Gothic: Czas Zapłaty [beta] 1121845 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 1121845

Odpowiedzi 2392

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Z tym skarbem co bylo zrobione celowo to dobry pomysl.
Dziekuje i dobranoc  :lol:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

lukaszsaz

lukaszsaz

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Mogłby ktoś mi dać ten save z tą walką Truanem

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
niedawno niektorzy mowili ze orca od dluzszego czasu nie ma na lastfm, a moda zostawil z braku czasu, a tu nagle sie nam pojawia orcwarrior sluchajacy muzyki, co by pozwolilo sie z nim skontaktowac i zapytac czy znow sie bawil ze skryptami, bo wczesniej wyslal sherowi source

Zajmijcie się swoim życiem. Grzebanie się w bagienku zwanym gothicem to nie jest niczyja powinność.

Oreius

Oreius

Użytkownicy
posty54
  • Użytkownicy
Dawno juz w CZ nie grałem, ale wydaje mi się, że znalezłem miecz runiczny bez kodów. Po wyjściu bety, shergar wstawił też savy. Jeden z nich był tuż  przed walką Roderica  z Truanem w podziemiach klasztoru. Wczytałem go i kiedy pokonałem Truana, użyłem zaklęcia telekinezy, żeby poszukać czegoś ciekawego. Namierzyłem miecz runiczny. Znajdował się on w komnacie nad tą wielką salą z Truanem. A że w jej podłodze była dziura mogłem spokojnie go sobie przywołać telekinezą. Możliwe, że teraz go już tam nie ma, dawno już nie grałem w CZ.
Mógł by ktoś dać adres strony na którym shergar umieścił swoje savy.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
nie polecam, bo te save'y nie współpracują z najnowszymi teraz poprawkami, będzie wtedy więcej problemów

Oreius

Oreius

Użytkownicy
posty54
  • Użytkownicy
nie polecam, bo te save#msg1052517y nie współpracują z najnowszymi teraz poprawkami, będzie wtedy więcej problemów
mimo to chciałbym sobie pograć na tych savach wię prosze dajcie linka.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
jedno pytanie :
czy ty sciagnales CZ po to zeby sie bawic mieczem runicznym?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
nawet jeśli zdobędzie save to się mocami miecza nie nacieszy, bo dopiero można cieszyć się mocami w 5 rozdziale

Oreius

Oreius

Użytkownicy
posty54
  • Użytkownicy
no to da ktoś ten link

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Poszukaj sobie.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
nawet jeśli zdobędzie save to się mocami miecza nie nacieszy, bo dopiero można cieszyć się mocami w 5 rozdziale
chyba ze uzyje story helpera, chyba ze nie aktywowaliscie w skryptach tej misji  :naughty:

Oreius

Oreius

Użytkownicy
posty54
  • Użytkownicy
Poszukaj sobie.
Łatwo powiedzieć szukałem i szukałem ale nic nie znalazłem bo przecież gdybym znalazł to bym nie chciał żeby ktoś dał mi linka.
Poszukaj sobie.
Łatwo powiedzieć szukałem i szukałem ale nic nie znalazłem bo przecież gdybym znalazł to bym nie chciał żeby ktoś dał mi linka.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
kiedyś savy były na 1 stronie ale linków już nie ma, raczej wątpie żeby ktoś już posiadał tamte savy

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Te savy nadal tam sa, tylko w spoilerze...    :ayfkm:   Tylko one najlepiej działają   z pierwszą wersią bety.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
nie zauważyłem  :D

Libra

Libra

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Najnowsza wersja (11.07.2012).

I jak tam idą prace nad modem?? bo trochę cicho się zrobiło ze strony TM...

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
idą do przodu, poprawiamy błędy i testujemy, ale na razie nie ma sensu informować co zostało poprawione

Libra

Libra

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
oki spoko, ważne że się nie zatrzymali i nie porzucili planów.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Niżej lista ostatnich poprawek, ale jest ich sporo więcej, kwestia ponownego sprawdzenia i doszlifowania.

ver 1.05
- zlikwidowany crush gry w pobliżu obozu łowców trolli,
- przywódca stada wilków ma poprawny model 3D,
- poprawione zadanie "Biały kieł",
- poprawiony pupil,
- dodanie orka ducha do cmentarzyska orków,
- poprawiona reakcja Ratforda po ataku strażników ze SO,
- poprawione nastawienie gildii po 4 rozdziale,
- poprawiono literówkę w nazwie zadania "Jedzenie dla Scorpiona",
- poprawiona szybka nauka u Miltena,
- Angus i Hanis (lub Kharim) są dodani koło stróżówki Tonyego przed atakiem na starą kopalnię,
- jeśli Kharim został wygnany z obozu, to nie wraca już do OR po ataku na starą kopalnię,
- poprawione zadanie u Aidana dotyczące długów,
- poprawiono błąd z pojawianiem się dialogu u Piwosza dotyczącego trunku dla strażnika,
- podczas spotkania w OR przed atakiem SO powinni już się pojawić u Cavalorna Ratford z Miltenem,
- w podziemiach klasztoru jest już właściwy Roderic z odpowiednimi kwestiami dialogowymi,
- usunięto zdublowanego Kila, teraz jest jeden z odpowiednimi dialogami,
- nie można już przywoływać w nieskończoność Białego Kła,
- zmieniono nazwy rozdziałów,
- poprawiono chronologię linii fabularnej,
- skrzynia Kruka ma nazwę "OC_CHEST_RAVEN" i od początku znajduje się w niej klucz do skrzyni w zatopionej wieży Xardasa, w której ukryto ornamenty,
- skrzynia na ornamenty ma instancję "CHEST_ORNAMENTS",
- skrzynia Rączki: "OC_CHEST_FINGERS", suwenir jest dodany podczas rozpoczęcia zadania,
- dodany topór Roderika w Wieży Mgieł,
- wraz z przybyciem do Kolonii Nekromanty (DMB_1700_Necro) pojawią się także trupy i nieumarli w pobliżu opuszczonej kopalni,
- został usunięty poprzedni nekromanta (non_4091_nekro), teraz jest nim DMB_1700_Necro (było dwóch, różnili się wyglądem, a mieli obaj służyć do tego samego),
- poprawiona rutyna TA_GUARD,
- utworzenie run teleportacyjnych: do obozu myśliwych (Cavalorn daje ją w podzięce: jako zadośćuczynienie za Głębię i wykrycie szpiega), teleportacja do siedziby nekromanty (działa tylko w Cave.zen) i teleportacja z Dungeon.zen do World.zen (działa tylko w Dungeon.zen),
- Gorn znajduje się przed NO,
- pojawia się wpis po śmierci informatora i zadanie zostaje zaliczone,
- poprawione "wpuszczanie" do twierdzy przez Corda, wcześniej w nieskończoność się pętliło,
- najemnicy w twierdzy mają już odpowiednią siłę, aby udźwignąć swoją broń,
- najemnicy typu ambient mają już "KONIEC" zamiast "ENDE.",
- dodana możliwość handlu z Riordianem,
- dodany odpowiedni warunek przy dialogu u Myxira dotyczącego ornamentów, wcześniej można było do niego po prostu zagadać bez odpowiedniej wiedzy,
- droga, którą prowadzi nas Roderic w World.zen została podzielona na dwa etapy: do bramy przed kołowrotkiem i od bramy, Roderic powinien się teleportować przed bramą i ją otworzyć,
- dodano odpowiednie wyzwalacze w Cave.zen pozwalające się teleportować do siedziby nekromanty, w Dungeon.zen poprawiono teleport do World.zen
- przebudowany i poprawiony główny wątek w SO
-

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Swietna robota :)  A wiec niebawem ujzymy tę łatkę na moda :D  mam nadzieje

0 użytkowników
Do góry