[G1] Budzis Skrypt Mod 112714 201

O temacie

Autor RafalBudzis

Zaczęty 20.08.2011 roku

Wyświetleń 112714

Odpowiedzi 201

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Jak tam prace? Niecierpliwie się :[
Nie rozumiem? Przecież Rafał zapowiedział że nowa wersja będzie dopiero w Maju, po aktualne info odnośnie postępu możesz sięgnąć na jego stronie, więc o co chodzi z tym postem?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

KiełbasianTM

KiełbasianTM

Użytkownicy
posty73
Propsy5
  • Użytkownicy
Tak, wiem, ale mógłby wystawić coś co aktualnie zrobił

Moje opowiadanko

- Je**ć dzieci!

- A starczy nam czasu?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Dawanie półproduktu jest bezsensowne, oraz wiele rzeczy nie będzie działać dopóki nie zostaną w pełni skończone, więc ponownie nie wiem o co prosisz. Wnioskując z faktu że nie potrafisz zrobić tych rzeczy sam, tym bardziej nie będziesz w stanie ich dokończyć.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Tak, wiem, ale mógłby wystawić coś co aktualnie zrobił
Lista na stronie jest aktualizowana i kolorowana na zielono to co zrobiłem a to z czego zrezygnowałem. Dziś po 20 zerknij bo dodam to i owo na stronę. Co do wystawiania części nawet w filmach zajmuje to nie potrzebnie czas który można by przeznaczyć na poprawę i optymalizacje.

Jeśli będziesz czujny to niedługo CHYBA zrobię beta testy moda otrzyma go 5 osób które wyłonię w "konkursie" ;d  jaki konkurs i kiedy dokładnie beta narazie nie powiem.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
zrobię beta testy moda otrzyma go 5 osób które wyłonię w "konkursie" ;d  jaki konkurs i kiedy dokładnie beta narazie nie powiem.
Czyli znowu będę miał zaspamowane gadu :lol:

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Czyli znowu będę miał zaspamowane gadu :lol:
chciałbyś :P

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
No właśnie o to chodzi, że niezbyt mi się to uśmiecha XD

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty119
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio
Mógłbyś wydać wersję, powiedzmy 3.5 (albo 4.0 beta) z tymi nowościami, które są już gotowe.
Nie nie mógł bym :P
A jednak wydałeś (3.9). :D

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A jednak wydałeś (3.9). :D
3.9 jest bardzo stara wydałem ją jeszcze prze zadaniem tamtego pytania. Nie ma tam NIC z 4.0 po prostu skrypty z 3.0 są lepiej poukładane

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A wiec szukam od 2-3 gości ze starymi kompami do betatestów kto pierwszy ten lepszy wszystkie podania pisać na gg bo po wszystkich forach nie będę latał :P

Moje GG : 12558776

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
To zapodaj pindolku misiu (:D ) jak chcesz bo mój pecet nie jest najwyższych lotów

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Już miejsc nie ma :P znalazło się 3 chętnych ;d  :P

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
To ssaj :< Właśnie teraz nocami nie mam co robić to bym to przeszedł 10 razy jednej nocy. Ale już do mnie nie pisz, nie dzwoń i nie wysyłaj mi swoich nagich fotek! F.O.C.H ! :C

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Rafał a może tak dodasz spawnowanie się potworów po 2 dniach np?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Sorry ale jutro premiera więc mam już wszystko przygotowane i postaram się z rana jutro wrzucić ;)

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ok ale możesz dodać to do wersji 4.1 i dodać wpis do planowanych rzeczy, odpisz co o tym myślisz ;p

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
2dni respawn potworów?!.Moim zdaniem minimum to 10.Czemu?, wszyscy będą od razu zabijać potwory aby tylko zdobyć ten 20poziom..

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ja to najbardziej chciałbym to ponieważ lubię się "bawić" i nie wykonuje questów juz tak od 3 6 rozdzialu tylko chodze i zabijam potwory i takie normalne zycie :D  A jak wiadomo potworkow potem nie ma D:

PC, na którym siedzę:

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót

arto
Tester Złotych Wrót

Budzis Skrypt Mod
#138 2012-05-12, 13:15(Ostatnia zmiana: 2012-05-12, 13:24)
Może ktoś wrzucić wersje 4.0 na inną strone bo z sendspace link nie działa wyskakuje error dam propsy.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

RafalBudzis

Budzis Skrypt Mod
#139 2012-05-12, 14:14(Ostatnia zmiana: 2012-05-12, 14:21)
Tak uprzedziliście mojego posta o wydaniu moda bo miał bym dubel posta ale napisze już oficjalnie na TM (bo mogę ;d )

Wersja 4.0 już jest !!!

Słowem wstępu chciał bym podziękować 6 osobą za pomoc.
Beta Testerzy:
- "Supercheese"
- "Paser" http://gothic-multiplayer.com/forum/paser-addons-t4988.html
- Marta "abisynka"

Pomoc w reklamie moda
https://www.youtube.com/watch?v=TufsHSH68XI

- Michaduo z YT
- Chudinho92
- rybak199562 z YT (Kaczka)

Modyfikacja do pobrania z
http://budzis.republika.pl/mody/Budzis_Skrypt_Mod.html
(Link w tabeli)