Gothic: Czas Zapłaty [beta] 1123175 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 1123175

Odpowiedzi 2392

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Noe nie byl bug - po prostu za malo sily  :ok:

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy
Noe nie byl bug - po prostu za malo sily  :ok:
Sam jesteś siła. Mój Rick miał 45 siły pałkę i ucznia w broni 1h i też czasem nie można za ciul było trafić wroga, trzeba było zapisywać i wczytywać, za którymś razem działa.

Człowiek który nic nie posiada wciąż może zachować wiarę.  

Zbawienie przeszło przez krzyż, ogromna to tajemnica, każde cierpienie

ma sens prowadzi do pełni życia

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

JoKeRo

JoKeRo

Użytkownicy
posty40
Propsy9
  • Użytkownicy
Cześć mam mały problem, świeżo po instalacji CZ :

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
włącz przez gothic startet.exe ....

JoKeRo

JoKeRo

Użytkownicy
posty40
Propsy9
  • Użytkownicy

JoKeRo

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#564 2012-03-16, 23:00(Ostatnia zmiana: 2012-03-16, 23:13)
Już działa, miałem problemy z Playerkitem ale już wszystko ładnie pięknie działa. Ścinek nie mam  :wink:  
Tylko się mi zawiesza przy wychodzeniu z gry...  :ayfkm:

Mam nadzieję, że ktoś zajmie się poprawą modyfikacji oraz naprawi liczne błędy i niestablizację. Nie chciałbym żeby robił ktoś to niedoświadczony, a szczególnie w tym zakresie. Moim zadaniem grupa tworząc CZ "themodders" powinna dokończyć dzieło, nie zważając na to, że "orc" gdzieś się podział. Ja rozumiem, że on miał pliki i inne dane potrzebne do modyifkacji ale odrobina wysiłku i można to jakoś nadrobić. Nie ważne ile miałbym czekać na Czas Zapłaty, po prostu chcem modyfikację która mnie poruszy i zachęci znowu do grania w Gothica. Tak więc błagam was, dokończcie dzieło...

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

#565 2012-03-16, 23:13(Ostatnia zmiana: 2012-03-16, 23:14)
Mam nadzieję, że ktoś zajmie się poprawą modyfikacji oraz naprawi liczne  błędy i niestablizację. Nie chciałbym żeby robił ktoś to  niedoświadczony, a szczególnie w tym zakresie. Moim zadaniem grupa  tworząc CZ "themodders" powinna dokończyć dzieło, nie zważając na to, że  "orc" gdzieś się podział. Ja rozumiem, że on miał pliki i inne dane  potrzebne do modyifkacji ale odrobina wysiłku i można to jakoś nadrobić.  Nie ważne ile miałbym czekać na Czas Zapłaty, po prostu chcem  modyfikację która mnie poruszy i zachęci znowu do grania w Gothica. Tak  więc błagam was, dokończcie dzieło...                                          

No to masz fajne marzenia. Ciesz się z tego co masz.

Nalad

Nalad

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Może ktoś mi zuuplodować plik DIALOGCAMS.ZEN z _work/data/presets?

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Mam nadzieję, że ktoś zajmie się poprawą modyfikacji oraz naprawi liczne błędy i niestablizację. Nie chciałbym żeby robił ktoś to niedoświadczony, a szczególnie w tym zakresie. Moim zadaniem grupa tworząc CZ "themodders" powinna dokończyć dzieło, nie zważając na to, że "orc" gdzieś się podział. Ja rozumiem, że on miał pliki i inne dane potrzebne do modyifkacji ale odrobina wysiłku i można to jakoś nadrobić. Nie ważne ile miałbym czekać na Czas Zapłaty, po prostu chcem modyfikację która mnie poruszy i zachęci znowu do grania w Gothica. Tak więc błagam was, dokończcie dzieło...
Nie Ty jeden oczekiwałeś nieco innej odsłony tak świetnie zapowiadającego się moda. Nie wątpię, że znajdzie się kilku/kilkunastu śmiałków, którzy podejmą próbę poprawienia błędów i optymalizowania moda. Sądzę jednak, że na próbach się zakończy.
Ujmę to tak. Za długo moddersi robili Czas Zapłaty (chodzi mi głównie o skrypty), żeby teraz ktokolwiek ze skrypterów miał nerwy babrać się w tym od nowa, przeglądając każdy wadliwy plik i każdą wymienioną, błędnie napisaną linijkę. Po prostu po jakimś czasie mozolnej pracy nad modem, jedyne marzenie osoby modyfikującej grę to oderwać się od wirtualnej rzeczywistości, iść zachlać mordę czy na jakiś wypad ze znajomymi, ew do rodzinki się wybrać... generalnie odejść od tego cholerstwa zżerającego czas, nerwy i zdrowie.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
nie wiem czy pytanie bylo wczesniej zadawane, ale napisze :)
gdzie sie podzialy pochwy na miecze?  :lol2:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
ja nemialem caly pozatek i potem sie jakosz pojavili ... mnie to przyszlo troche random moze jakys bug povoduje ze sie czasami niepokazuja

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
moze w finalnej wersji je ujrzymy ^^

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
hdize sa niewolnicy ktorych musze zabic dla Laresa i przyniesc jego topór

gothic1210
  • Gość
Nie Ty jeden oczekiwałeś nieco innej odsłony tak świetnie zapowiadającego się moda. Nie wątpię, że znajdzie się kilku/kilkunastu śmiałków, którzy podejmą próbę poprawienia błędów i optymalizowania moda. Sądzę jednak, że na próbach się zakończy.
Ujmę to tak. Za długo moddersi robili Czas Zapłaty (chodzi mi głównie o skrypty), żeby teraz ktokolwiek ze skrypterów miał nerwy babrać się w tym od nowa, przeglądając każdy wadliwy plik i każdą wymienioną, błędnie napisaną linijkę. Po prostu po jakimś czasie mozolnej pracy nad modem, jedyne marzenie osoby modyfikującej grę to oderwać się od wirtualnej rzeczywistości, iść zachlać mordę czy na jakiś wypad ze znajomymi, ew do rodzinki się wybrać... generalnie odejść od tego cholerstwa zżerającego czas, nerwy i zdrowie.
Przecież za poprawę moda zabrali się: Adanos, RafalBudzis, shergar i Kereth level desinguje. Tymczasem wy piszecie tak jakby "nikt się za to nie wziął". Ja tam wiem, że oni to skończą.  :ok:

RickLon

RickLon

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się jakoś pominąć lub przyspieszyć tę cut scenke, która jest podczas snu?

JoKeRo

JoKeRo

Użytkownicy
posty40
Propsy9
  • Użytkownicy
No mam nadzieję, że dobrze im to pujdzie  :roll:  Kurcze nie wiem jak zaradzić z zawieszeniami w grze.. Gra chodzi płynnie, nawet z kompasem... ALe czasem jak zawiesi sie to na amen.. i jeszcze przy wychodzeniu z gry...

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Polecam odpalać grę w oknie mniej crashy moim zdaniem, jak jakiś się zdarzy to nie resetujesz komputera:).

JoKeRo

JoKeRo

Użytkownicy
posty40
Propsy9
  • Użytkownicy

JoKeRo

#576 2012-03-17, 10:42(Ostatnia zmiana: 2012-03-17, 10:42)
Tak też uczynię  :ok:   :wink:  Muzyka zajebiście skomponowanana, szkoda, że nia ma tej muzyki podczas walki co była w gameplayach na Youtubi'e

Kazek

Kazek

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy

Kazek

#577 2012-03-17, 10:43(Ostatnia zmiana: 2012-03-17, 16:35)
Gothic: Czas Zapłaty [wersja beta].

1. Modyfikacja:

1.1. Najnowsza wersja, nie wymaga patchy:
http://www.sendspace.com/file/v8eo41
http://www.sendspace.pl/file/c23d8e449a78a0179d93194

http://cz.press-play.pl/

Jeżeli ktoś ma problem z instalatorem poniżej manualna instalacja:

"_work\Data\Meshes\_compiled"
pliki
INVISIBLE_ZCVOBLIGHT.MRM

"_work\Data\Music\Czas_Zaplaty"
pliki
wszystkie .ogg i wszystkie Silience.*

"_work\Data\Presets"
pliki
LIGHTPRESETS.ZEN
DIALOGCAMS.ZEN
lensflare.zen

"data\modvdf"
paczke .mod

"\data"
paczke .vdf

"system"
pliki .ini
oraz .dll

THX!!! juz mi działa

ale mam pytania:
1. skoro to niewymaga patchy to dlaczego Pisze ze to wersja 0.8.4?
2. dlaczego wyskakuje ten "error" na górze ekranu?
3. czy planujecie dodać dubbing

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
3. czy planujecie dodać dubbing

:lol:   :lol:

Libra

Libra

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy

Libra

#579 2012-03-17, 21:24(Ostatnia zmiana: 2012-03-17, 21:26)
Najbardziej  oczekiwana prze zemnie modyfikacja do Gothica ujrzała światło dzienne, szkoda tylko że w takim a nie innym stanie. Wszelakie podziękowania należą się Shergarowi, Orc przepadł i może już nie wrócić, ale oby nie. Gdyby jednak tak się stało w Czas Zapłaty, (gdyby nie shergar) byśmy sobie nie pograli. No a teraz wrażenia po odpaleniu CZ, na pierwszy plan rzuciła mi wspaniała grafika głównego panela gry. Po załadowaniu nowej gry ujrzałem wyśmienitą grafikę, przecież to na podstawce G1 :) , humorystyczne dialogi które mnie rozjeba**, nową muzykę i przede wszystkim fabuła. Wreszcie poczułem to coś, co czułem przechodząc Gothica po raz pierwszy, dreszczyk i mrowienie po pleckach :) . Aż się łezka w oku zakręciła.

Wrzuciłem jeszcze Czas Zapłaty na Wupload.com

http://www.wupload.com/file/2676600502

0 użytkowników
Do góry