Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 1015708 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 1015708

Odpowiedzi 2478

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: xendix
Jak wykopać skarby na mapie od Jacka Aligatora??
Byłem na placu wymian i w lesie ale nie widzę tam żadnych miejsc do kopania.
W lasku przy mostku prowadzącym z SO do OB? X na mapie źle pokazuje, skarb jest nie w lesie, a obok lasu od strony rzeki, niedaleko dróżki.

Innominatam

Innominatam

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Ponawiam prośbę o kod na szamana.  Z góry dzięki za odpowiedzi w stylu "wstrzymaj oddech i na jednej nodze tańcząc hula wejdź do jaskini"

ascat2020

ascat2020

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajduje się skrzynia kruka ? bo szukam szukam i nie ma, a jest mi potrzebny klucz, który zapewne jest w tym kufrze kruka i otwiera skrzynie w zatopionej wiezy xardasa. (misja z kawałkami starej mapy).

Tomnaw69

Tomnaw69

Użytkownicy
Dubbinger
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dubbinger
Mam takie pytanko...
Gdzie znajduje się Paul ? bo dostałem zadanie od Swistaka by znaleźć gościa a raczej ten łuk mu zajebać :D
Lata po tej koloni i nie wiem gdzie spodziewać się gościa.
Proszę o szybką odpowiedź.

Zadanie to "Perlisty Podmuch" bodajże

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Ja to zadanie zrobilem tak :
1.Spalem do polnocy
2.poszedlem do obozu bractwa poexpic na zombie
3.poopróżniałem skrzynie w pozostałościach z obozu i rano Paul ze swoimi straznikami stali na tej górce koło OnB była to godzina ok 7.20

Tomnaw69

Tomnaw69

Użytkownicy
Dubbinger
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dubbinger
Oke dziękuję bardzo zadanie zrobiłem ;)

A teraz druga sprawa... praktycznie powinienem kończyć 3 rozdział po rozmowie z Ratfordem i ataku strażników na OR

Ale najlepsze jest to, że nie mogę z nim porozmawiać... nie mam żadnej opcji dialogowej.

A zadania zrobiłem. 
Te z Aidanem, Świstakiem, i jednym z tych piratów nie pamiętam dokładnie nazwy NPC ;)

To bugg czy coś jeszcze muszę zrobić ?

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Cytat: Tomnaw69
(...)... praktycznie powinienem kończyć 3 rozdział po rozmowie z Ratfordem i ataku strażników na OR
Ale najlepsze jest to, że nie mogę z nim porozmawiać... nie mam żadnej opcji dialogowej.
A zadania zrobiłem.
Te z Aidanem, Świstakiem, i jednym z tych piratów nie pamiętam dokładnie nazwy NPC ;)
To bugg czy coś jeszcze muszę zrobić ?
Idź pogadaj z "jednym z tych piratów" co ma na imię Rodney (bo chyba o niego chodzi)... podziękuje ci za to co dla niego zrobiłeś i dialog z Radfordem powinien się pojawić... chyba, że jeszcze coś masz do zrobienia... 
:)

Cantrol

Cantrol

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Jak zakończyć zadanie w SO z kufrem Gomeza?
2. Jak się "szybko przeszukuje", tzn. bez otwierania okna ekwipunku tylko od razu podnosimy wszystko?

Tomnaw69

Tomnaw69

Użytkownicy
Dubbinger
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dubbinger
@Krycha

Dzięki wielkie, takie to proste a jednak nie. Miałeś/aś ? wybacz nie wiem, racje (różne nicki ludzie dają)
Pogadałem z Rodney'em i to starczyło, te głupie podziękowania, a tak wiele znaczą :D

Jeszcze raz dzięki ;]

Tomnaw69

Tomnaw69

Użytkownicy
Dubbinger
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dubbinger
@Control

Valeya da Ci klucz tylko musisz jej dać portret, i wtedy idziesz po ten pierścień do jego "pokoju" (jeśli to te zadanie, ale chyba tak) 
A jak przeszukiwać szybko, to bodajże Ctrl + Alt i strzałka w górę i to po 10 bierze od razu :D

Cantrol

Cantrol

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Tomnaw69 - tak, to zadanie. Wziąłem klucz, zdobyłem pierścień ale co teraz? Żeby dostać się do kufra Coopera muszę mieć kradzież kieszonkową?

Tomnaw69

Tomnaw69

Użytkownicy
Dubbinger
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dubbinger
@Cantrol

Z tego co wiem nie musisz... po prostu włam mu się do domu wieczorem. Tam masz skrzynię Coopera i podkładasz mu ten pierścień. Po podłożeniu Cooper do Ciebie zagada, że buszujesz mu po chacie itd. Po tym idziesz do zleceniodawcy tego zadania. Nie pamiętam tych nazw NPC, ale Ty wiesz który to :D

Btw. Oczywiście by tego nie widział, bo się na Ciebie wszyscy rzucą :c
Tutaj musisz mieć umiejętność skradanie się.

I quest zrobiony ! :)

Ja jako nagrodę wybrałem pancerz magnata, ale tego Ci kutas nie da... może ruda :D

Cantrol

Cantrol

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Tomnaw69

Dzięki! Zadziałało!

Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś inne problemy, tutaj kanał jakiegoś gracza (nie wiem, kto to, znalazłem przypadkiem) gdzie pokazuje jak przejść wszystkie misje. Jakby czegoś brakowało w poradniku albo tutaj to tam znajdziecie.
http://www.youtube.com/playlist?list=UUB96QikYBfUQrWsFJ5GfwdA
I moje pytanie:
Na jego filmikach widać właśnie to "szybkie przeszukanie" - od razu podnosi całą zawartość, bez otwierania okna ekwipunku. Kilka razy udało mi się zrobić podobnie, ale nie wiem, jak dokładnie. Ktoś poratuje?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dlaczego podczas misji z skarbami w której dostaje się mapę od Aligatora nie ma żadnych miejsc które można rozkopać?
Mógłby dać ktoś obrazek gdzie znajdują się owe skarby.(nie na mapie tylko konkretne miejsce np gdzieś jest w lesie i obrazek pokazujący gdzie)

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Cytat: xendix
Dlaczego podczas misji z skarbami w której dostaje się mapę od Aligatora nie ma żadnych miejsc które można rozkopać?
Mógłby dać ktoś obrazek gdzie znajdują się owe skarby.(nie na mapie tylko konkretne miejsce np gdzieś jest w lesie i obrazek pokazujący gdzie)
Podejrzewam, że szukasz krzyżyka podobnego do tego z G2NK... ale tu są rozmazane, ciemniejsze  kwadraty, mające symulować rozkopaną ziemię(?). Jeden z nich znajdziesz na klifie koło bramy do SO (tej z zawaloną wieżą). Drugi w okolicy mostu... następny za tym mostem gdzie spotkaliśmy Toma ze strażnikami... trzeci gdzieś w okolicach jaskini Piwosza... itd.
 :)

Graba11

Graba11

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam ten sam problem. Znalazłem 1 miejsce do kopania jednak nie to w którym jest perła. Tam gdzie jest perła wg. poradnika nie mogę nic znaleźć. Niby krzyżyk na mapie jest a nie odnajduję miejsca do kopania. Powtarzałem q chyba 7 razy i dupa.

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Miejsce z perłą opisałem na poprzedniej/2 strony temu. Teraz ja mam pytanie :

Jak dostać się do skrzyni gomeza z kawałkiem starej mapy?? Mam klucz od rączki ale nie da sie otworzyć skrzyni (ewentualnie jesli inny klucz to prosiłbym o koda na niego albo na kawalek mapy) Już tego portretu czy cos tam dla  niewolnicy nie moge zrobic bo w SO mnie nei kochają to od niej klucza nie dostane a nie chcem wczytywać 7godzin przed około 

Dirklan

Dirklan

Użytkownicy
posty25
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
itke_gomez_01 albo itke_gomez_01_2 - raczej ten pierwszy kod ale spr możesz oby dwa. 

Graba11

Graba11

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejny problem po ataku na kopalnię rozmawiam z Cavalornem, który poleca mi wziąć wyposażenie od Foxa i Angusa z tym, że po tej misji od foxa biorę zbroję a Angus znika... nie ma go nigdzie, nie mogę porozmawiać z Ratfordem, fabuła staje. Proszę o pomoc.

0 użytkowników
Do góry