[Wspólne granie] Company of Heroes 154885 774

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 18.02.2012 roku

Wyświetleń 154885

Odpowiedzi 774

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak to możliwe, że zabijając wam dwa razy tyle żołnierzy, wygraliście?  oO

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lepiej gospodarowaliśmy jednostkami :D  Ogółem jestem szalenie dumny z Seby :D  Ostatnio trochę go szkoliłem i widzę odniosło to pożądane rezultaty - udało nam się to, czego nie zdołałem osiągnąć z meatem :D

Sporo inwestowaliście w późniejszym etapie gry w Panthery... tymczasem każda zniszczona (bez większego trudu) panthera to 600 MP i 160 paliwa/500 MP w plecy :D  Nawet przyzwany kilkukrotnie Tygrys nie pozostawił po sobie na polu bitwy większego echa :D  
Hwep dopiero później zainwestował w MP44, które mogły sprawdzić się przeciw moim BARom, a nawet wtedy prawidłowo ich nie wykorzystał :D  
To co dało nam się w kość to z pewnością artyleria - ale wiadomo, nią się walki nie wygra. Kilka razy została wykorzystana w bardzo dobrych miejscach.
Adanos nie mam pojęcia po co inwestował w Granadierów, skoro nie wyposażał ich w żadną dodatkową broń - nie licząc pojedynczych Panzerscherków, które rozbijały się o obronę Seby.
Ja za późno zainwestowałem w bunkier medyków - uciekło mi przez to sporo darmowych jednostek :C

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Aztek nie wypowiadaj sie bo się nie znasz :lol2:  Na PE przynajmniej. Wydałbym wszystkie municje na stg44 nie miałbym nic na granaty AT i threadbreakery ani na absolutnie żadne inne umiejetności :D  Oczywiście mógłbym całkowicie popierdolić AT ale z jakiegoś powodu Adanoś obraził się na działa AT i nie miałem żadnego innego wsparcia dopóki nie wyjechały pantery.
Które swoją drogą są dla PE tanie jak barszcz kiedy rozporządzasz swoimi jednostkami jak ja, nie tracąc ich o byle gówno i mając w chuj manpoweru (jedyny duży problem w przypadku straty pantery to strata weterancji).

A assault pg z stg44 zbudowałem tylko dlatego że niezauważony bombing run rozjebał mi dwa całe czteroosbowe squady nad którymi wciąż płaczę ;_;

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

[Wspólne granie] Company of Heroes
#503 2013-03-18, 16:48(Ostatnia zmiana: 2013-03-18, 16:50)
Sporo inwestowaliście w późniejszym etapie gry w Panthery... tymczasem każda zniszczona (bez większego trudu) panthera to 600 MP i 160 paliwa/500 MP w plecy :D  Nawet przyzwany kilkukrotnie Tygrys nie pozostawił po sobie na polu bitwy większego echa :D  
Panter miałem mało, a w tygrysy inwestowałem, bo... nie wiedziałem co zrobić z potencjałem ludzkim :D

Adanos nie mam pojęcia po co inwestował w Granadierów, skoro nie wyposażał ich w żadną dodatkową broń - nie licząc pojedynczych Panzerscherków, które rozbijały się o obronę Seby.
Wszystko było pod kontrolą dopóki nie przysłałeś Rangersów :(

Ja za późno zainwestowałem w bunkier medyków - uciekło mi przez to sporo darmowych jednostek :C
Ja też :(

W sumie mam już nową taktykę :lol2:

Spoiler
No co? Trzeba dbać o propagandę sukcesu :lol:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wydałbym wszystkie municje na stg44 nie miałbym nic na granaty AT i threadbreakery ani na absolutnie żadne inne umiejetności :D
Dupa, wystarczyło wydać nieco tego MP, którego miałeś na pęczki, żeby kupić jednostki od razu wyposażone w MP44 :D  Swoją drogą jestem pod wrażeniem, że nie miałeś z nim problemu. Uzupełnienia w PE są strasznie drogie - ~45MP, to tyle co wysokiej klasy jednostki z innych frakcji :D  

Panter miałem mało, a w tygrysy inwestowałem, bo... nie wiedziałem co zrobić z potencjałem ludzkim :D
Mogłeś zainwestować chociażby w szkolenie piechoty.

To dzieło Seby! :D  Ja się bawiłem siłami powietrznymi.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
To dzieło Seby! :D  Ja się bawiłem siłami powietrznymi.
Rzeczywiście. Dopiero później skojarzyłem, że ty miałeś spadochroniarzy, których moi grenadierzy raz dwa rozwalali na północy.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rzeczywiście. Dopiero później skojarzyłem, że ty miałeś spadochroniarzy, których moi grenadierzy raz dwa rozwalali na północy.
No, jednostki airborne nie są moimi ulubionymi :lol2:  Sporo kosztują (375MP), nie mają BARów, ulepszenie o bazooki jest cholernie drogie (125 ammo), a uzupełnienie oddziału kosztuje 45MP za człowieka.
Mimo to czasem się przydają jako dodatkowa siła ognia - no i mogą się pojawić w dowolnym miejscu na mapie :D
Co innego z działami AT - te nieraz uratowały sytuację. Z kolei z zaopatrzenia skorzystałem tylko raz. Już nie dla 100 ammo i 50 paliwa, ale dla CKMu (szybko skoszonego :C) :lol2:  

To kiedy powtórka? :lol2:

PS. Możesz łatwo rozróżnić graczy. W opcjach jest coś takiego jak 'kolor gracza'. Dzięki temu podział na "dobrych i złych" zmienia się dla osobny kolorek dla każdego gracza :D

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

#507 2013-03-19, 04:16(Ostatnia zmiana: 2013-03-19, 04:19)
Dupa, wystarczyło wydać nieco tego MP, którego miałeś na pęczki, żeby kupić jednostki od razu wyposażone w MP44 :D

Jasne powinienem był najpierw znudować panzer jager command a dopiero potem pg :lol2:  super rady dajesz aztek.
Jak wspomniałem, kupiłem droższych za sam manpower dopiero kiedy głupio straciłem całe dwa squady przez bombing run. Budować więcej niż cztery jednostki pg nie ma przecież sensu. Zwłaszcza kiedy mam cztery osoby w jednym squadzie.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to nie widzę przeciwwskazań, by zamienić standardowe oddziały PE na szturmowe :D

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

#509 2013-03-19, 05:34(Ostatnia zmiana: 2013-03-19, 05:37)
No to nie widzę przeciwwskazań, by zamienić standardowe oddziały PE na szturmowe :D

Wydałbym wszystkie municje na stg44 nie miałbym nic na granaty AT i threadbreakery ani na absolutnie żadne inne umiejetności :D

jak mówiłem, za drogo. Nie tylko granaty at i threadbreakery. Sector arty kosztuje 200 a miałem bardzo mało municji jeśli przejrzysz replay. Zresztą te oddziały były spokojnie efektywne w walce bez stg, nie wiem po co się upierasz zwłaszcza że każdy z nich zanim mi je ten bombing run rozjebał był potrójnym/podwójnym weteranem.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
To kiedy powtórka? :lol2:
Powtórki nie będzie. W środę lub w czwartek odniesiemy zwycięstwo!

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To lepiej już trenujcie, bo zamierzam znów brać Sebe do pomocy :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sawik jest chętny do gry - chce nadrobić zaległości, bo miał wcześniej NATa, więc nie jest... mmm... najlepszym graczem.
Chętni na gg: 24180766

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dzisiaj po 20 możemy rozegrać rewanż. Mam nadzieję, że pasuje wszystkim.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prawdopodobnie będę spał :lol2:  Proponuję późniejszą godzinę :I

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#516 2013-03-21, 11:04(Ostatnia zmiana: 2013-03-21, 11:05)
Przecież to młoda godzina :D

A! Rozumiem :D  Po dobranocce do spania :D

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Nie dziś bo w pracy będę. Aczkolwiek jutro jestem wolny.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ostatnio są problemy z zalogowaniem i czasem wywala z gry :(

I przez to przegrałem kilka meczy rankingowych i zostałem zdegradowany :(

0 użytkowników