Problemy z fabułą/zadaniami 562160 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 562160

Odpowiedzi 1539

blablacz

blablacz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Kolejnych pare pytań

1. Gdzie jest dokładnie pierścień Ulfa? Czytałem, że niby jest tam przy moście w tym miejscu gdzie są jaszczury ale spędziłem tam ze 20 min na poszukiwaniu i sprawdziłem każdy centrymetr kwadratowy i nic nie znalazłem
2. W świątyni adanosa po zabiciu kruka znalazlem jakiś tam magiczny kamień czy coś w tym stylu. Pogadałem sobie o tym z Saturasem i znalazlem miejsce gdzie moge ten kamien umiescic (w tym piedestale w budynku zaraz przy magach i pojawil sie tam ogień) i co teraz? Widzialem w tych budynkach budowniczych jakies oltarze ale gdy chce cos tam umiescic wystepuje kwestia "Czym?".
3. Jest jakiś sposób na wytrzymałość? Mikstury sa strasznie drogie (100 zlotych monet za butelke to tanie rzeczy nie sa) a serafisy to juz mi sie dawno skonczyly i to sprawia ogromny problem

I takie pytanie dodatkowe, nie wiecie czy ktoś tworzy solucję do returninga? Bo jeśli nikt tego nie robi to mógłbym podjąć się tego zadania jak skończę grę.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Kolejnych pare pytań

1. Gdzie jest dokładnie pierścień Ulfa? Czytałem, że niby jest tam przy moście w tym miejscu gdzie są jaszczury ale spędziłem tam ze 20 min na poszukiwaniu i sprawdziłem każdy centrymetr kwadratowy i nic nie znalazłem
2. W świątyni adanosa po zabiciu kruka znalazlem jakiś tam magiczny kamień czy coś w tym stylu. Pogadałem sobie o tym z Saturasem i znalazlem miejsce gdzie moge ten kamien umiescic (w tym piedestale w budynku zaraz przy magach i pojawil sie tam ogień) i co teraz? Widzialem w tych budynkach budowniczych jakies oltarze ale gdy chce cos tam umiescic wystepuje kwestia "Czym?".
3. Jest jakiś sposób na wytrzymałość? Mikstury sa strasznie drogie (100 zlotych monet za butelke to tanie rzeczy nie sa) a serafisy to juz mi sie dawno skonczyly i to sprawia ogromny problem

I takie pytanie dodatkowe, nie wiecie czy ktoś tworzy solucję do returninga? Bo jeśli nikt tego nie robi to mógłbym podjąć się tego zadania jak skończę grę.

1. Od gospody Orlana idź w stronę tego kamienia teleportującego. Lecz nie idź do tego kamienia tp, tylko idź wzdłuż tej góry, w której jest wykuta ta grota z kamieniem tp. Więc po minięciu tej groty i cmentarza idź dalej, aż nie znajdziesz tego pierścienia. Nie jest specjalnie ukryty, więc powinieneś szybko go znaleźć.
2. Ten górski kamień włącza kamień teleportacyjny. Ponoć jest dobrze ukryty w krzakach obok tej budowli.
3. ( jestem w 4 rozdziale, mam chyba 19 pzm. na trudnym, i mam jeszcze 7 serafisów, więc poszukaj dobrze. Dużo jest na łąkach, mają je pokonani przeciwnicy więc można dużo nazbierać. ) Czytaj kamienne tablice. Niektóre z nich zwiększają wytrzymałośc na stałe. Poza tym nie tylko serafisy zwiększają wytrzymałość. Np. pieczone mięso zwiększa o 15hp i o 15 wytrzymałość. Tak więc mięso łatwo zdobyć a w kryzysowej sytuacji polecam właśnie mięso. Poza tym, ze sporzywką, która zwiększa wytrzymałość o duże pkt. to się nie spotkałem. No pomijając te mikstury.

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie jak dołaczyć do bractwa założyłem opaske orun zagadał ok
dalej podchodze do namiba usypiam jego ucznia i on nie zagaduje ten co dowodzi zbieraczami bagiennego ziela nie ma opcji pomocy mi z cadarem i nie wiem jak wziąść zadanie z recepturą od tyona pomóżcie

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Dopiero co przyszedłeś do bractwa i już się zabrałeś za poparcia.
Najpierw musisz wykonać zadanie od Oruna.

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy
Hmm a Ja mam inny problem. Gdzie na tej zaginionej wyspie mam szukać czerwonego bagiennego ziela dla lestera i ile sztuk mam zebrać by mieć zaliczoną misję ?

Ps: Przeszedłem już. Trzeba znaleźć 10 szt tego ziela i najlepiej je szukać w okolicach ruin, starożytnych budowli, Jaskinii Czarnego Trolla gdzie jest ruda itp.

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Dla oruna nie wiem jak wykonać podchodze do lariusa wypytuje o wszystko oczywiście wczesniej zrobiłem zadania dla tego maga z portu a larius i tak ją odrzuca co robić?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
MASZ MIEĆ NA SOBIE OPASKE ADEPTA.

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jaki jest kod na gościa na arenie opiekunów?

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam wszystkie runy i róg...gdzie przyzwac /przywołac/ senyaka?!
bo próbowałem w kilku miejscach za portalem i lipa!
jeśli to bug prosiłbym o kod na drania...

blablacz

blablacz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Mam baardzo poważny problem. Jestem w GD i mialem zadanie od Fajetha, ktory standarodowo jak w NK kaze mi zabic przywodce stada. Oczywiscie robię to a u niego nie ma żadnej nowej opcji dialogowej i tym samym u garonda nie mogę zdobyć listu dla Hagena.

Wie ktoś co z tym zrobić?!

Ewentualnie jakiś kod na przywódce jest? Moze jak zabije go drugi raz to coś pomoże...

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Witam, mam kilka pytań:
1. W czwartym rozdziale zacząłem robić misję z orkami w dolinie. Saturas wszystko mi powiedział, pozbyłem się wszystkich dowódców w Jarkendarze i wróciłem, ale Saturasa już tam nie było. Próbowałem tworzyć go kodem, ale wtedy ma tylko opcję dialogową "Naucz mnie czegoś o magii", czy coś takiego. Czy to spowodowane jakimś bugiem, a może po prostu jest on gdzie indziej?
2. Słyszałem dużo o dodatkowych lokacjach, jak np. jakaś wyspa paladynów, zaginiona wyspa, czy dolina cieni. Może ktoś mi powiedzieć jakie jeszcze są i jak się tam dostać?
3. Jak wejść do fortu paladynów przy farmie onara? Gram paladynem, jednak mimo wszystko gdy podchodzę strażnik mówi, że mnie ostrzegał i atakuje.
4. Problem z zadaniem "Torba pełna rudy". Rozmawiałem już z duchem Alepha, ale nie mogę znaleźć samej torby, gdzie ona jest?

5. I jeszcze jedna sprawa; znalazł ktoś jakąś skuteczną technikę walki z trollami lub smokami? Nie jestem w stanie nawet się do nich zbliżyć, bo ich ataki odrzucają. Zwykle w NK smoki zabijałem przywołaniem demona, lub z pomocą, ale nie wiem jak poradzić sobie z nimi samą bronią dwuręczną.

Z góry dzięki!

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Mam baardzo poważny problem. Jestem w GD i mialem zadanie od Fajetha, ktory standarodowo jak w NK kaze mi zabic przywodce stada. Oczywiscie robię to a u niego nie ma żadnej nowej opcji dialogowej i tym samym u garonda nie mogę zdobyć listu dla Hagena.

Wie ktoś co z tym zrobić?!

Ewentualnie jakiś kod na przywódce jest? Moze jak zabije go drugi raz to coś pomoże...

Hehe, w tym modzie nie ma tak łatwo... Musisz zabić również inne zębacze. Najlepiej ściągaj je do obozu, przy odrobinie szczęścia dobijesz jakiegoś.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Witam, mam kilka pytań:
1. W czwartym rozdziale zacząłem robić misję z orkami w dolinie. Saturas wszystko mi powiedział, pozbyłem się wszystkich dowódców w Jarkendarze i wróciłem, ale Saturasa już tam nie było. Próbowałem tworzyć go kodem, ale wtedy ma tylko opcję dialogową "Naucz mnie czegoś o magii", czy coś takiego. Czy to spowodowane jakimś bugiem, a może po prostu jest on gdzie indziej?
2. Słyszałem dużo o dodatkowych lokacjach, jak np. jakaś wyspa paladynów, zaginiona wyspa, czy dolina cieni. Może ktoś mi powiedzieć jakie jeszcze są i jak się tam dostać?
3. Jak wejść do fortu paladynów przy farmie onara? Gram paladynem, jednak mimo wszystko gdy podchodzę strażnik mówi, że mnie ostrzegał i atakuje.
4. Problem z zadaniem "Torba pełna rudy". Rozmawiałem już z duchem Alepha, ale nie mogę znaleźć samej torby, gdzie ona jest?

5. I jeszcze jedna sprawa; znalazł ktoś jakąś skuteczną technikę walki z trollami lub smokami? Nie jestem w stanie nawet się do nich zbliżyć, bo ich ataki odrzucają. Zwykle w NK smoki zabijałem przywołaniem demona, lub z pomocą, ale nie wiem jak poradzić sobie z nimi samą bronią dwuręczną.

Z góry dzięki!
1. Możliwe, że go porwali.
2. Zaginiona wyspa - wyspa Etlu, wpadniesz na nią jak będziesz wracał z Irdorath
Dolina Cieni - wiem tylko to, że jest to zwiazane z pewnym zadaniem, chyba z Urizielem czy coś. Znajduje się chyba w mieście orków.
Wyspa Paladynów - chodzi ci o Fort Azgan? Jak tak, to wejście do niego znajduje się w górach. Wejść tam będziesz mógł albo w 7 rozdziale, albo podczas wykonywania zadania na dostarczenie żywności w gildii kupców - dostaniesz pozwolenie na wejście.
Dodatkowe - miasto orków, cmentarzysko orków, klasztor zmiennokształtnych ( trochę w nim pozmieniali ), jest dodany teren za palisadą, Świątynia Śniącego i ten Pałac Vakhana. O innych, jeżeli są, to nie wiem.
3. Wejść tam będziesz mógł albo w 7 rozdziale, albo podczas wykonywania zadania dla gildii kupców - dostaniesz pozwolenie na wejście.
5. Jestem w 4 rozdziale, narazie chcę podpakować trochę postać więc narazie styczności ze smokami nie miałem, ale spróbuj może je zabić magiczną kuszą, ognistym łukiem ( znajduje się w Jankednarze w jaskini z ognistymi cieniostworami ) lodową falą, szponem beliara, najlepiej jednoręcznym bo jednoręczne są bardzo szybkie, możesz także spróbować np. zwabić do smoka te potwory, które go pilnują, nigdy tego nie próbowałem ale może się uda i będą jego atakować, albo kup wszystkie zwoje ofensywne paladynów, które ma Martin - ten kwatermistrz. Innych pomysłów nie mam.

Ps. Jak ogień cb. odzuca to wypij miksturę szybkości albo zębate ziele.

Ps. Na pewno to nie bug, bo zaraz ktoś by o tym napisał. Większość ma taką samą wersję moda. Poza tym, na początku Saturas powiedział, że orkowie napewno szukają drogi prowadzącej do drugiej części wyspy, a skoro nie ma tam tych magów to na pewno zostali porwani. Zdziwiłbym się nawet, jakby oni tam stali. Tak więc to na pewno nie bug i gdzieś ci magowie są. Może Vatras ma jakieś dialogi? A tak wgl. to nie ma tylko tego Saturasa, czy inni także są?

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Witam, mam kilka pytań:

1. Możliwe, że go porwali.

Dzięki!
Porwali? Gdzie w takim razie się znajduje? A może, żeby zakończyć tę misję trzeba pogadać z kimś innym?

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Dobra, mam jeszcze jeden problem: Zadanie "Zemsta Ur-Thralla": Przeczytałem wszystkie potrzebne księgi, przeszukałem całą dolinę, rozmawiałem z szamanem duchem i UrGromem, mam krew demona i orka, podchodzę do tego płonącego ołtarza (bo chyba tam trzba?) ale nie mam żadnej opcji naładowania amuletu. Co trzeba zrobić? Może chodzi o trzeci składnik? Miało to być coś żółtego i związanego z ogniem, więc uznałem, że chodzi o siarkę, której mam mnóstwo, ale może chodzi o coś innego?

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy
Dobra, mam jeszcze jeden problem: Zadanie "Zemsta Ur-Thralla": Przeczytałem wszystkie potrzebne księgi, przeszukałem całą dolinę, rozmawiałem z szamanem duchem i UrGromem, mam krew demona i orka, podchodzę do tego płonącego ołtarza (bo chyba tam trzba?) ale nie mam żadnej opcji naładowania amuletu. Co trzeba zrobić? Może chodzi o trzeci składnik? Miało to być coś żółtego i związanego z ogniem, więc uznałem, że chodzi o siarkę, której mam mnóstwo, ale może chodzi o coś innego?

A masz ten kamień ? Może go nie zebrałeś ? Powiem ci że On jest tam gdzie jest taki paladyn z którym musisz walczyć.

Spoiler
1. W miejscu gdzie stoi Jergen (w 2 rozdziale) Należy wskoczyć do rzeki i płynąć do miejsca gdzie po prawej stronie zauważy się dziurę w skale

Szukaj w tym miejscu.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy

A masz ten kamień ? Może go nie zebrałeś ? Powiem ci że On jest tam gdzie jest taki paladyn z którym musisz walczyć.

Mam go. Jeszcze raz sprawdziłem jaskinie dookoła i nie znalazłem niczego. Mam: Klątwę Azgarotha(czy jakoś tak), czyli miecz zabrany mrocznemu paladynowi, starą księgę napisaną w języku demonów(chyba nie muszę go znać? Ur-Khan mi ją przetłumaczył), którą znalazłem w jaskini nekromanty, Kamień Duszy, czyli chyba nie naładowane oko gniewu, krew demona i krew orka. Czego jeszcze potrzebuję, lub co potrzebuję zrobić, żeby ruszyć dalej z questem?

I dzięki za tą torbę rudy!

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy

Mam go. Jeszcze raz sprawdziłem jaskinie dookoła i nie znalazłem niczego. Mam: Klątwę Azgarotha(czy jakoś tak), czyli miecz zabrany mrocznemu paladynowi, starą księgę napisaną w języku demonów(chyba nie muszę go znać? Ur-Khan mi ją przetłumaczył), którą znalazłem w jaskini nekromanty, Kamień Duszy, czyli chyba nie naładowane oko gniewu, krew demona i krew orka. Czego jeszcze potrzebuję, lub co potrzebuję zrobić, żeby ruszyć dalej z questem?

I dzięki za tą torbę rudy!

Brakuje ci tylko siarki. Jak ją masz to możesz iść odprawiać rytuał.
Ach i musisz zdobyć jeszcze kuszę, która zabiera 1000 obrażeń. Znajdziesz ją  pobliżu miejsca rytuału. Podpowiem ci że są 2 jaskinie na dole i jedna z nich ma orkowe symbole (przenosi cię do innego świata)

Ps:
Wiecie może który kapitan zgodzi się popłynąć z nami na kontynent ? (Chodzi o misję "wiadomość dla Króla") bo słyszałem że greg się zgodzi ale to tylko gdy jest paladynem.

serser52

serser52

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy

Ach i musisz zdobyć jeszcze kuszę, która zabiera 1000 obrażeń. Znajdziesz ją  pobliżu miejsca rytuału. Podpowiem ci że są 2 jaskinie na dole i jedna z nich ma orkowe symbole (przenosi cię do innego świata)

Kuszę z bełtami już mam, myślałem, że nie jest związana z zadaniem. Sprawdziłem w ekwipunku i mam 28 kawałków siarki, nadal nie mam żadnej opcji przy rytualnym ołtarzu. Może gdzie indziej się to odprawia? Albo trzeba więcej siarki?

EDIT: Dobra, problem zażegnany, okazało się, że rytuał na ołtarzu to nie był rytuał naładowania oka, tylko już przyzwania demona. Musiałem wcześniej naładować oko na stole alchemicznym. Aż mi głupio, że o tym nie pomyślałem...

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy

Kuszę z bełtami już mam, myślałem, że nie jest związana z zadaniem. Sprawdziłem w ekwipunku i mam 28 kawałków siarki, nadal nie mam żadnej opcji przy rytualnym ołtarzu. Może gdzie indziej się to odprawia? Albo trzeba więcej siarki?

EDIT: Dobra, problem zażegnany, okazało się, że rytuał na ołtarzu to nie był rytuał naładowania oka, tylko już przyzwania demona. Musiałem wcześniej naładować oko na stole alchemicznym. Aż mi głupio, że o tym nie pomyślałem...

Też tak się wkopałem :D  Nie jesteś sam :D

0 użytkowników
Do góry