"Khorinis, niegdyś piękne i tętniące życiem miasto. Teraz, rok po tym, gdy Bezimienny Wybraniec opuścił wyspę.
Ulice miasta spłynęły krwią, czarną krwią ostatnich paladynów. Przybyliśmy, ja Inkwizytor, było nas kilkunastu,
ludzie okrzykiwali nas hucznie, myśleli, że im pomożemy, wyczyścimy wyspę z bandyckiego ścierwa, że mamy lekarstwo
na plagę... Tak się nie stało, o tych ludziach, zapomniał sam król Rhobar III, nie miałem prawa głosu, to miasto
już dawno umarło..." - Księgi Taliosa InkwizytoraOstatni, to wciąż tworzona modyfikacja do gry Gothic 2 Noc Kruka, która przedstawia graczowi kompletnie nową i wciągającą fabułę, która w pewnym stopniu nawiązuje również do sagi Gothic'a. Fabuła jak i rozgrywka pozostawię w tajemnicy, w końcu kto z was chciałby wiedzieć o wszystkim, przed premierą? Szepnę słówkiem, że nie wcielimy się już Bezimiennego, lecz postać dobrze nam znaną z Gothic 2. Nie będziemy toczyć walki z orkami, smokami czy bandyckim ścierwem. Czeka na nas, coś zupełnie nowego.
Modyfikacja oczywiście wniesie sporo nowych rzeczy jak i smaczków m.in :
- Nowe pancerze, również o nowym lub zmodyfikowanym modelu
- Dodane itemy(broń, pierścienie, itp)
- Nowa ścieżka dźwiękowa
- I sporo innych
A teraz, by nie było że nic nie robię, proszę screeny w spoilerze :
I proszę o krytykę, tylko nie w stylu "chujowe", bo naprawdę nie wiem co wtedy poprawić