Witam mam mały problem z moim pierwszym modem, który ma mnie trochę podszkolić w moddingu. Mianowicie NPC w ogóle nie reagują na opcję important, tzn. mam 6 stworzonych NPC i każdego muszę sam zagadać, gdyż jak zmienię im wartość important na TRUE(1) dialog w ogóle się nie zaczyna i postać stoi jak słup. Teraz druga sprawa, zrobiłem sobie przerywnik filmowy, który ma się pojawiać po określonych słowach, a po filmiku NPC ma umrzeć. Niestety filmik zaczyna się od razu po wybraniu dialogu, a po filmiku postać umiera co prawda, ale dialog się nie kończy i bez użycia kodów nie można go opuścić. Tak wygląda skrypt:
//========================================
//-----------------> HELLO5
//========================================
INSTANCE DIA_Szymek_HELLO5 (C_INFO)
{
npc = KDF_1669_Szymek;
nr = 5;
condition = DIA_Szymek_HELLO5_Condition;
information = DIA_Szymek_HELLO5_Info;
permanent = FALSE;
description = "Co się z tobą dzieje?";
};
FUNC INT DIA_Szymek_HELLO5_Condition()
{
if (Npc_KnowsInfo (other, DIA_Szymek_HELLO4))
{
return TRUE;
};
};
FUNC VOID DIA_Szymek_HELLO5_Info()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Szymek_HELLO5_03_01"); //Co się z tobą dzieje?
AI_Output (self, other ,"DIA_Szymek_HELLO5_03_02"); //Ten ból??!!!! Czy to...TOMASZ?! Nieeee....
B_LogEntry (PL_Hubert,"Co się stało? Nie jestem do końca pewien. Potęga fragmentu księgi zabiła maga Szymka! Nieliczne informacje, które zapamiętałem muszą teraz zostać przekazane Hubertowi.");
PlayVideo ( "Szymek.bik" );
self.attribute[ATR_HITPOINTS] -=self.attribute[ATR_HITPOINTS];
AI_StopProcessInfos (self);
};
I teraz sprawy mają się tak, proszę kogoś, by przerobił to w ten sposób, że NPC sam do mnie zagaduje, odbywa się ten dialog, pojawia się wpis do dziennika, rozpoczyna się przerywnik filmowy, a po nim NPC umiera i wyłącza się dialog. Można tak w ogóle zrobić?