STALKER: SHOC 5049 16

O temacie

Autor Dracon

Zaczęty 22.10.2011 roku

Wyświetleń 5049

Odpowiedzi 16

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

STALKER: SHOC
2011-10-23, 00:46(Ostatnia zmiana: 2011-10-23, 00:50)
Mam zainstalowane wszystkie patche (od 1.kilkazer1 kolejno do 1.kilkazer6), wcześniej reinstalowałem grę, próbowałem ze skrótu jak i z folderu gry... Cień Czarnobyla nie chce się uruchomić. Jedyne co się dzieje po kliknięciu ikony, to chwilowe pojawienie się klepsydry przy kursorze (ale proces jest nadal w menedżerze zadań). Najdziwniejsze jest to, że wcześniej, tj. przed formatem, gra chodziła normalnie, a przecież teraz tylko zainstalowałem ją ponownie (co prawda w tym samym folderze).
Mam windę XP, kartę ATI Radeon HD5770, procesor Core 2 Duo (2x2,2GHz + o/c) i 4 GB RAM'u. Zastanawiam się, czy to nie wina firewalla (Comodo), jednak nie wyskakiwało żadne okienko typu zezwól/zablokuj.
Proszę o pomoc.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

duri

duri

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Ha, miałem to samo z Zewem Prypeci. Wyłącz firewalla i antywirusa. To nic, że nie wyskakuje żadne okienko. Pozdro.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#2 2011-10-23, 22:29(Ostatnia zmiana: 2011-10-23, 22:29)
Dalej to samo. Odłączyłem router od zasilania, wyłączyłem firewalla i zapory w avast'cie. Nie wiem co robić.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#3 2011-10-23, 22:31(Ostatnia zmiana: 2011-10-23, 22:31)
Nie trzeba było instalować ponownie. stalker chodzi bez kluczy w rejerstrze i innego shitu, który traci sie po reinstalu (poza dxami i innymi bibliotekami ofc). Cóz, zainstaluj, ale tym razem w innym folderze.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#4 2011-10-23, 22:41(Ostatnia zmiana: 2011-10-23, 22:42)
W tym rzecz, że on nie chodził. Dlatego zainstalowałem go ponownie.
Jutro to ogarnę, zobaczę czy pójdzie.

Wiktor Suworow, Akwarium

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Skoro nie działał po reinstalu, to raczej brakowało albo była nie taka jak trzeba któraś biblioteka. Zainstaluj najnowszego dxa, redisty, zobacz co jest na płycie shoca z paczek bibliotek.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Biblioteki powinny być wszystkie, bo były podmieniane na nowe przy instalowaniu patchy, a DX'a mam najnowszego, jak na mój system.

Wiktor Suworow, Akwarium

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#7 2011-10-24, 20:12(Ostatnia zmiana: 2011-10-24, 20:14)
Dalej to samo. Zainstalowałem grę w innym folderze, a potem wszystkie patche do 1.0006. Dalej to samo. :(
Płyta nie jest w ogóle porysowana. Może rozwiązaniem będzie crack?
Aha, sterowniki karty graficznej mam najnowsze.
Aha#2, próbowałem uruchomić grę z wyłączonym firewallem. Lipa.

Wiktor Suworow, Akwarium

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Crack albo win7. Nie, żeby stalker był niekompatybilny, ale jakbym ja się tak męczył to bym już zainstalował sevena i sprawdził, czy zadziała. Swoją drogą prawdziwy XP czy jakieś gówno typu "XP MINI ULTIMATE UBER HITLER"? Takie są często okrajane z bibliotek.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#9 2011-10-24, 20:17(Ostatnia zmiana: 2011-10-24, 20:19)
XP ze sklepu, kupiony chyba ze 4 lata temu. Wcześniej chodziło. Nie wiem, może jakiegoś sterownika brakuje.
Albo faktycznie ściągnę cracka, tylko wolę to zrobić przy braku innych możliwości, bo jeszcze jakiś syf typu trojany w tym będzie.
Popróbuję

Wiktor Suworow, Akwarium

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#10 2011-10-24, 20:17(Ostatnia zmiana: 2011-10-24, 20:19)
Jedyne co się dzieje po kliknięciu ikony, to chwilowe pojawienie się klepsydry przy kursorze (ale proces jest nadal w menedżerze zadań).
Próbowałeś ALT + TAB lub menedżer zadań i maksymalizuj?

Zastanawiam się, czy to nie wina firewalla (Comodo), jednak nie wyskakiwało żadne okienko typu zezwól/zablokuj.
Dalej to samo. Odłączyłem router od zasilania, wyłączyłem firewalla i zapory w avast'cie. Nie wiem co robić.
To nie jest wina Comodo. Używasz Comodo (firewall + antywirus) i avast (antywirus + firewall)? Wystarczy tylko jeden z nich...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#11 2011-10-24, 20:27(Ostatnia zmiana: 2011-10-24, 20:28)
Z Comodo tylko firewall, nie ściagąłem antywirusa. A Avast to nie wiem czy oprócz antywira ma jakiś firewall. Chociaż nie wiem, może jestem po prostu niedoinformowany :D
Próbowałeś ALT + TAB lub menedżer zadań i maksymalizuj?
Nie wiem czy to zadziała, kiedy nie wyskakuje żadne zadanie w menedżerze zadań, tylko proces. Spróbuję.
//edit: tak jak myślałem - nie działa.

Wiktor Suworow, Akwarium

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#12 2011-10-24, 20:30(Ostatnia zmiana: 2011-10-24, 20:31)
Jeśli jeszcze tego nie robiłeś, to możesz spróbować zrobić czysty boot: http://pomoc.techland.pl/?id=2 i sprawdzić, czy wtedy ci odpali.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już wolę cracka ściągnąć. Nie będę specjalnie dla gry wszystkich programów/antywirusów/sterowników wyłączał. ;)

Wiktor Suworow, Akwarium

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

#14 2011-11-21, 19:42(Ostatnia zmiana: 2011-11-21, 19:47)
Podpinam się pod problem. Mam taki sam tylko, że z Gothikiem.  :blink:  Nie wiem skąd to się wzięło. Jeszcze wczoraj chodził normalnie. Wprawdzie miałem dwa trojany, ale usunąłem. Nie wiem czemu się nie odpala. Próbowałem wyłączać antywira i wszystkie tryby zgodności i nic.

//edit: Naprawiłem. PROCES rundll32 blokował Gothic.exe. Wie ktoś co to za proces. Od pewnego czasu tak mam że przy wyłączaniu Windowsa wyskakuje mi problem z zamknięciem rundll32. Można ten plik wywalić?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałem cracka i działa (chociaż multi już nie, ale i tak w nie nie gram). Temat do zamknięcia.

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry