Assertion Failed i Access Violation 26348 40

O temacie

Autor Bogdan Zwei

Zaczęty 4.11.2011 roku

Wyświetleń 26348

Odpowiedzi 40

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy
To zacytuj gdzie użyłem "kurwa". To że nie włączasz 100 rzeczy na raz nie ma nic do tematu, to że siedzisz cały czas na koncie admina to czysty debilizm. Kiedy miałeś system reinstalowany? Puść porządne skanowanie czymś porządnym, na tyle na ile jest teraz dostępnych informacji wszystko wygląda tak jakby jakiś malware psuł robotę. Dla pewności: czysty Gothic bez żadnych modkitów i spacerów działa?

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Nie działa. A tak nawiasem, jeśli masz dalej tak się wkurzać to lepiej tu nie pisz. Nie mam zamiaru robić specjalnie nowego konta, żeby tylko na adminie nie siedzieć. Pół roku temu też byłem na Adminie i nic się złego nie działo.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy
No teraz to już po ptokach. Każdemu znajomemu też dajesz dostęp do swojego domu i portfela? Nic się nie działo, albo tego nie zauważałeś. Po drodze czymś się zainfekowałeś/coś cię zainfekowało - możliwości jest mnóstwo: remote exploit, zabawki przenoszone przez pendrive'y, klasyczny trojan podpięty pod jakąś zupełnie niewinną instalkę albo 0-day w przeglądarce, który niepostrzeżenie cię załatwił. W 80% do infekcji nie doszłoby, gdyby geniusze nie odpalali wszystkiego z admina.

Masz rozjechany system, innego rozwiązania nie widzę. Chyba że reinstalujesz programy tak sprawnie jak zgłębiasz tajniki języka angielskiego - wtedy nie mam więcej pytań.

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy
To teraz wyjaśnij mi co ma post naprowadzający na rozwiązanie związanego ze spamem, czyli seryjnym wysyłaniem niechcianych wiadomości? Podałem ci link do drugi raz, tutorial dotyczy uruchamiania darmowej wersji dysku ratunkowego Kaspersky'iego z USB. Jednej z pewniejszych metod, które umożliwiają dokładne przeskanowanie systemu (bo zbyt wiele syfu się przed tym nie ukryje).

W czym masz problem? Czekam na wyjaśnienie.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Koleś, naucz się czytać, bo pisałem, że czyszczę kompa co tydzień, a ty dalej spam posyłasz.

Widać, co piszę?

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy
W jaki sposób czyścisz? Mopem po monitorze jeździsz? Zrób łaskawie to co powiedziałem, niektórych wirusów nie da się/bardzo ciężko wykryć używając standardowych sposobów, a ten na takiego wygląda (zakładając że to faktycznie wirus, ufam że poprawnie reinstalujesz grę i problem faktycznie nadal występuje).

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
oO , to odkurzacz, Avast, Windows Defender i CCleaner to mop? Hahaha, jak nie wiesz to nie spamuj i przestań zaśmiecać ten temat, bo to nie jest temat Jak czyścić komputer.

I PRZESTAŃ SPAMOWAĆ!!!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wykonaj czysty boot: http://pomoc.techland.pl/?id=2

Na moje oko, to antywirus ci blokuje. Czy pamiętasz, jakie modyfikowałeś pliki gry, zanim Spacer przestał działać?

Demonical Monk, naprawdę, odpuść sobie pisanie w tym temacie. Kolega, jak widać, nie oczekuje odpowiedzi od ciebie.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ostatni plik... Ohh... Dialogi Wrzoda, po czym mi Gothic nie chciał odpalić więc powiedziałem Ah, zrobię to kiedy będę bardziej doświadczony. Potem, jak Gothic znowu działał (przy temu musiałem go reinstalnąć) odpaliłem spacera, żeby skompilować skrypty ponownie. Patrzę i mówię CO TO, KURWA, JEST?!?! Assertion Failed, a pot tym Access Violation. ;/

I chyba coś jeszcze robiłem wtedy, ale nie mogę sobie przypomnieć. ;/

A o msconfig wiem.

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy
Demonical Monk, naprawdę, odpuść sobie pisanie w tym temacie. Kolega, jak widać, nie oczekuje odpowiedzi od ciebie.
Skoro burak nie potrafi przeczytać artykułu po angielsku, wypisać czego używa i przyjąć do wiadomości że świat nie kończy się na jego zajebistym avaście, który nigdy się z Gothic#msg1014072kiem specjalnie nie lubił to ja się z nim dalej katować nie zamierzam. Przynajmniej się dowiedziałem że na podstawie analizy asercji da się dowiedzieć że oglądam Little Pony ;d

Ze szklanej kuli nikt nie wywróży, co bym nie pisał i tak pierdolnie tekstem o spamowaniu - na trolla i cholerne dziecko neo nic nie zdziałasz.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Jeżeli ktoś dodaje kurwa do swojej wypowiedzi to w 90% przypadków(tu na forum) tylko dlatego, żeby tacy jak Ty zrozumieli co MUSZĄ zrobić, żeby cokolwiek działało. Proponuje zrobić jednak tego formata wcześniej jednak zapisując sobie gdzieś skrypty czy zeny przerobione przez Ciebie i po formacie od nowa zainstalować Gothic II NK, nadpisać stare pliki Twoimi i pracować dalej. Jeżeli po tym wszystkim nadal będziesz zasypywany błędami z systemu to na 99% masz coś najebane w swoich skryptach/zenach.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To chyba ta druga opcja, ale formatowałem itp. system 3 razy.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
A może go przeskanujesz innym antywirusem?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy
To chyba ta druga opcja, ale formatowałem itp. system 3 razy.
Formatowałeś system trzy razy po tym jak Gothic przestał działać?

A może go przeskanujesz innym antywirusem?
To mu właśnie polecałem ładną stronę temu. Na pewnych warunkach można wykorzystać najnowszego Kasperskiego za darmo.

oO , to odkurzacz, Avast, Windows Defender i CCleaner to mop? Hahaha, jak nie wiesz to nie spamuj
Tak, te wasze zabawki gówno dają, bardzo często natomiast potrafią coś spierdolić. Już pomijam fakt że profity z czyszczenia rejestru i innych rytuałów to jeden wielki mit.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
To mu właśnie polecałem ładną stronę temu. Na pewnych warunkach można wykorzystać najnowszego Kasperskiego za darmo

Ech... Zauważyłem że on na twoje posty reaguje agresją i komentuje je nie patrząc na ich treść więc miałem nadzieje że z mojego posta wyciągnie jakieś wnioski mimo że chodzi o to samo co w twoim poprzednim.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Mnie to trochę dziwi. Po tym - jak mu gothic przestał działać reinstalował go PIĘTNAŚCIE czy tam ile razy, także po tym formatował aż TRZY razy... Naucz się twórco tematu, jak się poprawnie odinstalowywuję gry, nie tylko - puszczasz odinstalator, pyk myk, twoje skrypty i TE BŁĘDY zostają ci w folderze, może i instalujesz Gothica w innym folderze, ale zapewne przenosisz też poprzednie skrypty. Na moje oko to mi tutaj też śmierdzi Avastem, miałem wiele błędów z tymże Antyvirusem, pamiętam nawet, jak miałem raz Assertion Failed, ale to było dawno temu i pozbyłem się wtedy tego błędu...

JAK NIC NIE ZADZIAŁA Z WYPOWIEDZI MOICH POPRZEDNIKÓW I MNIE - NAJLEPIEJ PRZEINSTALUJ SYSTEM! Bo wg. mnie jesteś nieco niekumaty.

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To powiedz mi, czemu jak instalowałem gothic z SAMYM g2mdk i nie wrzucałem moich skryptów i nie miałem Avasta, to też było coś takiego. Wytłumaczysz?

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy
To powiedz mi, czemu jak instalowałem gothic z SAMYM g2mdk i nie wrzucałem moich skryptów i nie miałem Avasta, to też było coś takiego. Wytłumaczysz?

Ostatni raz powtórzę, bo aż mi ciebie szkoda: Bo masz zainfekowany system?

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Po prostu ci to powiem - coś spieprzyłeś; coś masz z systemem; lub nie umiesz instalować/reinstalować/odinstalować.

EDIT: Pierwszy raz się zgadzam z Demonical Monk'iem. :)

EDIT2: Ale masz niezły Paradoks, może to przez to ?! - Odkurzacz, Avast i jeszcze kilka antyvirusów powoduje niezły bałagan i cięcie systemu... powinieneś to odwrócić jak najszybciej. Ja jak miałem zainstalowane trzy antyvirusy kiedyś naraz, gdy komputer mi się uruchomił - natychmiast się zacinał i trzeba było przeinstalować Windows ...

@down -> xD

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałbym odświeżyć, ale nie piszcie takich komentarzy jak: Kup nowego kompa. / Masz burdel w kompie.
Tylko powiedzcie, co by mogło "przeszkadzać" spacerowi, tzn., pomóżcie mi, pomyślcie, co by mogło być nie tak. ;/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry