[Wspólne granie] Company of Heroes 154242 774

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 18.02.2012 roku

Wyświetleń 154242

Odpowiedzi 774

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Yhm tak. Probowalem ale mi nie wyszlo, takze dziekuje bardzo i dowidzenia.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Żadna strata :D

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ja dziś trochę jakieś batalie powalczę, a potem jestem zwarty i gotowy do gry.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Żadna strata :D

Ale ja nawet tej gry nie wlaczylem  :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale ja nawet tej gry nie wlaczylem :lol2:  
no to jednak strata... tylko, że twoja : |

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

[Wspólne granie] Company of Heroes
#185 2012-06-14, 10:21(Ostatnia zmiana: 2012-06-14, 13:05)
Dobrze byłoby zapoznać się ze wszystkimi nacjami - Ameryką, Brytyjczykami, Wehrmachtem i Panzerwaffe. Wszystkie one są całkiem inne i trzeba się ich uczyć od podstaw - odkryć ich atuty i wady.
A ja cały czas żyłem w przekonaniu, że są tylko szwaby i amerykańce xD

@down:
Jak już wracamy do pierwszego posta to mam nick taki jak tu :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Edytowałem pierwszy post :ok:  Powinien teraz robić za faktyczne wprowadzenie i przygotowanie dla nowych graczy :ok:  Dałem o tym znać w opisie tematu :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No, pochwalimy się z meatem :D

Daliśmy radę botom, mimo iż mieli przewagę liczebną, która jest tak kluczowa dla zwycięstwa : D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Czym się tu chwalić? Ani jednego bota na poziomie trudnym, a jest nawet jeden na poziomie łatwym!

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cholerna przewaga liczebna złotko

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

#190 2012-06-14, 14:55(Ostatnia zmiana: 2012-06-14, 14:59)
Czy tylko ja mam to po angielsku? ;x

[mod=mea]Nie.
Pewnie zaraz aztek ci rzuci spolszczenie, ponoć malutkie.[/mod]

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
To coś od Aztego co to niby mi cd-key ma dać, nadal działa? Mi wywala że akcja tylko w Polsce aktywna :<

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Więc zgadnij, gdzie leży twój problem :facepalm:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Więc zgadnij, gdzie leży twój problem :facepalm:
Się pytam czy nadal działa, bo jak tak to będę do kogoś pisał by ten cd-key mi zdobył, nie byłem pewien ponieważ nie było to zbyt jasno napisane, pisało coś o tym że nie mają kluczy, potem że akcja tylko w Polsce, potem coś o nowych kluczach, głupota jakaś.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#195 2012-06-14, 16:11(Ostatnia zmiana: 2012-06-14, 16:22)
https://www.google.com/search?q=polskie+proxy&ie=utf-8&oe=utf-8&client=ubuntu&channel=fs
pierwszy link rozwiąże twój problem. raczej.

przy okazji możliwe że rozwiąże to również twój problem z thepiratebay, acz tego już nie obiecuję - taka duża akcja jak blokowanie strony dla całego kraju powinna być zorganizowana tak, żeby zwykłym gównianym proxy nie dało się tego obejść.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
CD-Key już mam, jak pisałem wcześniej poprosiłem kolegę z polski by mi ten cd-key zdobył.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Mój steam za chuja nie chce ściągnąć dema coh. Jak się w końcu ściągnie to zobaczę czy działa płynnie. Jak działa to ściągnę tales of valor i będę walczył ku trymfowi permanentnej rewolucji.

makin' bacon

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No raz Ci się udało :lol2:

0 użytkowników
Do góry