami.
Może po prostu zadają Ci za duże obrażenia? Może ulepsz zbroję, albo dodaj sobie trochę życia?

Może macha Szponem nieulepszonym? Albo w wersji 1h? o i sporo zależy od poziomu trudności, na łatwym mieczami 1h można sobie tłuc, na średnim w zasadzie tylko broń 2h się w późniejszych etapach mi sprawdzała.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu

Dzięki, pomogło :D  Teraz kolejny problem - do Ulu-Mulu jest potrzebny min. język ognistego jaszczura ( gdy mnie podpali to umieram po ok. 3-4 sek ), a jako że nie mam umiejętności wyrywania języka z ognistrych jaszczurów a kolejny pzm. będę miał za 16k pkt. doświadczenia a chyba wszystko co nie jest orkiem ( w grupie ), szkieletem czy człowiekiem wybiłem, to postanowiłem poszukać tego języka. I tu problem - Gorax czy Lutero, któzi mieli w podstawce język ognistego jaszczura, teraz go nie mają i nie mam za bardzo gdzie go kupić. Wiem, że jeden język znajduje się w pewnym orkowym namiocie, ale teraz jest tam bardzo dużo orków i z pewnością nie dotarłbym tam. A więc : Gdzie jest czy kto ma język ognistego jaszczura?
Chyba kowal na farmie Onara to ma, ale ręki nie dam sobie uciąć.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.

Chyba kowal na farmie Onara to ma, ale ręki nie dam sobie uciąć.

Ciekawe, dlaczego kowal niby miałby mieć język ognistego jaszczura?

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
To znowu ja ;d  Podeśle ktoś sejva z 7 rozdziału ? ;>

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy

Język ognistego jaszczura leży w namiocie orków od razu po lewej od zejścia z taranu. Może zdążysz go zabrać ;]

Rozwiązałem swój problem z ulu mulu zmieniając sobię gildię na orka. No trudno. Ale po rozmowie szaman orków z klanu wysokiej skały mówi, że muszę szukać jakiś fragmentów czarnego kryształu. Nie podał żadnej wskazówki co do miejsca ich położenia, więc z grubsza mogą być ukryte w całej GD ;/ Czy ktoś zna ich położenie?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
1. Czarny kryształ znajduje się niedaleko bagiennego smoka. Tzn. do bagiennego smoka prowadzą 2 drogi - lewa i prawa. Idąc prawą drogą zauważysz bagiennego golema i przy nim,  tak w kącie, bardzo blisko ściany skalnej będzie czarny kryształ.
2. Jest tam, gdzie jest ta torba pełna rudy z zadania od Vipera. Ktoś już tutaj, albo w innym temacie podał nawet zdj. tego miejsca.
3. Kurde, mam ale nie pamiętam gdzie był :D  Te znalazłem przypadkowo. Wiem tylko tyle, że jest ich 5.

blablacz

blablacz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
a co z tym kluczem który zgubił engor? I co się stało z krwawym pucharem z ratusza? :)

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Całkiem nie dawno ktoś opisał gdzie on jest - poszukaj w tym temacie, lub w innym na tym FO. Co do pucharu, to gdzieś czytałem, że ma go Salandril - a dokładniej klucz do swojej skrzyni. Nie wiem, ja go pobiłem i klucza nie miał.

0 użytkowników
Do góry