Muzyka w trakcie gry 1709 4

O temacie

Autor Lord sklilen

Zaczęty 2.08.2011 roku

Wyświetleń 1709

Odpowiedzi 4

Lord sklilen

Lord sklilen

Użytkownicy
posty64
Propsy8
  • Użytkownicy

Lord sklilen

Muzyka w trakcie gry
2011-08-02, 13:41(Ostatnia zmiana: 2011-08-02, 13:44)
Zacząłem bawić się muzyką w gthicu 2 nk no i oglądnąłem ten turtorial:

http://www.worldofgothic.de/?go=moddb&action=view&fileID=642&cat=21&page=0&order=0

Zrobiłem tak jak tem jest pokazane nowe pliki *.dls, *sty, i *.sgt tylko nie wiem jak je teraz wstawić do gothica, tak żeby dało się je ustawić w spacerze jako muzykę dla jakiegoś miejsca (np KHORINIS_KHO) żeby po wpisaniu danej nazwy była ta właśnie muzyka. Wie ktoś jak to zrobić??

Jakby ktoś miał wąty, że napisałem bardzo podobny temat do tematu patysia, to od razu mówię, że nie chcę mu po prosu zaśmiecać tematu, moimi problemami.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Musisz zrobić skrypt. Wzoruj się na innych skryptach tego typu. (skrypt jest w system/music) BTW a w tym tutku jest jeden błąd później sam chyba go znajdziesz i może go naprawisz.

Lord sklilen

Lord sklilen

Użytkownicy
posty64
Propsy8
  • Użytkownicy
Szczerze to trochę malo rozumiem niemiecki i robiłem na tym filmie jak maszyna nic nie rozumiejąc przy tym prawie nic(rozumiałem tylko jak mówił liczby :lol2:  )no to może powiesz gdzie jest ten błąd bo na razie go nie wykryłem (i chwała jemu że jeszcze nic nie wyszło)

Wstawiłem do tego pliku to i działa  :cool:  

// ################################################################################################
// ####### WIE_WIEDZMIN ####################################################################
// ################################################################################################

INSTANCE WIE_Day_Std (C_MUSICTHEME_STANDARD) { file = "WIE_std.sgt"; };

Sry troche nie potrzebnie ten temat zalożyłem bo po chwili sam bym sobie poradził ale dziękuje Edziu.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Muzyka jest tylko raz odtwarzana to błąd do zlikwidowania na któryś z tych trzech co on tworzy trzeba kliknąć ppm i properties i tam looping i jeszcze czasem muzyka się dubluje (leci dwa razy w jednym czasie z małym opóźnieniem jest to uszojebne ale znośne). Ale tego już nie wiem jak zlikwidować.

Lord sklilen

Lord sklilen

Użytkownicy
posty64
Propsy8
  • Użytkownicy

Lord sklilen

Muzyka w trakcie gry
#4 2011-08-02, 16:43(Ostatnia zmiana: 2011-08-02, 16:43)
Dzięki. Myślałem że coś w spacerze źle dodałem :lol2:  Już wszystko działa i muzyka ciągnie się w nieskończoność :D

Temat do zamknięcia

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry