Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 929623 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 929623

Odpowiedzi 2478

Skylighter

Skylighter

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
u mnie identycznie, gdzies zniknal po walce z trollami a spogladalem czy ktos padl i nikt nie padl ...

KoreonPL

KoreonPL

Użytkownicy
Człowiek baroku
posty21
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Człowiek baroku
1. Nie ma żadnej orkowej cytadeli z przejściem do klasztoru. Zdaje się, że coś poplątałeś. Orkowa cytadela to ten zniszczony zamek gdzie w oryg. G1 był Ur-Shak. Do klasztoru zmiennokształtnych dostaniesz się z Rodericiem.
2. Paul patroluje całą kolonię, więc znalezienie go jest trudne.
3. W późniejszym etapie gry. Trochę w tym temacie już mówiono o tym. Rozejrzyj się :D
4. W poście masz liczbę a obok niej :ok: klikasz na :ok: i gotowe.
5. Wywala cię po chwili czy mod zawiesza się po wybraniu opcji handlowania?
6. Czarna perła w modzie jest tylko jedna. Z tego co pamiętam miecz runiczny można ulepszać czarną rudą. Nie jestem pewien czy zostało to dodane.

1. Rodney każe nam iść do "orkowej cytadeli" a Roderica spotykamy dopiero później na wieży mgieł, kiedy przyniesiemy Lerenowi cuś z tejże cytadeli.
2. Orkowe ziemię też czy tylko drogi dookoła obozów?
3. Dzięki
4. Nie mam tego na Operze i muszę propsować przez Internet Explorer-a. ;_;.
5.Po wybraniu opcji, Rick nawet nie mówi "pokaż mi swoje towary" od razu zawiecha, to pewnie przez to że ekwipunek handlarza pojawia się dopiero kiedy z nim handlujemy (jak w G2), a ekwp. Draxa musi być zbugowany. Sam bym to sprawdził bo to w sumie nie dużo roboty, ale boje się że rozgrzebię sobie sejwa i będę musiał zaczynać od nowa.
6. Dzięki, pamiętam że w temacie o becie też o to pytałem, ale nikt mi nie odpowiedział.

A co do Kortha, to też mi zniknął. Ma ktoś jego instance? Przywołałbym go kodem, jak muszę.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Zna ktoś kod na przywołanie Kortha, tego łowcę trolli, bo w zadaniu wsparcie trzeba z nim pogadać, żeby je skończyć? A u mnie niestety Korth gdzieś wyparował...
Non_4023_Korth
1. Rodney każe nam iść do "orkowej cytadeli" a Roderica spotykamy dopiero później na wieży mgieł, kiedy przyniesiemy Lerenowi cuś z tejże cytadeli.
Wystarczy nacisnąć przycisk znajdujący się na ścianie obok gdzie stał Ur-Shak. W podziemiach cytadeli będzie mumia (jako skrzynia), a w niej pewien papierek.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

hardlook

hardlook

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam serdecznie.
Mam problem, ponieważ spóźniłem się z oddaniem 3 ornamentów Saturasowi (miałem na to 3 dni, jednak zająłem się innym zadaniem i od Saturasa usłyszałem bolesne zejdź mi z oczu), który powiedział, że mam przekazać Lee, że może odejść. I tu się pojawia problem, ponieważ Lee nie ma żadnej opcji dialogowej, poza nauką walki bronią 2H. Nie mogę też nic zrobić w sprawie Miecza Runicznego, Xardas i Leren czekają już na bagnach, ale z żadnym z magów wody nie mam na ten temat dialogu. Fabuła stanęła w miejscu, a żaden z moich save'ów nie sięga tak daleko wstecz. I teraz pytanie, czy muszę zaczynać od nowa, czy da się coś z tym zrobić? Czy konsola pozwala na edycję dni tak jak godziny (set time)? Cofnąłbym się o dzień, dwa i zaliczyłbym questa z ornamentami i myślę że problem rozwiązałby się. Ma ktoś jakiś pomysł?

KoreonPL

KoreonPL

Użytkownicy
Człowiek baroku
posty21
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Człowiek baroku
Nie wiem czy pisać to w bugach, ale to chyba problem u mnie, przy rozmowie z Roderickiem po pokonaniu tego złego ducha, Roderick mówi "Dziękuję za pomoc w pokonaniu zła i zanim skończy gra wywala z "Access Violitation". Miał ktoś podobny problem?
Uporałem się, trzeba było zrobić wszystko od nowa i przerwać dialog tuż po pierwszych słowach alt+ctrl+f i shift + enter bo Roderic od razu teleportował się do jakiejś Kanady i nasz bohater biegł za nim wpadając w przepaść.
ALE mam inny problem: w zatopionej wieży Xardasa gdzie miały być ornamenty są 2 kufry zamknięte na amen i 0 kluczy. Moje pytanie: Gdzie są te ornamenty.

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam serdecznie.
Mam problem, ponieważ spóźniłem się z oddaniem 3 ornamentów Saturasowi (miałem na to 3 dni, jednak zająłem się innym zadaniem i od Saturasa usłyszałem bolesne zejdź mi z oczu), który powiedział, że mam przekazać Lee, że może odejść. I tu się pojawia problem, ponieważ Lee nie ma żadnej opcji dialogowej, poza nauką walki bronią 2H. Nie mogę też nic zrobić w sprawie Miecza Runicznego, Xardas i Leren czekają już na bagnach, ale z żadnym z magów wody nie mam na ten temat dialogu. Fabuła stanęła w miejscu, a żaden z moich save'ów nie sięga tak daleko wstecz. I teraz pytanie, czy muszę zaczynać od nowa, czy da się coś z tym zrobić? Czy konsola pozwala na edycję dni tak jak godziny (set time)? Cofnąłbym się o dzień, dwa i zaliczyłbym questa z ornamentami i myślę że problem rozwiązałby się. Ma ktoś jakiś pomysł?

Co do magów wody, na 3 piętrze posiadłości na której przebywają znajduje się myxir, który pomoże nam w rytuale (jeśli nie ma opcji dialogowej, bo saturas powinien nas do niego wysłać, to jesteś w dupie). Po ukończeniu rytuału zostaniemy wysłani do lee, i wtedy fabuła ruszy.

KoreonPL

KoreonPL

Użytkownicy
Człowiek baroku
posty21
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Człowiek baroku
Skąd mam wytrzasnąć ten klucz do skrzyni w wieży Xardasa teraz? I czy zadanie nie zbuguje się jeśli zostawię je przed tym jak poszedłem po ostatni ornament do klasztoru zmiennokształtnych i dokończę w następnym rozdziale?
I to brzydkie zagranie ze strony Themodders że kazali iść po ten klucz po tym jak straciliśmy możliwość wejścia do OCR.

krystian024

krystian024

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z misja od balama gdzie mam iść do nowej kopalni do Cippera i pogadać z nim otóż gdy mam wejść do nowej kopalni to wywala mnie na pulpit,próbowałem z zapisem przed wejściem i bez i dalej jest to samo macie może na to sposób??

A i jeszcze jedno gdzie jest Siepacz,którego mam przyprowadzić dla Kiry?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Skąd mam wytrzasnąć ten klucz do skrzyni w wieży Xardasa teraz? I czy zadanie nie zbuguje się jeśli zostawię je przed tym jak poszedłem po ostatni ornament do klasztoru zmiennokształtnych i dokończę w następnym rozdziale?
I to brzydkie zagranie ze strony Themodders że kazali iść po ten klucz po tym jak straciliśmy możliwość wejścia do OCR.
Klucz jest w skrzyni Kruka. Przecież Rick nie wtapiał się w tłum tak jak mu Urt kazał. Wszyscy, którzy wiedzieli o Ricku przecież zginęli (to byli zwykli strażnicy). Tak więc teraz możesz spokojnie iść do Starego Obozu, bo nie ma ludzi, którzy widzieli Ricka przy martwym Kelvinie.
Witam mam problem z misja od balama gdzie mam iść do nowej kopalni do Cippera i pogadać z nim otóż gdy mam wejść do nowej kopalni to wywala mnie na pulpit,próbowałem z zapisem przed wejściem i bez i dalej jest to samo macie może na to sposób??
Proponuję aby wszyscy, którzy mają z tym problem dostarczali logi z zSpy lub save'y jeśli mod crashuje się cały czas w jednym miejscu.
A i jeszcze jedno gdzie jest Siepacz,którego mam przyprowadzić dla Kiry?
Chodzi o Siekacza, który jest w zamku.

KoreonPL

KoreonPL

Użytkownicy
Człowiek baroku
posty21
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Człowiek baroku
Problem w tym że brama do Kasztelu jest zamknięta i trzeba włazić od strony targu. Dodam że strażnicy Duke-a na bramie chcą mnie zbić i skaczą na ziemię z wiadomym skutkiem. :lol:

Misiox

Misiox

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam, miałbym parę pytań odnośnie ścieżki maga, udało mi się przejść 1 rozdział będąc magiem jednak nie było to takie proste. Miałbym parę pytań odnośnie ścieżki maga z którymi jak dotąd nie mogłem się uporać :(.

1. W jaki sposób wejść do "wieży magów" w obozie rebeliantów - tej obok której stoi Milten, gdy próbuję otworzyć drzwi bohater tylko kiwa ramionami, jak gdyby nie wiedział co ma zrobić, ewentualnie potrzebuje klucza bo umiejętność otwierania zamków nie rozwiązała problemu.

2. U kogo da się nauczyć regeneracji many, gdzie tego NPC mogę znaleźć w 2 rozdziale?

3. Gdzie znajdę stół runiczny żebym mógł sam tworzyć runy? Oraz u kogo można znaleźć puste runy które można użyć do stworzenia run?

Z góry dziękuję za pomoc.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Najpierw musisz dołączyć do obozu rebeliantów(zostać Myśliwym bądź magiem). I oczywiście zaliczyć głębię, wtedy nie będziesz miał z tym problemu ;)

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
1. Do wieży można wejść dopiero po przekonaniu do sojuszu łowców trolli. Wtedy trzeba o tym porozmawiać z Cavalornem.
2. U jednego z magów. Chyba u Lerena.
3. Nie ma stołu runicznego. Nie można tworzyć run. Można je kupić lub znaleźć.

Misiox

Misiox

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź, w takim razie będę kontynuował swoją przygodę :)

TheOmylan

TheOmylan

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć Balama? Mam teraz questa, w którym muszę go znaleźć wieczorem :)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Zewnętrzny pierścień SO. Jak wyjdziesz z zamku to skręć w lewo. Przy murze będzie stał.

KoreonPL

KoreonPL

Użytkownicy
Człowiek baroku
posty21
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Człowiek baroku
Gdzie mogę znaleźć Balama? Mam teraz questa, w którym muszę go znaleźć wieczorem :)
Prześpij się do wieczora i stój przy bramie, jak światła się zapalą powinien wychodzić z zamku, nie martw się Thorus jest dobrze wychowany i nie będzie podsłuchiwał jak spiskujecie, później Balam idzie nad jeziorko i tam stoi do 22.

Skylighter

Skylighter

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
poradnik tutaj zaczyna sie od IV aktu a ten pdf konczy ja polowie questa z ornamentami... i teraz nie wiem co zrobic, bylem w wiezy Xardasa, tej zatopionej ale w tych skrzynkach ktorych mozna otworzyc nie ma ornamentow, a tamte sa zamkniete... tam sa te ornamenty? Gdzie klucz?

KoreonPL

KoreonPL

Użytkownicy
Człowiek baroku
posty21
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Człowiek baroku
Klucz jest w salonie Kruka w OCR, było napisane stronę wcześniej w temacie...

Ficner

Ficner

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam, Cavalorn nie przyjął odemnie miecza który dał mi fox, nie moge teraz skończyć tej misji a dialog u Kiry ukarze mi sie dopiero po zrobieniu wszystkich zadań w obozie Reb. , sava nie mam przed tym zajściem, co robić? jakiś kod?

0 użytkowników
Do góry