Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 861384 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 861384

Odpowiedzi 2478

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wie ktoś, gdzie znajdę Turana, Tourana... whatever? Jak mam zapierdalać w nocy w tej mgle, przez którą nic nie widać po terenie orków to mnie się grać odechciewa xD I mam nadzieję, że okrowe nekropolis to po prostu ich miasto :D
Spoiler
Cmentarzysko orków

a co z zadaniem Nekromanta przechodze przez dolny poziom i pojawia sie nekromanta i co mam robic uciekac przed lawa ? dokad ?? i co dalej z tym zadaniem z gory dziekuje
To chyba oczywiste, że trzeba stamtąd jak najszybciej uciekać. Najlepiej prosto.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cytat: Adanos
Cytat: kaczka w Dzisiaj o 20:54Wie ktoś, gdzie znajdę Turana, Tourana... whatever? Jak mam zapierdalać w nocy w tej mgle, przez którą nic nie widać po terenie orków to mnie się grać odechciewa xD I mam nadzieję, że okrowe nekropolis to po prostu ich miasto SpoilerCmentarzysko orków

Cytat: mrdragothic w Dzisiaj o 20:58a co z zadaniem Nekromanta przechodze przez dolny poziom i pojawia sie nekromanta i co mam robic uciekac przed lawa ? dokad ?? i co dalej z tym zadaniem z gory dziekuje To chyba oczywiste, że trzeba stamtąd jak najszybciej uciekać. Najlepiej prosto.
no tak uciekłem lawa opadła i nic gdzie jest ten nekromanta, kolejna sprawa jaka jest fabuła jaka czesc zadan po zadaniu Najemnicy i Ornamenty nie mam u nikogo opcji dialogowej ?? pomozcie :D

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Witam.

Jestem w 4 rozdziale. Zdobyłem poparcie Laresa, Thorlofa i Wilka lecz mam problem z misją w Orlim Gnieździe, ponieważ wykonałem tutaj już wszystkie misje - Nia ginie lecz zadanie jest cały czas aktywne w dzienniku zadań i się nie kończy. Nie wiem co dalej robić, ponieważ do Lee w twierdzy nie mogę się dostać a 3 postacie które wcześniej wymieniełm nie mają żadnych opcji dialogowych.

Jak pociągnąć dalej fabułę?

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Gdzie są te kawałki kamienia z zadania "tajemnicza księga" ?? byłem we wszystkich tych punktach zaznaczonych na mapie i znalazłem tylko jeden... :/

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: Kingston
ucieklem z kopalni przekonalem wilka dalem płytki z pełzacza i co dalej mam robic?
poszedlem do lee ale jak mowie mu ze jest potrzebny w NO to mowie mu tylko o lesterze i wilku a torlofie nic nie wspomina i nie wiem co dalej czy ktos powinien mnie zagadac po wyjscu z kopalni bo dalej nie mam tego zadania zaliczonego ostatni wpis to ze sheer sie dla mnie poswiecil

Kingston, też miałem podobny problem, że nie mogłem ukończyć tego zadania. Jak Jurgen rzuci się na Sheera to zapisz grę i wczyytaj. Wtedy Thorlof powie Ci, żebyś uciekał z kopalni i quest zostanie ukończony.

Problem jest w Orlim Gnieździe, bo tego zadania nie da się ukończyć, poza tym jest tutaj jakiś bug ponieważ Mia nie ginie, a według dialogu powinna zginąć.

Dodatkowo nie wiadomo co robić dalej, ponieważ do Lee nie chcą mnie wpuścić - można się tam dostać na kodach ale zdajemy mu tylko raport, coś tam mówi o pomocy dla magów wody i dalej NIC - żadnych innych opcji dialogowych. Można powiedzieć, że utknęliśmy w martwym punkcie.

Proszę o info co dalej, ponieważ warto się dowiedzieć czy to jest BUG który uniemożliwia dalszą grę czy czegoś nie zrobiliśmy?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cytat: Button
Cytat: Kingstonucieklem z kopalni przekonalem wilka dalem płytki z pełzacza i co dalej mam robic?
poszedlem do lee ale jak mowie mu ze jest potrzebny w NO to mowie mu tylko o lesterze i wilku a torlofie nic nie wspomina i nie wiem co dalej czy ktos powinien mnie zagadac po wyjscu z kopalni bo dalej nie mam tego zadania zaliczonego ostatni wpis to ze sheer sie dla mnie poswiecil
Kingston, też miałem podobny problem, że nie mogłem ukończyć tego zadania. Jak Jurgen rzuci się na Sheera to zapisz grę i wczyytaj. Wtedy Thorlof powie Ci, żebyś uciekał z kopalni i quest zostanie ukończony.

Problem jest w Orlim Gnieździe, bo tego zadania nie da się ukończyć, poza tym jest tutaj jakiś bug ponieważ Mia nie ginie, a według dialogu powinna zginąć.

Dodatkowo nie wiadomo co robić dalej, ponieważ do Lee nie chcą mnie wpuścić - można się tam dostać na kodach ale zdajemy mu tylko raport, coś tam mówi o pomocy dla magów wody i dalej NIC - żadnych innych opcji dialogowych. Można powiedzieć, że utknęliśmy w martwym punkcie.

Proszę o info co dalej, ponieważ warto się dowiedzieć czy to jest BUG który uniemożliwia dalszą grę czy czegoś nie zrobiliśmy?
musisz udawc  sie do Jarvisa jest tam gdzie byl 1 kamien ogniskujacy dla guru w g1 ;) a ja mam problem no tak uciekłem lawa opadła i nic gdzie jest ten nekromanta, kolejna sprawa jaka jest fabuła jaka czesc zadan po zadaniu Najemnicy i Ornamenty nie mam u nikogo opcji dialogowej ?? pomozcie 

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Dołączam się do pytania mrdragothic.

Jak popchnąć fabułę do przodu po wykonanych zadaniach Ornamenty i Najemnicy?

Po rytuale (Jarvis miał zginąć a stoi żywy) jest tylko dialog u Lee, że dług został spłacony, natomiast nie ma żadnej opcji dialogowej odnośnie wyzwolenia Nowego Obozu.

Dodatkowo zauważyłem, że nie zniknął z dziennika wpis "Poszukiwacze" pomimo tego, że już zdobyłem ornamenty z zatopionej wieży Xardasa i zwróciłem magom wody.

W grze jest tyle bugów, że zaczynam wątpić czy da się tego moda w całości przejść.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Button, skoro jesteś w 4 rozdziale to powiedz mi, co ja mam zrobić, żeby otworzyć do kurwanckiego ptaka pierwszą bramę, jak z duszkiem Roderikiem idę gdzieś w teleport :X Wysyła mnie na wypizdowie, sam znika a ja jak ciągnę za 6 dźwigni to zamieniam się w ducha, który przyzywa chrząszcze :x

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
dzwignie musisz od lewj strony w tej kolejnosci 3 1 2 6 4 5

Cytat: Button
Cytat: Kingstonucieklem z kopalni przekonalem wilka dalem płytki z pełzacza i co dalej mam robic?

w kopalni zapislaem i wczytalem ale torlof do mnie nie zagadal zadanie dalej nie zaliczone a do lee mozna wejsc bez kodow tylko trzeba corda wkurzyc zeby nas zaatakowal trzeba sprobowac 3 razy do twierdzy wejsc wtedy nas zaatakuje i wpusci a w orlim gdzie potwierdzam jest jakis bug bo Nia nie ginie i nie mozna wykonac tego zadania
p.s button moze masz save po tej kopalni?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Pomoc w zadaniach i w rozgrywce
#849 2013-11-15, 09:49(Ostatnia zmiana: 2013-11-15, 10:02)
Da się ukończyć zadanie "Orle gniazdo", ale później. Co do Nii ona ginie, tylko kobiety nie mają animacji "leżenia na ziemi".

Jak popchnąć fabułę do przodu po wykonanych zadaniach Ornamenty i Najemnicy?
Wątek nekromanty zaliczony? Miecz runiczny naładowany?

w kopalni zapislaem i wczytalem ale torlof do mnie nie zagadal zadanie dalej nie zaliczone
Dialog powinien się pokazać, gdy Sher ginie i jesteśmy niedaleko Torlofa.

Button, skoro jesteś w 4 rozdziale to powiedz mi, co ja mam zrobić, żeby otworzyć do kurwanckiego ptaka pierwszą bramę, jak z duszkiem Roderikiem idę gdzieś w teleport :X Wysyła mnie na wypizdowie, sam znika a ja jak ciągnę za 6 dźwigni to zamieniam się w ducha, który przyzywa chrząszcze :x
Polecam poradnik. Akurat to zadanie jest dość dobrze opisane.

a ja mam problem no tak uciekłem lawa opadła i nic gdzie jest ten nekromanta
A gdzie uciekłeś? Prosto i na górę?

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
torlof nie zagaduje a stoje obok niego miecza nie moge naladoac bo zabral mi go carlos przed wejsciem do kopalni i nie wiem gdzi jest
p.s tylko ze jurgen nie zabija sheera tylko go bije nie wsadza mu miecza i potem atakuje mnie

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
To zabij Shera :D Zawsze możesz później uciec i wrócić do Wolnej kopalni lub przyzwać Torlofa i pogadać: Sld_737_Torlof :D

Ktoś jeszcze miał problem, że Sher nie ginął?

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: kaczka
Trzeba nacisnąć dźwignie w odpowiedniej kolejności (natomiast później jak już tam będziesz to walczysz  z duchem i umarlakami)

Cytat: Kingston
p.s button moze masz save po tej kopalni?
Masz, plik save po wyjściu z kopalni: http://www.4shared.com/zip/VMPpjAlL/savegame1.html

Adanos czy mógłbyś napisać jak aktywować zadania "Nekromanta" i naładowanie miecza runicznego?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Odebrałeś miecz runiczny od Carlosa? Rozmawiałeś z Lerenem?

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Miejsce w którym można spotkać Carlosa:
Spoiler
Leży martwy pod wieżą przy moście prowadzącym do miasta orków

Ok porozmawiałem z Lerenem i faktycznie aktywowały się dwa zadania związane z Mieczem Runicznym i Nekromantom.

Tylko pytanie gdzie się znajduje ten Nekromanta?

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
on jest niby w jakies jaskini niedalko placu wymian ale chodze tam nic nie moge znalesc po drodze bylo troche martwych cial szekieltow zombie na plaskowzyu tez nic ma jest

Rutcor

Rutcor

Użytkownicy
Pan Cienia
posty49
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pan Cienia
Może mi ktoś powiedzieć jak sobie poradzić na początku bo w pierwszych misjach to nawet wilk mnie zabije a tu jest zadanie np. zabić matkę aligatorów

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Poproś o pomoc Angusa, Hanka i Rodneya.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
on jest niby w jakies jaskini niedalko placu wymian ale chodze tam nic nie moge znalesc po drodze bylo troche martwych cial szekieltow zombie na plaskowzyu tez nic ma jest
Spoiler
Wyżej niż zawalona kopalnia. Tam są zębacze, był też skarb Jacka. Jak tam jesteś to idź prosto w stronę urwiska i spoglądaj w lewo. Tam jest wejście.

Rutcor

Rutcor

Użytkownicy
Pan Cienia
posty49
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pan Cienia
Poproś o pomoc Angusa, Hanka i Rodneya.

Nie ma takich opcji dialogowych u każdego z nich.

0 użytkowników
Do góry