Problemy z fabułą/zadaniami 562766 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 562766

Odpowiedzi 1539

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Sprawdziłem to z Dobarem. Niestety może mnie tylko nauczyć ulepszać lekką zbroję straży. Przypomniały mi się jeszcze dwie rzeczy:
1. Jak dołączyć do obozu myśliwych? Nikt nie chce ze mną gadać, oprócz jednego gościa, który chce skóre czarnego trolla. Gdy mu ją przynoszę, on po prostu mówi, że jestem niezły i na tym kończy się wszelka interakcja z nim.

2. Gdzie jest nekromanta, który ma mnie nauczyć języka demonów? (misja 3 opiekuna)

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
2. Jest w Wieży Mgieł

Ps. Jak zrobić ze Szpona miecz jednoręczny? Mam 59 % w jednoręcznych, a 5 % w dwuręcznych a i tak ta broń jest dwuręczna.

Ps2. Jak zdobyć Ulu-Mulu? Wiem, że trzeba pogadać z Ur-Shakiem i chyba wtedy mówi gdzie może przebywać Tarrok ( ten co zrobił w G1 Ulu-Mulu ) lecz u mnie nie ma żadnego nowego dialogu. Jedyną nową kwestią wypowiadaną przez niego jest to, że za palisadą orków jest dziwna magia, że orkowie jej się boją itp. Aha, byłem też tam, gdzie miał walczyć w nocy ze szkieletami ale tam nikogo nie było.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
1. Jak dołączyć do obozu myśliwych? Nikt nie chce ze mną gadać, oprócz jednego gościa, który chce skóre czarnego trolla. Gdy mu ją przynoszę, on po prostu mówi, że jestem niezły i na tym kończy się wszelka interakcja z nim.

Musisz zostać czeladnikiem Bospera.

Ps. Jak zrobić ze Szpona miecz jednoręczny? Mam 59 % w jednoręcznych, a 5 % w dwuręcznych a i tak ta broń jest dwuręczna.

Na ołtarzu już go ulepszałeś rozumiem?

Jak zdobyć Ulu-Mulu? Wiem, że trzeba pogadać z Ur-Shakiem i chyba wtedy mówi gdzie może przebywać Tarrok ( ten co zrobił w G1 Ulu-Mulu ) lecz u mnie nie ma żadnego nowego dialogu.

Musisz podejść pod wejście do świątyni śniącego, pojawi się wpis w dzienniku i odblokuje opcje dialogową.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Elathir, jestem czeladnikiem Bospera i mam takie same opcje dialogowe co u serser52, więc problem chyba nie polega na tym. Sprawdzałem i ten Falk, inni myśliwi i sam Bosper nie mają dialogów co do mojego dołączenia się do myśliwych.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Nix powinien odezwać się samemu jak podejdziesz do niego w ciuchu od Bospera. Może nie miałeś na sobie tej zbroi?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Myśliwym można zostać, nawet gdy nie jesteśmy czeladnikami Bospera.
Wyśle nas po skóre czarnego Trolla, a gdy wrócimy i mu ją oddamy to się pojawi dialog:
  • O czym teraz myślisz?
  • Falk: Czego ode mnie chcesz?
Pojawią się 2 opcje dialogowe:
  • Chce dołączyć do myśliwych
  • Już nic

Gdy wybierzemy opcje z dołączeniem, Falk da nam zadanie by zabić 200 potworów.
Gdy już je zabijemy (będzie wpis w dzienniku) to Falk daje nam skórzany pancerz i przyjmuje nas do obozu.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Nie trzeba być czeladnikiem u Bospera, żeby dołaczyć do myśliwych. Trzeba zagadać do Falka, a on chce, zeby gracz ubił 200 potworów. W dzienniku jest licznik zabitych potworów. Jeśli nie ma żadnych opcji u nikogo to coś jest nie tak z grą chyba.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Przecież, już to napisałem.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Nix powinien odezwać się samemu jak podejdziesz do niego w ciuchu od Bospera. Może nie miałeś na sobie tej zbroi?

Miałem wtedy zbroję wodnego kręgu, która jest lepsza od zbroi myśliwego więc ją sprzedałem. Teraz chodzę w zbroi paladyna. No nic, wychodzi na to, że będę musiał kupić tą zbroję od Matteo.

Już sam nie wiem... Zabrałem od Bospera jego pancerz ( pancerz skórzany ), włożyłem go i oddałem Falkowi skórę czarnego trolla. Chodziłem obok tego Nixa, patrzyłem czy ma jakieś linie dialogowe, ale on nic nie ma tak jak inni myśliwi. Może powinienem zrobić jakieś inne zadania? Jakby co to zrobiłem te zadanie od Gaana.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Nie wiem czy ja mam wadliwą wersję tego dodatku czy co? Nie dość, że nie mogę nauczyć się tego ulepszania zbroi u harada, to zauważyłem kolejne braki opcji dialogowych:
1. Rozmawiałem z Jackiem w jego wieży o tym, by został moim kapitanem. Powiedział, że muszę namówić Briana (czeladnika Harada) by w międzyczasie zaopiekować się wieżą. Oczywiście Brian nie ma żadnych opcji dialogowych do tego zadania...
2. W 4 rozdziale mag w podziemiach klasztoru zrobił dla mnie miksturę ze smoczego jaja. Po jej wypiciu, powiedział, że lepiej odczekać pare tygodni. Myślałem, że resztę może zrobić w kolejnym rozdziale, więc jak tylko zaczął się 5, poszedłem do niego. Była tylko opcja żeby mu powiedzieć to samo co ostatnim razem PO wypisiu eliksiru. On znowu odpowiedział żeby odczekać parę tygodni. No i co mam zrobić, żeby zrobił dla mnie miksturę?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Nie wiem czy ja mam wadliwą wersję tego dodatku czy co? Nie dość, że nie mogę nauczyć się tego ulepszania zbroi u harada, to zauważyłem kolejne braki opcji dialogowych:
1. Rozmawiałem z Jackiem w jego wieży o tym, by został moim kapitanem. Powiedział, że muszę namówić Briana (czeladnika Harada) by w międzyczasie zaopiekować się wieżą. Oczywiście Brian nie ma żadnych opcji dialogowych do tego zadania...
2. W 4 rozdziale mag w podziemiach klasztoru zrobił dla mnie miksturę ze smoczego jaja. Po jej wypiciu, powiedział, że lepiej odczekać pare tygodni. Myślałem, że resztę może zrobić w kolejnym rozdziale, więc jak tylko zaczął się 5, poszedłem do niego. Była tylko opcja żeby mu powiedzieć to samo co ostatnim razem PO wypisiu eliksiru. On znowu odpowiedział żeby odczekać parę tygodni. No i co mam zrobić, żeby zrobił dla mnie miksturę?

1. Nie wiem dlaczego, ale chyba Jack#msg1068752a nie da się dać na kapitana statku. Musisz wybrać:
Torlof, lub Jorgen.
2. I tak ten eliksir dużo warty nie jest.
Spojler:
Dodaje +5 siły.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy

Spojler:
Dodaje +5 siły.

+5 siły ... ale za każde jajo. A mam ich już z 6

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.

Spojler:
Dodaje +5 siły.

+5 siły ... ale za każde jajo. A mam ich już z 6

To spróbuj do niego zagadać, gdy już zobaczysz mape wyspy Irdorath.
To może być ważne. Np. jako mag, po zobaczeniu tej mapy DOPIERO można nauczyć się 6 kręgu magii.

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Mam problem z zadaniem od Gerbrandta, idę do karczmy potem się przesypiam do północy, schodzę na dół, a tam nikogo nie ma z nowych osób prócz Grava i tego drugiego, podchodzę do obu ale nie ma opcji dialogowej związanej z zadaniem. Zrobiłem 2 raz tak samo lecz z użyciem komendy set time 0:00. Też nic. Pomoże ktoś? :) .

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem od Gerbrandta, idę do karczmy potem się przesypiam do północy, schodzę na dół, a tam nikogo nie ma z nowych osób prócz Grava i tego drugiego, podchodzę do obu ale nie ma opcji dialogowej związanej z zadaniem. Zrobiłem 2 raz tak samo lecz z użyciem komendy set time 0:00. Też nic. Pomoże ktoś? :) .
Bo ten którego szukasz nie jest na dole, lecz na górze w ostatnim pokoju.

blablacz

blablacz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
gdzie jest piąty opiekun?

Swoją droga widzialem niedawno mape z lokalizacją wszystkich opiekunów i cholera zapomnialem zapisac link. Jakby ktos znalazl to fajnie by bylo nawet ją podwiesić :)

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu

blablacz

blablacz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
ok dzięki to to :)  

a jak wygląda sprawa z tą torbą pełną rudy? Coś tam ktoś napisał ale żadnych konkretów a w necie też nic na ten temat nie ma. Znalazł ktoś?

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Torba jest w jaskini pomiędzy mostem do Starego Obozu (w G1 stało tam dwóch strażników) a tą wysepką na rzece. Do tej jaskini trzeba wpłynąć przez szczelinę, w środku jest miejsce oznaczone X gdzie można wykopać rudę.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
ok dzięki to to :)  

a jak wygląda sprawa z tą torbą pełną rudy? Coś tam ktoś napisał ale żadnych konkretów a w necie też nic na ten temat nie ma. Znalazł ktoś?

Ktoś już mi to wcześniej pisał - stań w miejscu gdzie na początku był Jorgen (tmniej więcej tam gdzie w gothicu 1 stało dwóch myśliwych) i wejdź do rzeki. Płyń nią w stronę mostu i przypatruj się skale po prawej stronie. Będzie w niej ukryta jaskinia. W środku znajdziesz torbę.

0 użytkowników
Do góry