Witam, mam kilka pytań:
1. W czwartym rozdziale zacząłem robić misję z orkami w dolinie. Saturas wszystko mi powiedział, pozbyłem się wszystkich dowódców w Jarkendarze i wróciłem, ale Saturasa już tam nie było. Próbowałem tworzyć go kodem, ale wtedy ma tylko opcję dialogową "Naucz mnie czegoś o magii", czy coś takiego. Czy to spowodowane jakimś bugiem, a może po prostu jest on gdzie indziej?
2. Słyszałem dużo o dodatkowych lokacjach, jak np. jakaś wyspa paladynów, zaginiona wyspa, czy dolina cieni. Może ktoś mi powiedzieć jakie jeszcze są i jak się tam dostać?
3. Jak wejść do fortu paladynów przy farmie onara? Gram paladynem, jednak mimo wszystko gdy podchodzę strażnik mówi, że mnie ostrzegał i atakuje.
4. Problem z zadaniem "Torba pełna rudy". Rozmawiałem już z duchem Alepha, ale nie mogę znaleźć samej torby, gdzie ona jest?
5. I jeszcze jedna sprawa; znalazł ktoś jakąś skuteczną technikę walki z trollami lub smokami? Nie jestem w stanie nawet się do nich zbliżyć, bo ich ataki odrzucają. Zwykle w NK smoki zabijałem przywołaniem demona, lub z pomocą, ale nie wiem jak poradzić sobie z nimi samą bronią dwuręczną.
Z góry dzięki!
1. Możliwe, że go porwali.
2. Zaginiona wyspa - wyspa Etlu, wpadniesz na nią jak będziesz wracał z Irdorath
Dolina Cieni - wiem tylko to, że jest to zwiazane z pewnym zadaniem, chyba z Urizielem czy coś. Znajduje się chyba w mieście orków.
Wyspa Paladynów - chodzi ci o Fort Azgan? Jak tak, to wejście do niego znajduje się w górach. Wejść tam będziesz mógł albo w 7 rozdziale, albo podczas wykonywania zadania na dostarczenie żywności w gildii kupców - dostaniesz pozwolenie na wejście.
Dodatkowe - miasto orków, cmentarzysko orków, klasztor zmiennokształtnych ( trochę w nim pozmieniali ), jest dodany teren za palisadą, Świątynia Śniącego i ten Pałac Vakhana. O innych, jeżeli są, to nie wiem.
3. Wejść tam będziesz mógł albo w 7 rozdziale, albo podczas wykonywania zadania dla gildii kupców - dostaniesz pozwolenie na wejście.
5. Jestem w 4 rozdziale, narazie chcę podpakować trochę postać więc narazie styczności ze smokami nie miałem, ale spróbuj może je zabić magiczną kuszą, ognistym łukiem ( znajduje się w Jankednarze w jaskini z ognistymi cieniostworami ) lodową falą, szponem beliara, najlepiej jednoręcznym bo jednoręczne są bardzo szybkie, możesz także spróbować np. zwabić do smoka te potwory, które go pilnują, nigdy tego nie próbowałem ale może się uda i będą jego atakować, albo kup wszystkie zwoje ofensywne paladynów, które ma Martin - ten kwatermistrz. Innych pomysłów nie mam.
Ps. Jak ogień cb. odzuca to wypij miksturę szybkości albo zębate ziele.
Ps. Na pewno to nie bug, bo zaraz ktoś by o tym napisał. Większość ma taką samą wersję moda. Poza tym, na początku Saturas powiedział, że orkowie napewno szukają drogi prowadzącej do drugiej części wyspy, a skoro nie ma tam tych magów to na pewno zostali porwani. Zdziwiłbym się nawet, jakby oni tam stali. Tak więc to na pewno nie bug i gdzieś ci magowie są. Może Vatras ma jakieś dialogi? A tak wgl. to nie ma tylko tego Saturasa, czy inni także są?