Internet 13304 42

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 10.09.2011 roku

Wyświetleń 13304

Odpowiedzi 42

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
15 października kończy mi się umowa z iplusem - tym razem na dobre - tak przynajmniej rzekł chrzestny. W związku z tym muszę sobie znaleźć nowego neta, co jak się okazuje, nie jest takie łatwe, kiedy ma się stare kable na wsi :D

Pytanie - jaki dostawca neta jest wg was najlepszy? Na czym można się komfortowo poruszać się po sieci bez użycia przestarzałych kabli? Czemu kurwa nie rozsyłają neta w połączeniu elektrycznym?

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
najlepiej odłącz neta ucz się do matury potem olej wioche wyjedź na studia do dużego miasta i nie martw sie o stare kable : p

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Czemu kurwa nie rozsyłają neta w połączeniu elektrycznym?

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Play Online 99, była taka oferta niedawno, że płacisz 59 zł masz 16 GB mies. transferu, 4mbity/s i nocny transfer za darmo :D  do tego modemik 4G za złotówkę. Umowa na 16 mcy. Sam z tej oferty korzystam i jestem zadowolony.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Play Online 99, była taka oferta niedawno, że płacisz 59 zł masz 16 GB mies. transferu, 4mbity/s i nocny transfer za darmo :D  do tego modemik 4G za złotówkę. Umowa na 16 mcy. Sam z tej oferty korzystam i jestem zadowolony.
WYJDŹ!

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Neostrada. Pewne połączenie i wogle.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jedyne czego żałuję w swoim życiu to tego, że mam neostradę. Dzięki Bogu 21 października kończy się umowa i przenoszę się do Netii. :lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
cum, co złego w tej neo?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Internet
#8 2011-09-11, 14:51(Ostatnia zmiana: 2011-09-11, 14:59)
Mam ich shitboxa i praktycznie nonstop internet nie działa, rozłącza się, co chwila też mają jakieś kurwa awarie a ich genialna pomoc gówno wie o czym mówi.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Internet
#9 2011-09-11, 15:11(Ostatnia zmiana: 2011-09-11, 15:13)
A podłączenie netii, neostrady etc. możliwe jest tylko poprzez kable telefoniczne? Czy jest opcja skorzystania z czegoś na kształt radiówki i mieć przy tym dosyć szybkie łącze? :D
Bo największy problem leży właśnie w tym, że u mnie kable pociągną najwyżej 1mb ;d

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
neostrada chyba może mieć radiowe, ale nie polecam. W ogóle nie polecam neostrady. Z tego samego powodu co Cum.

makin' bacon

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Internet
#11 2011-09-11, 15:26(Ostatnia zmiana: 2011-09-11, 15:27)
Ja niedługo mam zamiar mieć neostradę, 8 mb, ofc z miejsca wywalam w pizdu te routery co oni dają i kupuję normalny. W wiosce położyli mi nowe kable, a nic innego mieć nie mogę, bo kable te należą do tp i tylko tp może je podłączać :C

ofc mogę posiąść radiówkę netii, ale już ja wiem jak ona tam działa. Szkoda ino, że tylko tp podłącza kable, bo netia ma fajną ofertę z netem bez limitu prędkości :C

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Internet
#12 2011-09-11, 15:30(Ostatnia zmiana: 2011-09-11, 15:30)
U mnie max połączenie przy neostradzie to 4mb podczas gdy Netia oferuje 6mb, tak więc
w chuj powolny, zacinający się internet dupnej neostrady < całkiem nowe doznania erotyczne z netią.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mam ich shitboxa i praktycznie nonstop internet nie działa, rozłącza się, co chwila też mają jakieś kurwa awarie a ich genialna pomoc gówno wie o czym mówi.
Nie licz na to, że netia jest bezawaryjna. Paru moich kumpli ma netie i też częste problemy z netem, rozłącza się i takie tam.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po neostradzie nic mnie juz nie zaskoczy.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Ja miałem Neostrade 5 lat i żadnych problemów, teraz od dwóch lat mam Netie i nie widzę różnicy...

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo ty mieszkasz w Górniczej Dolinie a nie w Łomży

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jedyne czego żałuję w swoim życiu to tego, że mam neostradę. Dzięki Bogu 21 października kończy się umowa i przenoszę się do Netii. :lol2:
Jak Ci się zjebie Netia, będziesz musiał prosić łaskawie Neostradę o naprawę (bo Netia działa na ich sprzęcie, kablach czy czymś tam). Ciekawe ile będziesz musiał czekać, zanim komuś będzie chciało naprawić się linię U KONKURENCJI

Ja niedługo mam zamiar mieć neostradę, 8 mb, ofc z miejsca wywalam w pizdu te routery co oni dają i kupuję normalny. W wiosce położyli mi nowe kable, a nic innego mieć nie mogę, bo kable te należą do tp i tylko tp może je podłączać :C
O ile się nie mylę, to możesz mieć Netię, bo ta chyba buli neostradzie za możliwość używania ich linii. Chyba nawet ma obowiązek ją udostępniać.

A podłączenie netii, neostrady etc. możliwe jest tylko poprzez kable telefoniczne? Czy jest opcja skorzystania z czegoś na kształt radiówki i mieć przy tym dosyć szybkie łącze?
Nie bierz radiówy. Ja mam jedną w zasięgu i mimo, że niby kilka mb, a chodzi jak ten Twój cały iplus :D

Bo największy problem leży właśnie w tym, że u mnie kable pociągną najwyżej 1mb
I tak się wyprowadzasz zaraz :D

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
ja mam dialog 10mb i nie narzekam da się żyć i nielegalnie pobierać pirackie gry itp w jeden dzień : p

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Ja mam Neostradę 2mb już od dłuższego czasu i jak na razie problemów z nią nie mam. Wszystko chodzi ładnie płynnie transferu większego mi póki co nie trzeba więc ogólnie jest zajebiście.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry