Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 1015385 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 1015385

Odpowiedzi 2478

Xissis

Xissis

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć, potrzebuje pomocy. Jestem na Pierwszy rozdziale (Wczoraj zacząłem grać) i nie mogę dołączyć do obozu Rebeliantów. Zrobiłem zadania dla: Fisk, Fox, Vam, Scrother (Nie wiem czy dobrze napisałem, ten co jest po Cavalornie), Rączka, Świstak, Haris (Czy Harim), Snaf, Drax, Ten co Kowalem Jest. Nie udało mi się za to zrobić zadania dla Tony'ego, a cofnąć już nie mogę.

buzlak

buzlak

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam chyba dosc niespotykany problem z gra i nie chcialo mi sie przegladac wszystkich stron, wiec mianowicie gra konczy mi sie zbyt szybko, problem zaczyna sie kiedy moge juz wejsc do zamku z starym obozie i mam zagadac do Kelvina lecz znajduje go matrwego z Urt'em obok (nie wiem czy w ogole juz to powinno sie wydazyc), ten zas mi mowi ze mam uciekac przez podziemne przejscie, tu kolejny problem, nie moge otworzyc drzwi do glownego skladowiska magnatow (czy jakos tak) mimo ze mam klucz ktory znalazlem przy martwym Kelvinie, ale dobra, wbijam na kodach, zabijam straznika ktory tam jest i wchodze w to podziemne przejscie, a tam czeka na mnie Cavalorn i ewidentnie widac po tekstach ze to powinno sie dopiero wydazyc po ataku na zamek czy cus, pozniej smigam dalej, zabijam trupy, zabijam innych slugusow gomeza, spotykam gomeza oraz coristo, pozniej czarny mag mnie teleportuje, zabijam wszystkich i koniec gry, a tu najwiekszy problem bo jestem w 3 rozdziale, nie bylem ani u Xardasa, ani w nowym obozie, nawet nie mialem przyjemnosci powalczyc 2 mieczami, sory ze sie tak rozpisalem ale mod naprawde spoko i chcialbym go ukonczc :) gre sciagalem nie wiem skad, ale instalowalem moda na czysta wersje i do tego momentu wszystko smigalo spoko. Aaa, jeszcze zaznacze ze przechodzilem do tego momentu gre 2 razy i nic sie nie zmienilo :P

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Znajdujesz go w złym miejscu będzie on pierw obok jednej z bram i da ci pancerz, potem będziesz musiał zagadać do strażników w pancerzu i on będzie za bramą :) i robisz dla niego questy, jak coś to masz jeszcze solucje.

buzlak

buzlak

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To wszystko juz mam zrobione, zrobilem wszystkie zadania u Urt'a i kazal mi isc do kelvina, a z bledow ktore mi sie jeszcze przypomnialy to np nie dalo rady otworzyc bramy do starego obozu, niby straznik z zewnatrz drze pale zeby otworzyli a tu lipa, od srodka podobnie, gadam ze straznikiem stojaym obo kolowrotka, zagaduje zeby otworzyl, jest animacja ze kreci tym kolowrotem i nic, i konczy sie tak ze normalnie moge chodzic itp ale mam przyciemnione gore i dol ekranu jak podczas rozmowy z kims. Wszystkie zadania jakie dotad robilem byly doslownie robione bez zwiedzania, czyli dostaje zadanie i ide prosto do celu, wiec mysle ze nie odwalilem czegos co mogloby spowodowac taki obrot wydarzen :P

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Twój problem polega na tym, że źle poszedłeś. Przejście jest w lochach, a nie w piwnicy magnatów. W piwnicy magnatów jest przejście do innych podziemi. Można wejść tam dopiero pod koniec gry. Od kiedy piwnica to lochy? W lochach trzyma się więźniów, a nie skrzynie. Tak to jest, gdy się gra na kodach. Zejdź na dół do lochów, przez przejście, gdzie siedzi Bullit. Gdy zejdziesz na dół, skręć w lewo i wejdź do dziury w ścianie.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Endaron

Endaron

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w Nowej Kopalni. Musiałem wczytać, bo wcześniej Jurgen po zabiciu shera zabił też mnie. Latam po kopalni i siekam pełzacze. A w zasadzie już nie, bo po wczytaniu gdy wyciągam miecz i naciskam ctrl + strzałke ataku gra się wyłącza i wyświetla się acces violation. Już z 5 razy.

Dobra, wczytałem, któryś tam wcześniejszy sejw. Po problemie.

buzlak

buzlak

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ooo widzisz Splash, nie zwrocilem na to uwagi i tez mialem podejzenia, ze to podobny bug jak z brama :P jezeli to zadziala to dziekuje ci bardzo, wiedz ze uratowales mi wieczor :P

Post połączony: 2014-01-26, 20:48
Wszystko dziala jak nalezy :) wedlug tego co Urt gadal to mialem sie udac do piwnicy magnatow i to mnie zmylilo ze powinienem isc pod chaupe gomeza :P dzieki jeszcze raz, a tera uciekam grac :D

Sabumatva

Sabumatva

Użytkownicy
posty8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
po przywołaniu bestii Ratford każe mi porozmawiać z Cavalornem jednak ten ma  cały czas wyciągniętą broń i nie chce otworzyć sie okienko dialogowe, wie ktoś może jak temu zaradzić?

https://www.youtube.com/watch?v=GLDUNJrTmzE

TiKey 7

TiKey 7

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z odnalezieniem ostatniego ornamentu jestem w klasztorze zmiennokształtnych (na ruinach) i jest hrabia jednak nic nie mówi ornamentu też nie ma co mam zrobić pójść gdzieś przed tym nie wiem

Endaron

Endaron

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, jednak problem nadal jest. Mam zapisaną grę przed gadką z Torlofem o kopaczach wtedy gdy tamten da się zabić zamiast nas. Wciskam ctrl + strzałka ataku - wywala z gry i Acces Violation. A gdy wczytam poprzedni zapis koło pełzaczy, to mogę atakować, ale ciosy nie trafiają, człowiek nawet nie zareaguje jak przed nim macham mieczem. Każe tylko schować broń. W obu opcjach nie mogę wyjść z tej zasranej kopalni.

Dobra, jak ktoś ma taki błąd co ja w kopalni. To trzeba z niej wyjść najlepiej, jak Jurgen nas atakuje i wrócić. Wtedy można zabić Shera bez kodów, normalnie i strażnicy nic nie robią, a Torlof nas zaczepia i zadanie wykonane.

deser3

deser3

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Yo mam problem z Questem wilkiem w nowym obozie. Z tego co wiem powinienem pomóc mu  z pluskwą.

Dialog z Wilkiem:
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=33k4v28&s=8#.Uul9sPtIXuB

Quest w dzienniku ( na dole już nic o wilku nie ma ani nic z tym związane) :
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=1539x7o&s=8#.Uuku2ftIXuA

P.S Proszę szybko o pomoc bo się kończą ferie a chce przejść tą cudowną modyfikacje z wywalaniem do pulpitu. :D

matit

matit

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam problem z zadaniem "Nocny Złodziej" zgodnie z poradnikiem czekałem od 19:00-03:00 i nikt nie podszedł do magazynu, mam się jakoś specjalnie schować?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Z tego co wiem to zadanie jest zbugowane. Wpisz w konsoli set time np. 1 i po sprawie.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

deser3

deser3

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Yo mam problem z Questem wilkiem w nowym obozie. Z tego co wiem powinienem pomóc mu  z pluskwą.

Dialog z Wilkiem:
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=33k4v28&s=8#.Uul9sPtIXuB

Quest w dzienniku ( na dole już nic o wilku nie ma ani nic z tym związane) :
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=1539x7o&s=8#.Uuku2ftIXuA

P.S Proszę szybko o pomoc bo się kończą ferie a chce przejść tą cudowną modyfikacje z wywalaniem do pulpitu. :D
UP 2X

either

either

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem 'Ornamenty' w 4 rozdziale. Po tym jak Hrabia stawia nam ultimatum, udałem się do magów wody, gadałem z Merdarionem, który powiedział, że mam iść do zatopionej wieży Xardasa, bo tam niby Hrabia ukrył ornamenty. Problem w tym, że przeszukałem zatopioną wieżę i nie ma tam żadnych ornamentów. Są dwie skrzynie tylko, których bez klucza nie idzie otworzyć. Chciałem zobaczyć czy może Xardas coś powie na ten temat ale z nim dialogu żadnego nie ma. I tu pytanie: co dalej? Te ornamenty są w tych skrzyniach czy gdzieś indziej? Na zadanie mam 3 dni i teraz nie wiem gdzie mam szukać i nie moge ruszyć z fabułą.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Klucz do skrzyni jest w komnacie Kruka.

Yoikoshimoto

Yoikoshimoto

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Mam pewien problem, zrobiłem zadanie "szpieg Gomeza" dopiero po wybiciu patroli dookoła starego obozu i teraz Ratford nie chce mi dać zadania w NO.

Proszę o pomoc.
Z góry dzieki.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Najlepiej spamować i nie szukać tematów...? Nikt ci nie odpowie w osobnym temacie, bo jest od tego ten temat. http://themodders.org/index.php?topic=16530.0

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Yoikoshimoto

Yoikoshimoto

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pewien problem, zrobiłem zadanie "szpieg Gomeza" dopiero po wybiciu patroli dookoła starego obozu i teraz Ratford nie chce mi dać zadania w NO.

Proszę o pomoc.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
A masz 10 mieczy patrolowców?

0 użytkowników
Do góry