Witam przerobiłem świat jarkendaru w 3 d maxie dodałem kilka swoich modelów i połączyłem je z danymi częściami świata i tutaj następnie każdą część świata zamieniłem na meshes (prubowałem też bez pośrednio bez zmieniania na meshes ) następnie zapisałem te części jako od dzielne zeny połączyłem je macrosem według tego poradnika
http://themodders.org/index.php?/topic/10223-modyfikacje-podloza-ovobowanego-zena/ acha zapomniałem dodać że wcześniej zapisałem voby odzelnie by ich nie stracić też według tego poradnika .
Po uruchomieniu macrosa i po godzinie (nie które modele były dosyć obszerne ale spacer je czytał jako mesche i jako zeny) macros zakończył prace i moim oczom ukazała się gotowa mapka byłem bardzo

ok po wszystkim zapisałem zena , ładnie się wszystko zapisało .
wyłączyłem spacera i włączyłem 2 raz chcem wczytać swojego zena i tu problem wczytuje kawałek i crasch wypierdzela błąd spacer się wyłancza a ja włosy z głowy wyrywam.
Dodam jeszcze że próbowałem zrobić to samo tylko bez tych zapisanych vobów ale to też nic nie dało nadal błąd podczas odczytu zena .
Dla testu usunołem nawet z mapy te modele które są najbardziej szczegółowe ale to nic nie dało ;/ nadal ten sam smutny błąd.
Zen nie działał anie w grze ani na 2 kompie ;/ wyskakiwał cały czas ten błąd
Proszę pomóżcie to bardzo ważny projekt