Path of Exile 2752 6

O temacie

Autor Szaromrok

Zaczęty 16.03.2012 roku

Wyświetleń 2752

Odpowiedzi 6

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Szaromrok

Path of Exile
2012-03-16, 02:57(Ostatnia zmiana: 2012-03-16, 02:58)
Uwielbiam pierwsze Diablo, jego klimat, atmosferę. Jak i Disciples II...
Ostatnio erpegi gry o rycerzach :ok:  są do siebie nazbyt podobne, prawda? Kwiatów łączka i wiosenka, tam króliczek, tu sarenka. Naprawdę mało widziałem w ciągu ostatnich lat gier, gdzie klimat był zimny jak nagrobek, gdzie sznurem wisiałby jakiś pan na drzewie i dziobał go kruk, a po kliknięciu wypadłby z niego eliksir zdrowia. Wszystko to w późnej jesieni... Gołe drzewa, kraczące wrony, plądrowanie grobów w poszukiwaniu skarbów...
Tu zaraz jakiś wilkołak, który atakuje wioskę o zmroku, tam chatka czarownicy lubującej się w dziewiczej krwi. A w pewnej jaskini siedzibę ma sekta, która składa ofiarę z ludzi. Ech, czemu nie jestem targetem wydawców i developerów.
Straciłem wiarę, że zagram kiedyś w coś takiego:(

Dawno temu odkryłem grę, która przynajmniej byłaby porządnym Diabloidem, dziedzicząc klimat pierwszego Diablo.
Chociaż w połowie. I oto jest Path of Exile. Wygląda to mroczniej niż Diablo III, ciężej niż Diablo III. I ogólnie jakos tak... Chciałbym w to zagrać.
Ktoś już się tym interesował? Jeśli nie, polecam obejrzeć gameplay niżej. Kurde no, jak mi cholernie brakuje mroku w grach. Zgniłej trawy... Brzydkich bagien...

1.
https://www.youtube.com/watch?v=ErFfun7x4dI

2. http://www.pathofexile.com/

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Jeśli oczekujesz mrocznego klimatu to polecam Ci zagrać w Beyond Divinity. Nie ujrzysz tam zielonej trawki i skubiącej ją króliczków. Za to na podłodze będą kałuże krwi, siekane, martretowane, nadpalone zwłoki. Fabuła jakaś wybitna może nie jest, ale przedstawiona w ciekawy sposób i umieszczona w mrocznym uniwersum.
Tu masz link i screeeny:
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2259

A i gra jest hybrydą hack'n'slasha z rpg (wyszło całkiem zgrabnie).

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Path of Exile
#2 2012-03-17, 17:13(Ostatnia zmiana: 2012-03-17, 17:14)
mrocznie?
PLANESCAPE TORMENT
dzifki

h'n's nie lubie, tylko jakis czas w sacreda pocinalem :D

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Harris

Harris

Użytkownicy
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ah, Sfery niebezpieczne miejsce dla strudzonego wędrowca pełne Łaskobójców, Dabusów czy Mimirów :lol:  Jednak założyciel tematu wymienił Diablo gdzie fabuła jest tylko pretekstem do rzezi, a Torment to interaktywna książka w której decydujesz sam o losach bohatera.

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
we wszystkie wymienione grałem. a przyjemnie by było sobie usiąść od czasu do czasu przy czymś świeżym i porządnym.

Harris

Harris

Użytkownicy
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
we wszystkie wymienione grałem. a przyjemnie by było sobie usiąść od czasu do czasu przy czymś świeżym i porządnym.

Dragon Age? Tylko to z dark fantasy zostało.

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dragon Age i dark fantasy? Pff. Już prędzej pierwszy łyczer. Klasyczne erpegi uwielmbiam (bardzo czekam na więcej info o odświeżonym BG i Wasteland 2), ale czasem człowiek by pomordował przy penetracji krypt...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry