Gothic: Czas Zapłaty [beta] 986804 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 986804

Odpowiedzi 2392

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
witam wszystkich :)
nie wiem czy ktoś coś takiego miał czy nie ale w dziale z bugami tego nie znalazłem ;p  więc napisze tutaj:
mam buga a konkretniej dziwny błąd przez który ni jak się nie da grać: kiedy wyjmuje miecz jest jeszcze dobrze, ale kiedy zaatakuje kogokolwiek nawet w powietrze gra się wyłącza i pojawia mi się access violation... nie mam pojęcia co robić... wcześniej to się nie zdarzało, przeinstalowałem nie raz CZ i odpalam za pomocą startera nie startera_mod... proszę o pomoc
Problem występuje, gdy zmienia się świat gry. Po wczytaniu świata należy zapisać grę. Jak nas wywali, to wczytujemy.

Problem ten został już dawno poprawiony, ale w wersji późniejszej niż udostępniona beta.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
A wiec znalezliscie przyczyne tego bledu. Jestem pod wrazeniem  :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Teraz tylko pozostaje czekać na wersję finałową : )

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#1703 2013-03-28, 08:51(Ostatnia zmiana: 2013-03-28, 08:52)
Pograłem i stwierdzam, że jest w tej grze pełno bugów. Lepiej poczekać na finalną wersję.

Jakie ja bugi znalazłem? Np. Zadanie Szpieg Gomeza może się łatwo zbugować, jeśli: podczas drugiego wypytywania ludzi ktoś nam powie, że szuka nas Cavalorn, a my idziemy dalej pytać ludzi to ta kwestia zniknie u Cavalorna. Jeśli nie porozmawialiśmy z Tonim drugi raz, a porozmawiamy z Cavalornem to nie porozmawiamy z nim trzeci raz. A na koniec, Cavalorn daje nam 3 dni na rozpracowanie sprawy szpiega. Ale trzeciego dnia i TYLKO trzeciego dnia pojawi się u niego opcja rozmowy o spotkaniu z Tonim o północy w Głębi, chociaż nawet jeśli to się jeszcze nie zdarzyło. A drugi inny bug to to, że jak dostajemy od Cavalorna zadanie by iść do obozu trollowców, to ochroniarz nie chce nas wpuścić, a przywódca nie ma żadnych kwestii dialogowych.

A moim zdaniem, tak na marginesie, to moglibyście poprawić Głębie. Już nie chodzi o te całe błędy w świecie, ale o te pająki. Są bez tekstór i bez animacji. Poza tym, ten koleś co nas posyła do Głębi mówi, że zeżrą nas szczury. A tam nie ma szczurów, tylko pająki. Więc w następnej wersji lepiej usuńcie te fatalnie pająki, które mają tele bugów, i dajcie dobrze zrobione szczury.

selven

selven

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy

selven

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#1704 2013-03-28, 09:32(Ostatnia zmiana: 2013-03-28, 09:43)
witam wszystkich :)
nie wiem czy ktoś coś takiego miał czy nie ale w dziale z bugami tego nie znalazłem ;p  więc napisze tutaj:
mam buga a konkretniej dziwny błąd przez który ni jak się nie da grać: kiedy wyjmuje miecz jest jeszcze dobrze, ale kiedy zaatakuje kogokolwiek nawet w powietrze gra się wyłącza i pojawia mi się access violation... nie mam pojęcia co robić... wcześniej to się nie zdarzało, przeinstalowałem nie raz CZ i odpalam za pomocą startera nie startera_mod... proszę o pomoc
Problem występuje, gdy zmienia się świat gry. Po wczytaniu świata należy zapisać grę. Jak nas wywali, to wczytujemy.

Problem ten został już dawno poprawiony, ale w wersji późniejszej niż udostępniona beta.
dzięki ;> zrobię jak mówisz ;p  zobaczymy czy pomoże :)  a tak z innej beczki mam jeszcze 2 pytania:
dlaczego kiedy wybieram ścieżkę magi i uczę się u lerena króęgów magii mogę mieć maximum 2? spełniam wymagania na 3 ale on mówi, ze umiem już wszystko..
2 pytanie: gdzie mogę się nauczyć dlaej broni 2-ręcznej bo u Qentina max to 50 pkt ;p  z góry dzięki :)

niestety problem jest nadal taki sam... nic nie pomogło zapisanie i wczytanie... nie mam pojęcia już co robić...

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Lee może ciebie nauczyć, ale prawdopodobnie w obecnej wydanej wersji publicznej, to raczej poprawnie działać nie będzie

selven

selven

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
no właśnie nie bardzo działa ;p  a co z Tą magią? bo nawet u charakterhelpera mozna maximum 2 kręgi...

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
trzeba mieć odpowiedni poziom many, żeby uczyć się wyższych kręgów. Ale jeśli pomimo tego nie działa, to będzie błąd. Jeżeli tak jest to dobrą wiadomością jest taka że błąd został dawno poprawiony.

selven

selven

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
ehh... czyli bug.. przydałby się patch... ale już blisko końca pewnie... to trzeba czekać na wersje finalną... :(

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
ehh... czyli bug.. przydałby się patch... ale już blisko końca pewnie... to trzeba czekać na wersje finalną... :(
Wytrzymasz. Większość czasu mamy za sobą  :wink:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
trzeba mieć odpowiedni poziom many, żeby uczyć się wyższych kręgów. Ale jeśli pomimo tego nie działa, to będzie błąd. Jeżeli tak jest to dobrą wiadomością jest taka że błąd został dawno poprawiony.

Nawet nie wiesz, czy to jest błąd czy co innego, a stwierdzasz, ze zostal naprawiony? Nie no, kozak, zawsze chcialem poznać wróżbite Macieja.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

selven

selven

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
mnie się wydaje, że on tylko chciał powiedzieć że jest to nie mana to to jest błąd gdyż u niego już jest to naprawione ;p

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Nawet nie wiesz, czy to jest błąd czy co innego, a stwierdzasz, ze zostal naprawiony? Nie no, kozak, zawsze chcialem poznać wróżbite Macieja.
W jego wersji moda na pewno wszystko dobrze działa, ot co.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
W to nie watpie, wkoncu tyle ludzi sie stara nad tym, żeby było jak najmniej bugow :)  nic tylko pogratulowac dobrej roboty :)  czekamy na najnowsza wersje, powodzenia.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

dard draken

dard draken

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
witam wzystkich  :lol:  

mam problem z jedna mala misja ;d  runiczne ostrze bo rozmawialem juz z saturasem i xardasem i u nikogo nie ma dialogu oprocz riordiana ze znalazlem ornamenty i ma isc do sali portalowej jak to jest?  :ayfkm:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
witam wzystkich  :lol:  

mam problem z jedna mala misja ;d  runiczne ostrze bo rozmawialem juz z saturasem i xardasem i u nikogo nie ma dialogu oprocz riordiana ze znalazlem ornamenty i ma isc do sali portalowej jak to jest?  :ayfkm:
Niestety w becie możesz sobie pomarzyć o zabawie mieczem runicznym. Będziesz mógł dopiero w pełnej wersji.

dard draken

dard draken

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
a kiedy pelna wersja??? oO

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Gdy zostanie ukończona.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Na szczęście w przeciągu kilku miesięcy :)

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry